Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΕΠΟ: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΦΑ



H ΦΙΦΑ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της ότι η Εκτελεστική της Επιτροπή αποφάσισε να ορίσει Διοικούσα Επιτροπή στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Η ανακοίνωση αναφέρεται σε όλα τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε το Συμβούλιο της ΦΙΦΑ στην Ζυρίχη, το διήμερο 13-14 Οκτωβρίου.
Για το ελληνικό πρόβλημα, η ΦΙΦΑ αναφέρει:
- Ορισμός επιτροπής εξομάλυνσης στην Ελληνική Ποδοσφαιρκή Ομοσπονδία.
Έξη μήνες τουλάχιστον θα λειτουργήσει η Διοικούσα Επιτροπή (Επιτροπή Εξομάλυνσης κατά την ΦΙΦΑ) που θα τοποθετήσει η ΦΙΦΑ στην ΕΠΟ. Σε σχετική επιστολή της υπερκείμενης Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, αναφέρεται ότι μέχρι τις 31/5/2017 πρέπει να έχουν γίνει εκλογές.
Στην επιστολή περιγράφονται οι λόγοι που ώθησαν την ΦΙΦΑ σε αυτήν την απόφαση, όπως και οι αρμοδιότητες της Διοικούσας Επιτροπής, η οποία θ' αποτελέσει το μεταβατικό στάδιο μέχρι τις εκλογές.
Μέχρι να διορισθεί η Διοικούσα Επιτροπή από μικτή επιτροπή των ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ που θα έχει επικεφαλής τον Κ. Κουτσοκούμνη, η διοίκηση θα ασκείται από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που υπήρχε πριν την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, η οποία (απόφαση) ακυρώνεται από την ΦΙΦΑ.

Το κείμενο της επιστολής της ΦΙΦΑ προς την ΕΠΟ
Ειδοποίηση σχετικά με την Επιτροπή Εξομάλυνσης
Αγαπητέ εκτελόντα χρέη Προέδρου
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το θέμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) συζητήθηκε στο Συμβούλιο της ΦΙΦΑ στις 14 Οκτωβρίου 2016.
Το Συμβούλιο της ΦΙΦΑ ενημερώθηκε για τα διάφορα θέματα που απασχόλησαν την ΕΠΟ τους πρόσφατους μήνες, όπως οι έντονες σχέσεις με τις αρχές, οι οποίες προέκυψαν κατά βάση από την ασυνέπεια μεταξύ των νόμων του Κράτους και το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, την παραίτηση του Προέδρου της και άλλων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ λόγω νομικών διαδικασιών, τις κατηγορίες συνδεόμενες με την διαιτησία και επίσης τις δυσκολίες σχετιζόμενες με την διαχείριση ηθικών ζητημάτων.
Το Συμβούλιο έλαβε επίσης υπ’ όψιν του την τελευταία απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, αποτελούμενο από τακτικούς δικαστές, να ακυρώσει τις προβλεπόμενες Γενικές Συνελεύσεις και να ορίσει μια προσωρινή Επιτροπή, προκειμένου να διοργανώσει τις εκλογές μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες και υπολογίζοντας το άρθρο 8, παράγραφος 2 του καταστατικού της ΦΙΦΑ, το Συμβούλιο αποφάσισε να ορίσει μια Επιτροπή Εξομάλυνσης, τα καθήκοντα της οποίας θα είναι:
- Να διαχειρισθεί τα καθημερινά ζητήματα της ΕΠΟ.
- Να διορθώσει τους υπάρχοντες κανονισμούς προκειμένου να εναρμονιστούν με τους τρέχοντες της ΦΙΦΑ, εάν κριθεί απαραίτητο.
- Να συνεχίσει τις συζητήσεις με τις αθλητικές αρχές σχετικά με την τροποποίηση των νόμων του Κράτους, σε στενή συνεργασία με την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ.
- Nα ορίσει τις εκλογές της Ομοσπονδίας το αργότερο μέχρι τις 31 Μαΐου 2017. Ο αριθμός των μελών και η σύνθεση της Επιτροπής Εξομάλυνσης θα αποφασισθεί από μια μικτή επιτροπή της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, με επικεφαλής τον κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, η οποία θα οργανωθεί το συντομότερο δυνατόν.
Στο μεταξύ, η υπάρχουσα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, όπως είχε ορισθεί πριν την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, θα παραμείνει στη θέση της μέχρι να στελεχωθεί η Επιτροπή Εξομάλυνσης.
Τέλος, η Επιτροπή Εξομάλυνσης θα λειτουργεί ως Εκλογική Επιτροπή, οι αποφάσεις της οποίας θα είναι τελικές και δεσμευτικές. Τα μέλη της δεν θα είναι διαθέσιμα για κάποια από τις διεκδικούμενες θέσεις, εκτός κι αν έχει συσταθεί δεόντως κάποια άλλη Εκλογική Επιτροπή μέχρι την ημερομηνία των εκλογών.
Ευχαριστούμε που θα λάβετε υπ’ όψιν σας τα παραπάνω. Θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατόν για την ορισμένη μικτή επιτροπή των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.

Φατμά Σαμούρα
Γενική Γραμματέας ΦΙΦΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money