Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: ΚΟΠΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΚΑΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ



Μετά από ένα μήνα -όπως λέει ο κανονισμός- θα γίνουν τα επαναληπτικά αγωνιστικά τεστ για μη αξιολογημένους διαιτητές της ΕΠΣΑΝΑ. Μέχρι τότε οι αποτυχόντες δεν θα χρησιμοποιούνται σε αγώνες τοπικών κατηγοριών, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων (αυτών που πλησίασαν τα όρια) κι εφόσον υπάρξει μεγάλη ανάγκη… Τα αποτελέσματα των αγωνιστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν στο στάδιο Παλλήνης την περασμένη Τετάρτη 7/9, ήταν τραγικά. Από τους 50 περίπου διαιτητές που έλαβαν μέρος στις δοκιμασίες, τα όρια πέρασαν περί τους 25! Γι’ αυτό θα τους δοθεί (βάσει κανονισμού) μία ακόμη ευκαιρία να τα περάσουν.
Δυστυχώς οι περισσότεροι και περισσότερες διαιτητές δεν γυμνάζονται, παρά το γεγονός ότι η Ένωση πληρώνει γυμναστή για να τους κάνει πρόγραμμα φυσικής κατάστασης ώστε να είναι έτοιμοι για συμμετοχή σε κάθε απαιτητικό παιχνίδι.
Ο αρχιδιαιτητής Αριστείδης Σπανέας ζήτησε από τον γυμναστή Δημήτρη Δαμασκηνό να εφαρμόσει ό,τι προβλέπει ο κανονισμός για αγωνιστικά τεστ στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Οι χρόνοι ήταν πιο εύκολοι από εκείνους των αξιολογήσεων της ΕΠΟ αλλά πολλά νέα παιδιά, σε ποσοστό 55%, δεν κατάφεραν να βγάλουν την δοκιμασία. Το γεγονός προβλημάτισε τόσο τον κ. Σπανέα όσο και τον κ. Κόνιαρη, που έδωσαν το παρόν στο στάδιο.
Αντίθετα, χαρακτήρισαν συγκινητική την προσπάθεια του Γιάννη Περδίκη, ο οποίος παρά την ηλικία και το βάρος του -όπως και πέρυσι- έβγαλε το τεστ κι έβαλε τα γυαλιά σε όσους και όσες εμφανίσθηκαν απροπόνητοι να …περπατούν αντί να τρέχουν.
Δημιουργήθηκε πλέον σοβαρό πρόβλημα στην Επιτροπή Διαιτησίας. Διότι εφέτος ο κ. Σπανέας είναι αυστηρός και θ’ ακολουθήσει τον κανονισμό. Όσοι απέτυχαν θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία αλλά όποιος ή όποια δεν περάσει, θα ορίζεται μόνο σε αγώνες πρωταθλημάτων υποδομών.
Με την ευκαιρία των δοκιμασιών αυτών, όλοι κατάλαβαν ότι εφέτος θα συγκροτηθούν κατάλογοι με φύλλα ποιότητος για κάθε διαιτητή, ώστε να ορίζονται σε αγώνες των κατηγοριών που ανήκουν και όχι λόγω ελλείψεων να παίρνουν ορισμούς σε αγώνες με αξιολογημένους διαιτητές στην Α’ ή την Β’ κατηγορία, χωρίς να έχουν περάσει τα τεστ! Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό που γινόταν τα τελευταία χρόνια, γιατί από έλλειψη καλής φυσικής κατάστασης ορισμένοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του διαιτητή, εκτός του ότι κινδυνεύουν και να τραυματισθούν.
* Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας, αποκλειστικά υπεύθυνος για τους ορισμούς διαιτητών και βοηθών των πρωταθλημάτων ανδρών καθώς και του Κυπέλλου, είναι ο κ. Αριστείδης Σπανέας, ενώ για τα πρωταθλήματα υποδομών ο κ. Πέτρος Κόνιαρης. Επίσης, ενημερώνονται οι διαιτητές και οι βοηθοί ότι πρέπει να έχουν μαζί τους σε κάθε αγώνα τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ένωσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money