Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Π.Ε.: ΠΡΟΣΤΙΜΟ Ή ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ;



Τεράστιο θέμα έχει δημιουργηθεί με τις τιμωρίες σωματείων της ΕΠΣΑΝΑ, για μη συμμετοχή ομάδων τους στα πρωταθλήματα υποδομών! Η Π.Ε. τιμώρησε τα σωματεία με πρόστιμο αλλά δικαιολογεί την απόφασή της και με τον ΚΑΠ!!! Όμως, στον ΚΑΠ δεν αναφέρεται πουθενά τιμωρία ομάδας με πρόστιμο, παρά μόνο με υποβιβασμό!!!
Μπορεί να μας πουν τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής ΕΠΣΑΝΑ, με ποιο κριτήριο πήραν τις αποφάσεις τους; Εμείς απλά παραθέτουμε τα στοιχεία. Εσείς -όσοι ασχολείσθε- που διαβάζετε τα δεδομένα τι νομίζετε, έχει δίκιο ή άδικο η Π.Ε. (κι αν έχει άδικο, μήπως πρέπει να παραιτηθεί); Τελικά, επικρατεί η γενική προκήρυξη πρωταθλημάτων ΕΠΣΑΝΑ του ΚΑΠ ή όχι; Φυσικά, η διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ ούτε γνωρίζει ούτε «θέλει» ν’ αποφασίσει τι είναι σωστό! Μόνο η εξυπηρέτηση των σωματείων έχει σημασία και οι κανονισμοί ας υπάρχουν για να …μην ισχύουν! Κατά τα άλλα, όλοι ενδιαφέρονται για «την οργάνωση, την διάδοση, τον έλεγχο, την εποπτεία και εν γένει την προαγωγή του αθλήματος του ποδοσφαίρου», όπως αναφέρεται και στο καταστατικό της Ένωσης…
* Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής ΕΠΣΑΝΑ αναφέρει: Οι ομάδες νέων της Άνοιξης και του Αυλώνα μηδενίσθηκαν συνολικά σε 3 αγώνες του πρωταθλήματος νέων ΕΠΣΑΝΑ. Θεωρείται ότι αποχώρησαν με την θέλησή τους από την διοργάνωση και δεν μπορούν να επανέλθουν σε αυτή. Επίσης, οι ανδρικές ομάδες των ιδίων συλλόγων τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 500 ευρώ καθεμιά, βάσει του άρθρου 17, παρ. ΙΣΤ’ της οικείας προκήρυξης και του άρθρου 27, παρ. 4 του ΚΑΠ.
Η ομάδα παίδων της Σταμάτας μηδενίσθηκε σε 3 συνολικά εφετινούς αγώνες πρωταθλήματος παίδων ΕΠΣΑΝΑ. Θεωρείται ότι αποχώρησε αυτοβούλως από την διοργάνωση και δεν μπορεί να επανέλθει σ’ αυτήν. Επίσης, η ανδρική ομάδα του συλλόγου τιμωρήθηκε με πρόστιμο 500 ευρώ, βάσει του άρθρου 17, παρ. ΙΣΤ’ της οικείας προκήρυξης και του άρθρου 27, παρ. 4 του ΚΑΠ.
* Η γενική προκήρυξη πρωταθλημάτων ΕΠΣΑΝΑ στο άρθρο 17 (παράγραφος ιστ’) αναφέρει: «Τα Σωματεία της Α’ κατηγορίας υποχρεούνται να συμμετάσχουν σε δύο εκ των τριών
πρωταθλημάτων νέων ή παίδων ή παμπαίδων και προαιρετικά σε οποιοδήποτε άλλο τμήμα υποδομών επιθυμούν. Όλα τα σωματεία της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας υποχρεούνται να συμμετάσχουν σε δύο (2) τουλάχιστον από τα πρωταθλήματα υποδομών (νέων ή παίδων ή παμπαίδων ή και junior). Όλα τα σωματεία της Γ’ ερασιτεχνικής κατηγορίας υποχρεούνται να συμμετάσχουν σε μία τουλάχιστον από τις διοργανώσεις υποδομών της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α (νέων ή παίδων ή παμπαίδων ή junior).
Σε περίπτωση που κάποιο σωματείο δεν συμμετέχει, ενώ έχει δηλώσει συμμετοχή, εφόσον έχουν αρχίσει όλες οι διοργανώσεις, απαγορεύεται η συμμετοχή του (με τις προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π. κυρώσεις) στο οικείο πρωτάθλημα ανδρών, έως ότου συμμορφωθεί με την ανωτέρω υποχρέωση. Σε περίπτωση αποβολής ή παραίτησης ομάδας υποδομών από τα πρωταθλήματα υποδομών, το σωματείο θα τιμωρείται με πρόστιμο 500€. Σε περίπτωση αποβολής και της δεύτερης υποχρεωτικής ομάδας υποδομών των σωματείων της Α’ και Β’ κατηγορίας, το σωματείο θα τιμωρείται με επιπλέον πρόστιμο 750€».
* Το άρθρο 24 (παράγραφος 4) του ΚΑΠ, αναφέρει: «Ομάδα που μετέχει είτε στα επαγγελματικά είτε στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και δεν κατέρχεται να αγωνιστεί σε τρεις συνολικά αγώνες της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, θεωρείται ότι αποχώρησε με τη θέλησή της, δεν μπορεί να επανέλθει στο πρωτάθλημα αυτό, υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, με τις συνέπειες που αναφέρονται στα οικεία άρθρα. Ως μη κάθοδος σε αγώνα θεωρείται κάθε περίπτωση που ένας αγώνας δεν τελείται από υπαιτιότητα μίας ομάδας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money