Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΚΥΠΕΛΛΟ – Δ’ ΦΑΣΗ: ΣΥΝΟΨΗ ΤΩΝ 4 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ


ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ-ΑΤΛΑΝΤΙΣ 0-0: Ο τερματοφύλακας Φυλακτός που απέκρουσε 3 πέναλτυ (!) σε φάση του αγώνα

Μια σύντομη ματιά στους σημερινούς νοκ-άουτ αγώνες Κυπέλλου, αναδεικνύουν το άγχος και την μεγάλη προσπάθεια των ομάδων να προκριθούν στις 4 των ημιτελικών της διοργάνωσης.
Κατ’ αρχήν πρέπει να γίνει γνωστό -σε όσους δεν το αντελήφθησαν- ότι οι συναντήσεις διεξήχθησαν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς η θερμοκρασία κυμάνθηκε παντού (στην περιοχή μας) γύρω στους Οο βαθμούς! Ήρωες ήταν οι μερικές εκατοντάδες θεατών που πήγαν στα 4 γήπεδα και παρακολούθησαν τις αναμετρήσεις…
Στους 4 αγώνες, οι δύο έφθασαν στα πέναλτυ.
Το πιο εύκολο θεωρητικά έργο αποδείχθηκε ότι είχε στο Μαρκόπουλο, ο πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα Αήττητος Σπάτων, που αντιμετώπισε για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες την γηπεδούχο Μαρκό. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο ημίχρονο 2-0 και προκρίθηκαν τελικά με νέα εκτός έδρας νίκη (3-1).
Στην Κερατέα, η πρωτοπόρος της Β’ κατηγορίας Άνοιξη, προηγήθηκε στο α’ μέρος με 1-0 και γύρω στο 55’ με 2-0! Μόλις, όμως, μπήκε στο παιχνίδι ο Αουρέλ Μουσαράι, ο γηπεδούχος Κεραυνός «μεταμορφώθηκε» και ανέτρεψε το σκορ, καθώς ο Μουσαράι με δύο δικά του γκολ ισοφάρισε (2-2) και ο Κακαράς πέτυχε το 3-2, στο ελάχιστο διάστημα 10’ λεπτών (55’-65’)! Στο τέλος οι γηπεδούχοι πέτυχαν το 4-2 και πήραν εντυπωσιακή πρόκριση.
Μεγάλη μάχη έγινε στο Λαύριο, μεταξύ της γηπεδούχου Λαυρεωτικής και της Ατλαντίδας. Οι φιλοξενούμενοι ήταν κάπως καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και οι γηπεδούχοι στο δεύτερο. Το ματς πήγε στην παράταση και στο 115’ ο νεοαποκτηθείς Βουλωμένος της Λαυρεωτικής είχε δοκάρι με κεφαλιά (σε σέντρα του Μπάστος). Μορφή του αγώνα αναδείχθηκε ο νεαρός τερματοφύλακας της Ατλαντίδας Φυλακτός, ο οποίος απέκρουσε 3 κτυπήματα πέναλτυ (!) των αντιπάλων του ενώ οι συμπαίκτες του ευστόχησαν σε ισάριθμα κτυπήματα! Έτσι, η Ατλαντίς πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.
Τέλος, στην Αγία Μαρίνα, μάλλον έγινε το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της ημέρας. Μετά το 0-0 στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ο Παλληνιακός κατάφερε στο 106’ να σημειώσει γκολ με τον Κοβάνη (0-1) αλλά στο 117’ ο Βυργιώτης με αυτογκόλ μετά από κτύπημα κόρνερ, έδωσε την ευκαιρία στον Θησέα να διεκδικήσει την πρόκριση στα πέναλτυ (1-1). Στην διαδικασία των πέναλτυ, οι παίκτες του Θησέα έστειλαν δύο φορές την μπάλλα στο δοκάρι ενώ οι τερματοφύλακες Τσούκας του Θησέα και Αραχωβίτης του Παλληνιακού, έκαναν από δύο αποκρούσεις! Έτσι, ο Παλληνιακός πήρε την πρόκριση με 3-2 στα πέναλτυ!  
* Οι αγώνες αναλυτικά, αργότερα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money