Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ Η Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΑΝΑ



Με συμμετοχή μόνο 43 σωματείων-μελών (συμπεριλαμβανομένου του Αστέρα Μενιδίου, που σύμφωνα με καταγγελίες δεν ήταν οικονομικά ενήμερος), πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/6/2017 η ετήσια τακτική Γ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ.
Χωρίς πολλά σχόλια, ο διοικητικός απολογισμός ψηφίσθηκε από 40 σωματεία και 1 παρόν από τα Γλυκά Νερά (οι υπόλοιποι απείχαν). Ο οικονομικός απολογισμός ψηφίσθηκε ομόφωνα κι από τα 43 παρόντα σωματεία-μέλη.
Η εισήγηση του Δ.Σ. προς την Γ.Σ. για απόλυση της υπαλλήλου Σοφίας Δογραμματζή υπερψηφίσθηκε από 27 σωματεία ενώ 8 ψήφισαν «παρόν» και 2 σωματεία, ο Αήττητος Σπάτων και το Πόρτο Ράφτη ψήφισαν κατά της εισήγησης του Δ.Σ. Τα υπόλοιπα σωματεία-μέλη απεχώρησαν…
Ο εργατολόγος-δικηγόρος Δ. Καλαμίδας, τόνισε στην Γενική Συνέλευση: «Από την στιγμή που δεν δέχονται οι ίδιες οι υπάλληλοι μείωση μισθού, η Ένωση προχωρεί στην καταγγελία σύμβασης. Με βάση αυτή, η μία από τις δύο κυρίες θα δικαιούται -γιατί πρόκειται για σύμβαση ορισμένου χρόνου- το ποσό των 17.000 ευρώ, που μπορεί να καταβληθούν σε διμηνιαίες δόσεις».
Στην Γ.Σ. εμφανίσθηκε ο πρώην πρόεδρος Φώτης Μαγουλάς, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος του η μακρόχρονη σύμβαση με τις υπαλλήλους και ζήτησε να γίνει μείωση μισθού των υπαλλήλων χωρίς (αν είναι δυνατόν) να θιγούν τα οικονομικά της Ένωσης και τα σωματεία.

* Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ και υποψήφιος πρόεδρος Σταύρος Χρυσάφης, μετά τις εργασίες της Γ.Σ. έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θριαμβολογεί ο κ. Γιαρένης, ως άλλος Νέρων, βλέποντας την πυρκαγιά που άναψε να καταστρέφει την Ένωση. Νιώθοντας πως πλησιάζει το τέλος του, αλλά μην έχοντας το σθένος να παραιτηθεί (κάτι που θα γίνει αναγκαστικά σύντομα και σε περίπτωση που εκδικαστούν οι μηνύσεις και οι αγωγές που εκκρεμούν εις βάρος του και υπέρ των εναγόντων), προχωρεί σε εκβιαστικές και απειλητικές κινήσεις. Κινήσεις παραλογισμού και εκδικητικότητας εις βάρος των υπαλλήλων και των εναγόντων. Θριαμβολογεί για την οικονομική δυσχέρεια (είναι ο μόνος πρόεδρος που το κατάφερε), όταν επιχειρήσεις διαφημίζουν (Α-Β Βασιλόπουλος, Καρέλιας) ότι ούτε καν συζήτησαν ποτέ για μειώσεις μισθών.
Εγώ σαν επιχειρηματίας επιβραβεύω την εργατικότητα, το ήθος και την αξιοπρέπεια των υπαλλήλων. Άγνωστες λέξεις  για μερικούς. Και μιλάμε για ιδιωτικές επιχειρήσεις, που οι μισθοί των υπαλλήλων πληρώνονται από το ταμείο της επιχείρησης και όχι από την επιχορήγηση της ΕΠΟ, που καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα και μέσα σε αυτά και τους μισθούς των υπαλλήλων.
Γιατί εάν δεν υπήρχαν αυτές οι συμβάσεις, να είστε σίγουροι ότι θα ήταν ήδη απολυμένες... Και οι θέσεις τους θα καλύπτονταν από άτομα σαν τις κυρίες που είδαμε να παρελαύνουν στον τελικό του Κυπέλλου και στην ετήσια εκδήλωση... Αυτά είναι τα νέα ήθη και έθιμα της διοίκησης της ΕΠΣΑΝΑ. Γιατί αποδεδειγμένα (από τότε που έγραφε στο site του), γνωρίζουμε όλοι ότι το θέμα με τις υπαλλήλους είναι προσωπικό και όχι οικονομικό. Οι σκοπιμότητες πολλές και τα δικαστικά μέτωπα πολλά και ανοιχτά για τον Γιαρένη. Έχουν γνώση οι φύλακες. Έχουν γνώση επίσης και τα σωματεία. Επειδή είμαστε μια ποδοσφαιρική παρέα, γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι εάν το πρόβλημα ήταν καθαρά οικονομικό, θα καλύπτονταν από τους ίδιους μεγάλους χορηγούς, που κάλυψαν και την προεκλογική του καμπάνια, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές.
Η σημερινή γενική συνέλευση της ΕΠΣΑΝΑ ήταν μια αποτυχία. Πολλά ήταν τα λάθη στον διοικητικό απολογισμό αλλά και στον οικονομικό απολογισμό. Κι από την άλλη η απόλυση της υπαλλήλου, που κατά ομολογία του γεν. γραμματέα κ. Νάκα σε συζήτηση με τις υπαλλήλους, ομολόγησε ότι πίσω από το δήθεν οικονομικό πρόβλημα κρύβεται εμπάθεια χρόνων»!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money