Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΖΗΤΟΥΝ AMEΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΡΟΥΣΣΗ



Καταδικάσθηκε και στο Εφετείο ο δήμαρχος Ωρωπού και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ Θωμάς Ρούσσης, για τις τοξικές χωματερές Συκαμίνου. Την είδηση ανέφερε ο κ. Παπαμακάριος, στην προεκλογική συνέντευξη Τύπου της περασμένης Παρασκευής, στο Πόρτο Ράφτη. Μάλιστα, ζήτησε την άμεση παραίτησή του από το Δ.Σ. της Ένωσης, διότι την εκθέτει με την παρουσία του.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκδικάσθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Ζ' τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών, η ένσταση του δημάρχου Ωρωπού Θωμά Ρούσση, κατά της απόφασης του Δ' μονομελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών (13-3-2015), η οποία είχε καταδικάσει πρωτόδικα τον κατηγορούμενο, σε 15 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ για δύο τοξικές χωματερές στο Συκάμινο.
Η απόφαση του Εφετείου αποτέλεσε κόλαφο για τον κατηγορούμενο Θωμά Ρούσση, ο οποίος δεν παρευρέθη στο δικαστήριο, τόσο σε ότι αφορά την ποινή όσο και σε ότι αφορά το σκεπτικό της απόφασης. Διότι η απόφαση στο Εφετείο δεν μειώθηκε στο ελάχιστο, κάνοντας παράλληλα δεκτό το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης, την οποία ο κ. Ρούσσης λίγες ημέρες νωρίτερα, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και μετά από αλλεπάλληλες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν την είχε!
Δήλωση της αντιπολίτευσης (στο δημοτικό συμβούλιο Ωρωπού), αναφέρει ότι «η παραίτηση του κ. Ρούσση είναι πλέον επιβεβλημένη και αυτονόητη, διότι θίγεται η αξιοπρέπεια όλων μας στο πρόσωπο του Δημάρχου, με μια τόσο βαριά καταδίκη για περιβαλλοντικό έγκλημα. Δυστυχώς, αποδεικνύεται περίτρανα πλέον πως ο δήμαρχος κι η παράταξή του, ξεχωρίζουν την πολιτική από την ηθική, κι  έτσι  αγνοούν και την μία και την άλλη»!
Άραγε ο δήμαρχος τι λέει τώρα;

* Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού με αίτημά της κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 3/6/2016, ζήτησε να γίνει ενημέρωση – συζήτηση για την απόφαση του Ζ’ τριμελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών την 31/5/2016, επί της ένστασης που είχε υποβάλλει ο Δήμαρχος Ωρωπού κατά της απόφασης του Δ’ μονομελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών την 13/3/2015. Με είκοσι πέντε (25) ψήφους κατά, δύο (2) παρών και δώδεκα (12) υπέρ το δημοτικό συμβούλιο αρνήθηκε το αίτημα! Αξίζει να σημειωθεί ότι, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής, δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Οικονομάκου, κι ένας της παράταξης του κ. Γιασημάκη, αρνήθηκαν την συζήτηση.

* Η παράταξη «Δυναμική Πολιτεία» του κ. Γιασημάκη, σε δελτίο Τύπου, τονίζει: «Μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του Δ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η οποία τελεσιδίκησε στις 31.05.2016 στο Ζ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σχετικά με τις παράνομες χωματερές Συκαμίνου, πλέον δεν έχει κανείς δικαίωμα στη σιωπή. Σε τόσο σημαντικά θέματα που αφορούν στο μέλλον των παιδιών μας, στην υγεία των κατοίκων, στην ρύπανση του περιβάλλοντος και στο μέλλον του τόπου μας, δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε.
Η σιωπή είναι βολική αλλά γνήσια ανήθικη σε τέτοιες στιγμές. Παραμένοντας πιστοί στις αξίες και τις αρχές μας, συνεπείς σε όσα έχουμε πει από την πρώτη στιγμή έως σήμερα, ζητάμε:
α) Την παραίτηση του Δημάρχου Ωρωπού Θωμά Ρούσση, διότι πλέον δεν υπάρχει η ηθική και πολιτική νομιμοποίηση ώστε να συνεχίσει να είναι Δήμαρχος Ωρωπού, έχοντας καταδικασθεί για πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, προξενώντας ρύπανση στο περιβάλλον με τοξικά απόβλητα, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση.
β) Την εφαρμογή των όσων προβλέπει ο νόμος για την άμεση απομάκρυνση των αποβλήτων και αποκατάσταση των παράνομων χωματερών Συκαμίνου.
γ) Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού για να τοποθετηθεί το σύνολο των μελών του».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money