Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΜΝΗΜΕΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ



Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Το πρώτο τουρνουά παλαιμάχων «Χρυσοστόμειο» («Χαμένων Πατρίδων»), που ήταν αφιερωμένο στη Μικρασιατική καταστροφή διεξήχθη την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2016 με απόλυτη επιτυχία στην Φώκαια και αναμένεται να γίνει θεσμός. Το εναρκτήριο… λάκτισμά του τίμησαν -εκτός και εκτός αγωνιστικού χώρου- πολλοί διεθνείς ποδοσφαιριστές.
Συμμετείχαν ομάδες που έχουν ρίζες από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας. Οι άσσοι από ΑΕΚ, Πανιώνιο, Απόλλωνα, Φωστήρα, Ιωνικό και Πρωτέα, αποζημίωσαν με 16 γκολ στους έξι αγώνες τους, όσους τυχερούς βρέθηκαν στο γήπεδο Παλαιάς Φωκαίας, σε εκδήλωση που οργανωτικά ελέω Λεωνίδα Βαριά, πήρε άριστα και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Για τον Σεπτέμβριο 2017 ανανέωσαν το ραντεβού τους στην Φώκαια, οι ομάδες παλαιμάχων που κατάγονται από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας. Γιατί ήταν τιμή στη μνήμη και την καταστροφή της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας, πριν από 94 χρόνια, το φεστιβάλ ποδοσφαίρου «Χρυσοστόμειο».
Το τουρνουά που έχει ως… νονό τον γενικό γραμματέα των παλαιμάχων του Πανιωνίου Τάκη Χριστoδούλου, τόσο οργανωτικά -ελέω του πολυπράγμονα Λεωνίδα Βαριά- όσο και αγωνιστικά, απέδειξε ότι μπορεί να εξελιχθεί στον θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο θα οικοδομηθεί ένας θεσμός Τιμής και Μνήμης.
Και δεν είναι τυχαίο ότι στο γήπεδο του Πρωτέα Παλαιάς Φωκαίας βρέθηκαν άσσοι από ΑΕΚ, Πανιώνιο, Απόλλωνα, Φωστήρα, Ιωνικό και Πρωτέα, που «σφράγισαν» με την δράση τους το ελληνικό ποδόσφαιρο και φόρεσαν τη φανέλα με το εθνόσημο.
Όπως μεταξύ άλλων οι Νεστορίδης, Μαύρος, Σεραφείδης, Τσαχουρίδης, Καραφέσκος, Κεφαλίδης, Κωνσταντινίδης, Πεσιρίδης, Σεβαστόπουλος, Αρδίζογλου, Βλαντής, Καλεντέρογλου, Γεωργαμλής, Κοπιτσής, Βλάχος, Καρούσης, Πυθαρούλης, Γεωργιάδης από την ΑΕΚ.


Και οι Μανίκας, Ναλιτζής, Φαμέλης, Χριστοδούλου, Μπέλλος, Μωραίτέλης, Λίμα, Κουτρόπουλος, από τον Πανιώνιο.
Αλλά και οι Μαστρακούλης, Αλέξης, Μπόντζος, Αργυρίου, Τσιγκούλης, Ράμμος, από τον Απόλλωνα. Όπως και οι Δεϊμέζης, Αβαγιανέλλης, Φακής, Προβατάς από τον Φωστήρα. Αλλά και οι Ξενάριος, Παπαδόπουλος, Ξανθόπουλος, Σεϊτανίδης, Γρύμπιλας από τον Ιωνικό και οι Μακροδημήτρης, Αποστόλου, Κωνσταντέλλος, Πατσιαβούρας από τους παλαίμαχους του Πρωτέα.

Η τιμή στους Θωμά Μαύρο και Γιώργο Δέδε
Ειδική μνεία όμως για τους αρχισκόρερ των ελληνικών γηπέδων Θωμά Μαύρο και Γιώργο Δέδε, που φόρεσαν τις φανέλες Πανιωνίου και ΑΕΚ, και ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα στην όλο λάμψη εκδήλωση, που οργάνωσε ο Λεωνίδας Βαριάς με τους παλαίμαχους του Πρωτέα Παλαιάς Φωκαίας.
Οι διοργανωτές έριξαν την αυλαία στην λαμπρή εκδήλωσής τους με την δεξίωση που παρέθεσαν στις αποστολές, στην ταβέρνα «Αλέξης».

Εκεί ο πρόεδρος των γηπεδούχων παλαιμάχων Ανδρέας Κωνσταντέλλος, ευχαρίστησε τις αποστολές των ομάδων, χαρακτηρίζοντας τιμή για τον Πρωτέα να βρίσκονται στην Παλαιά Φώκαια για το τουρνουά, ομάδες και άσσοι που έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Στην συνέχεια, με τον Λεωνίδα Βαριά, που ήταν ο οργανωτής του τουρνουά και ως προπονητής ο δημιουργός της πολύ καλής ομάδας των παλαιμάχων του Πρωτέα Παλαιάς Φωκαίας, τίμησαν για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αναμνηστική πλακέτα τους Θωμά Μαύρο και Γιώργο Δέδε.

Ο πρώτος άλλωστε στα 62 του χρόνια, κρατάει ακόμη την φήμη του «Θεού» για τους οπαδούς της ΑΕΚ. Λογικό, αν σκεφθεί κάποιος τι πέτυχε στην 20χρονη καριέρα του. Σε 501 συμμετοχές με τις φανέλες Πανιωνίου και ΑΕΚ, σημείωσε 285 γκολ, ανεδείχθη τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ και την περίοδο 1978-79 με τα 36 του γκολ, έφτασε μια ανάσα από το «χρυσό» παπούτσι στην Ευρώπη. Τελικά, ο Βέλγος Ερβιν Βάντεμπεργκ της Λιρς, σημειώνοντας πέντε γκολ στον τελευταίο του αγώνα και 39 στο σύνολο, περιόρισε τον Θωμά -που άφησε πίσω του τον Γερμανό Γκερντ Μύλλερ της Μπάγερν- στο αργυρό παπούτσι.
Ο δεύτερος, γεννημένος στο Ναύπλιο στις 25 Φεβρουαρίου 1943, είχε κοινή με τον Θωμά Μαύρο διαδρομή, με Πανιώνιο και ΑΕΚ να έχουν την τιμή ότι πέρασε από το παλμαρέ της ιστορίας τους. Είχε 181 γκολ σε 430 συμμετοχές, αναδείχθηκε δυο φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής, το 1970-71 με 28 γκολ και το 1975-76 με 15 γκολ. Το 1971 ήταν τρίτος σκόρερ στην Ευρώπη και βραβεύθηκε με το «χάλκινο παπούτσι».
Και οι δύο άσοι, που είναι και Μικρασιατικής καταγωγής, ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την κίνησή τους και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία.

Οι ρήσεις του Σεραφείδη και τα δώρα από τον Τάκη Χριστοδούλου
Και στη συνέχεια, έγιναν οι τιμές στις ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά. Με τον πρόεδρο του Συνδέσμου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΑΕΚ, Στέλιο Σεραφείδη, αρχικά, να παίρνει την αναμνηστική πλακέτα που αφορούσε στους «κιτρινόμαυρους», από τον πρόεδρο των παλαιμάχων του Πρωτέα Π. Φωκαίας Ανδρέα Κωνσταντέλλο. Αλλά και τα αναμνηστικά μετάλλια, που είχαν παραλήπτες τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, από τον κόουτς των γηπεδούχων Λεωνίδα Βαριά.


Ο Στέλιος Σεραφείδης, θέλοντας να… ανταποδώσει, πήρε τον λόγο και μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Αθλητισμός και Προσφυγιά… Κωνσταντινούπολη, Αγία Σοφία, Σμύρνη, Πόντος, Τραπεζούντα, παράλια Μικράς Ασίας. Είναι τα σύμβολα του Ελληνισμού, που εξακολουθούν να συγκινούν και να συνιστούν ανεξίτηλα σημεία του πολιτισμού και της ιστορίας μας. Γι αυτό σήμερα, ομάδες που εκπροσωπούμε την προσφυγιά, όπως είναι η ΑΕΚ, αλλά και οι ιστορικοί Πανιώνιος, Απόλλων, Ιωνικός Νικαίας, Φωστήρας και ο Πρωτέας Παλαιάς Φωκαίας, συμμετείχαμε στην ωραία αυτή γιορτή, που τράβηξε το ενδιαφέρον όλων των φιλάθλων και πρωτίστως των προσφύγων.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της ωραίας και πρωτότυπης σημερινής εκδήλωσης, που για ένα τόσο σημαντικό και ιερό σκοπό, όπως είναι η αναφορά στη Μικρασιατική καταστροφή, μας έφερε πιο κοντά ως παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Μακάρι αυτοί οι αγώνες να γίνουν θεσμός, για να μη λησμονούμε τις ρίζες μας».

Πλακέτα και μετάλλια για τις ομάδες τους, πήραν ακόμη και οι Βασίλης Μαστρακούλης για τον Απόλλωνα, Βασίλης Ξενάριος για τον Ιωνικό και Γιώργος Δεϊμέζης για τον Φωστήρα, που είναι οι πρόεδροι στους Συνδέσμους παλαιμάχων των ομάδων τους.

Αφήσαμε τελευταίο τον Τάκη Χριστοδούλου, που εντυπωσίασε με όσα είπε κι έκανε. Κατ’ αρχήν παρέλαβε για λογαριασμό του Πανιωνίου πλακέτα και μετάλλια από τους διοργανωτές, τους ευχαρίστησε και χαρακτήρισε τεράστιο γεγονός όχι μόνο την τέλεση του τουρνουά, αλλά και την παρουσία τόσων άσσων που κόσμησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Επίσης, αναφέρθηκε στην τιμή που έγινε στους αρχισκόρερ Θωμά Μαύρο και Γιώργο Δέδε, οι οποίοι έχουν κατακτήσει αντίστοιχα αργυρό και χάλκινο παπούτσι στην Ευρώπη.
Μετά έπλεξε το εγκώμιο για την δράση των παλαιμάχων του Πρωτέα Παλαιάς Φωκαίας και του Λεωνίδα Βαριά, χαρακτηρίζοντάς τον κόουτς της ομάδας, «ψυχή» για την άψογη λειτουργία τους.
Μάλιστα του έδωσε εκ μέρους των παλαιμάχων του ιστορικού Πανιωνίου, αναμνηστική πλακέτα στην οποία μεταξύ άλλων έγραψε: «Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων του Πανιωνίου προσφέρει ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ στον Λεωνίδα Βαριά, για την προσφορά του στο τουρνουά «Χρυσοστόμειο», που γίνεται στη μνήμη του Μητροπολίτη Σμύρνης Αγίου Χρυσοστόμου».
Ακόμη, προσέφερε στον κ. Λεωνίδα Βαριά την εικόνα του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης για τον νεόνυμφο γιο του, κάνοντας αναφορά στην δράση του αείμνηστου Επισκόπου, που μαρτύρησε μετά την καταστροφή της Σμύρνης. Επεσήμανε μεταξύ άλλων, μάλιστα, ότι ήταν και επίτιμος πρόεδρος του Πανιωνίου.








Το αγωνιστικό σκέλος
Όσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος του τουρνουά, θα χαρακτηρίζαμε γιορτή τις έξι συναντήσεις 30λεπτης διάρκειας εκάστη, που διεξήχθησαν.
Είδαμε μεγάλους άσους να ξεδιπλώνουν τις αρετές τους και να ξυπνάνε μνήμες, πιστοποιώντας ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει ηλικία.
Είδαμε όμως κι εκπλήξεις! Όπως τον Χρήστο Αρδίζογλου, να αντικαθιστά σε ρόλο τερματοφύλακα τον Στέλιο Σεραφείδη, ο οποίος για δέκα λεπτά στον αγώνα με τον Πρωτέα Π. Φωκαίας αγωνίσθηκε ως αριστερό εξτρέμ! Αλλά και τον σέντερ-φορ του Απόλλωνος Γιώργο Μασούρη, σε ρόλο πορτιέρο!
Οι τυχεροί θεατές απόλαυσαν ένα τετράωρο ποδοσφαιρικής πανδαισίας. Μάλιστα από τα 16 γκολ που επετεύχθησαν, πολλά είχαν λάμψη από Champions League. Όπως αυτό με το οποίο άνοιξε το σκορ στον αγώνα ΑΕΚ-Απόλλωνα 3-0 (Σ.Σ. πρώτη φορά, που οι «κιτρινόμαυροι» σε επίπεδο παλαιμάχων κερδίζουν την «Ελαφρά Ταξιαρχία»), με τον Μιχάλη Καρούση να στέλνει τη μπάλα με το απευθείας και έξω από την περιοχή βολέ του, στα δίχτυα του Μασούρη. Ή ακόμη και το απευθείας φάουλ από τον Γιώργο Προβατά, με το οποίο ο Φωστήρας «άνοιξε» το σκορ στον αγώνα με τον Πανιώνιο, ο οποίος θα μπορούσε να «κλέψει» τη νίκη εάν ο Τσουκλείδης ευστοχούσε σε πέναλτυ. Οι Δημήτρης Ναλιτζής και Μιχάλης Γρύμπιλας αναδείχθηκαν -με τέσσερα γκολ έκαστος- πρώτοι σκόρερ του τουρνουά, ενώ ο αγώνας Πανιωνίου-Ιωνικού για την εξέλιξη και τα πολλά γκολ του (3-3 τελικό σκορ) ήταν από μόνος του διαφήμιση για το τουρνουά. Επίσης, ενθουσίασαν με τις ενέργειές τους οι Κοπιτσής, Γεωργαμλής, Καρούσης (σ.σ. αποχώρησε τραυματίας), όπως και ο Μιχάλης Βλάχος, στην πρώτη δημόσια εμφάνιση της τρίμηνης κορούλας του Βικτώριας-Ιωάννας, που «έκλεψε» τις εντυπώσεις ντυμένη στα «κιτρινόμαυρα», στην αγκαλιά της μητέρας της Έφης.
Απ’ εκεί και πέρα, ενθουσίασαν οι Ξανθόπουλος (σημείωσε πολύ ωραίο γκολ), Αφάς (απίστευτα πνευμόνια με τον Μανίκα στο 30’ να του στερεί τη δυνατότητα να στεφθεί σκόρερ αποκρούοντας ανεπανάληπτο τετ-α-τετ), Καλύκας από τον Ιωνικό. Και οι Θοδωρής Αλέξης, Γιώργος Εμμανουήλ, Κώστας Αργυρίου από τον Απόλλωνα, Γιώργος Προβατάς, Ντάνυ Κωνσταντινίδης από τον Φωστήρα, Θανάσης Μπέλλος, Χρήστος Κουτρόπουλος, Τάκης Χριστόπουλος από τον Πανιώνιο. Και από την πλευρά των πολύ καλών ως ομάδα γηπεδούχων, άρεσαν πολύ εκτός από τον…. τρεχαλατζή σκόρερ Ιορδάνη Τοπάλογλου και οι Αλέξης Αποστόλου (σ.σ. δεν σκόραρε σε βάρος της ΑΕΚ, για συναισθηματικούς λόγους, αφού τον παρακολουθούσαν οι προπονητές που είχε όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 έπαιζε στην ερασιτεχνική της ομάδα Στέλιος Σεραφείδης και Γιώργος Κεφαλίδης) και οι Γιώργος (στην επίθεση) και Βάιος Πατσιαβούρας (στην άμυνα).
Οι διοργανωτές, πάντως, που απέδειξαν ότι διαθέτουν καλά οργανωμένη ομάδα, θα έχουν να λένε ότι με γκολ του ταχύτατου και Μικρασιατικής καταγωγής Ιορδάνη Τοπάλογλου, που αξιοποίησε λάθος έξοδο του Χρήστου Αρδίζογλου, επικράτησαν 1-0 της ΑΕΚ, στον αγώνα που έριξε την αυλαία της εκδήλωσης!
Τα άλλα αποτελέσματα στους αγώνες που διαιτήτευσαν οι Κωστόπουλος, Τσιπούρας και Γούλας, ήταν:
Φώκαια-Φωστήρας 0-1 (σκόρερ ο Μποτσίβαλης, με τους γηπεδούχους να χάνουν ευκαιρίες για ισοφάριση με Παπανακάκη, Κουφαλιά και Χίντζιο), Πανιώνιος-Φωστήρας 1-1 (14’ Προβατάς απευθείας φάουλ – 16’ Ναλιτζής πλασέ), Πανιώνιος-Ιωνικός 3-3 (Γρύμπιλας 8’, Ναλιτζής 11’, Γρύμπιλας 14’, Ναλιτζής 17’ πλασέ και 24’ πέναλτυ, Ξανθόπουλος 28’ οι σκόρερ), Ιωνικός-Απόλλων 2-1 (Γρύμπιλας 8’ και 18’ – Μπόντζος 14’), ΑΕΚ-Απόλλων 3-0 (Καρούσης 7’, Δαδίτσος 16’, Χουλιάρας 27’).

Οι συνθέσεις των ομάδων και οι παρουσίες

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΡΩΤΕΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ (προπονητής Λεωνίδας Βαριάς): Ιωάννης Μύρικνας, Δημήτριος Δαμασές, Ανδρέας Κωνσταντέλλος, Λεωνίδας Παπανικολάου, Γεώργιος Κετές, Στέργιος Παπαϊωάννου, Παναγιώτης Παπανακάκης, Ελευθέριος Κατινάρης, Νικόλαος Γιαννόπουλος, Θεόφιλος Κουφαλιάς, Κώστας Χίντζιος. Με την ΑΕΚ αγωνίσθηκαν οι Αναστάσιος Λακές, Παντελής Καμπόσιος, Αργύρης Γεώργιος, Νικόλαος Μπούκης, Βάιος Πατσιαβούρας, Λάζαρος Κατρανίκας, Ανδρέας Μπαρμπαρής, Άγγελος Δημητρακάκος, Αλέξης Αποστόλου, Ιορδάνης Τοπάλογλου, Γεώργιος Πατσιαβούρας, Νίκος Δαής, Μύρωνας Αεράκης.


ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΦΩΣΤΗΡΑ: Ιωάννης Φακής, Κώστας Νικολάου, Δημήτρης Φαμέλης, Χρήστος Γεωργίου, Γιώργος Μαμωνάς, Σταύρος Φραγκούλης, Στέλιος Ζανουδάκης, Βασίλης Παγκαλίδης, Δημήτρης Μποτσίβαλης, Γιώργος Προβατάς, Ντάνυ Κωνσταντινιδης, Βασίλης Πυρράκης. Με την αποστολή παρόντες και οι Γιώργος Δεϊμέζης (πρόεδρος), Ζαχαρίας Αβαγιανέλλης, Βασίλης Αρσένης, Κώστας Νεοχωρίδης, Νίκος Καλατζής.


ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΠΟΛΛΩΝΑ (Προπονητής ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βασίλης Μαστρακούλης): Γεώργιος Μασούρης, Σταύρος Μπάκας, Ιωάννης Βιδάλης, Γεώργιος Εμμανουήλ, Κώστας Αργυρίου, Κώστας Κόκκινος, Πέτρος Μπόντζος, Ιωάννης Λέλας, Απόστολος Πικουλίδης, Βασίλης Τσιγκούλης Θεόδωρος Αλέξης, Παναγιώτης Πλέσσας, Βασίλης Ζουμπατόπουλος, Πέτρος και Θυμάριος Μπουτσικάρης.
Με την αποστολή παρόντες και οι Νίκος Βεναδίκης, Ηλίας Ράμμος, όπως και ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και επί σειρά ετών ρεπόρτερ της ομάδας Κώστας Πάσχος.




ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΕΚ (Προπονητής Γεώργιος Καραφέσκος): Στέλιος Σεραφείδης, Σεραφείμ Σοφιανίτης, Χρήστος Αρδίζογλου, Δημήτρης Ζήσης, Μιχάλης Καρούσης, Μιχάλης Βλάχος, Γεώργιος Βλαντής, Λεωνίδας Δαδίτσος, Λύσσανδρος Γεωργαμλής, Λάμπρος Γεωργιάδης, Χάρης Κοπιτσής, Άκης Χουλιάρας, Τριαντάφυλλος Παντελίδης, Παναγιώτης Παπαθεοδώρου, Στέφανος Καλεντέρογλου, Μιχάλης Πυθαρούλης. Με την αποστολή παρόντες και οι Κώστας Νεστορίδης, Θωμάς Μαύρος, Γιώργος Κεφαλίδης, Άρης Τσαχουρίδης, Νίκος Σεβαστόπουλος, Κώστας Καρυδόπουλος, Γεώργιος και Λουκάς Βούλγαρης, Κώστας Μάρκου, Κώστας Μάκος, Γιάννης (Φάντρονκ) Γάσπαρης, Ευάγγελος Κόντζογλου και Κοσμάς Πεσιρίδης.
Παρόν ακόμη και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΚ Ιωάννης Μπίλλιος με την σύζυγό του Βασιλική.


ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ: Αντώνης Μανίκας Μπάμπης Χάϊτας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, Γιάννης Παπαχριστόπουλος, Χρήστος Κουτρόπουλος, Στέλιος Χασιώτης, Νίκος Κοτσοβός, Σταμάτης Αγγελόπουλος, Σάκης Ντασιακλής, Αναστάσιος Τσουκλείδης, Αθανάσιος Μπέλλος, Τάκης Χριστόπουλος, Δημήτριος Ναλιτζής. Με την αποστολή παρόντες και οι Γεώργιος Φαμέλης, Κώστας Σαλασίδης, Νόνι Λίμα, Βασίλης Εμβολιάδης και Δημήτρης Χριστοδούλου.


ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΙΩΝΙΚΟΥ: Χρήστος Παπακωνσταντίνου, Ηλίας Λιγνός, Ερρίκος Δημήτρης, Χρήστος Σεϊτανίδης, Γιάννης Μπακατσέλος, Λεωνίδας Πανοηλίας, Αθανάσιος Παναγόπουλος, Μοχάμεντ Αφάς, Ιωάννης Ξανθόπουλος, Λάζαρος Δημητριάδης, Μιχαήλ Γρύμπιλας, Ιωάννης Μαγγίνας, Δημήτριος Καλύκας, Χρήστος Στεφίγκος, Γιώργος Κυριακίδης, Δημήτριος Γεωργίτσης, Αλέξης Αποστολόπουλος, Κώστας Ντεμελής, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Βασίλης Ξενάριος.

* Να σημειώσουμε τέλος ότι από την εκδήλωση απουσίασε ο κόουτς των παλαιμάχων της ΑΕΚ και επί 26 χρόνια ταμίας και «ψυχή» του Συνδέσμου Μιχάλης Σιμιγδαλάς, επειδή έχει την σύντροφό του Ρένα, με σοβαρά προβλήματα υγείας στο νοσοκομείο και στέκεται στο πλευρό της.

Όμως αξιοσημείωτες μεταξύ άλλων ήταν και οι παρουσίες του εκ των δημιουργών της Ένωσης Παλαιμάχων Αθηνών Γιώργου Πούλιου και του πολυπράγμονα παράγοντα και προπονητή Πέτρου Ζερβουδάκη. Παρέστησαν ακόμη -μεταξύ άλλων- ο πρώην άσσος Χαλκίδος, Χανίων και Πρωτέα Παλ. Φωκαίας και εκ των δημιουργών των παλαιμάχων του Πρωτέα Άγγελος Σούλιος και ο βετεράνος τερματοφύλακας των Πετραλώνων Βασίλης Δεδιώτης. Παιδιά -γιατί πάντα παιδιά θα μένουν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές- πάντα τέτοια και κάθε χρόνο πάντα καλύτερα….

 Το διαιτητικό τρίο των αναμετρήσεων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money