Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ο ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΣ ΠΛΑΤΣΑΠΛΟΥΤΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΞΕΓΑΝΩΤΟΣ ΝΤΕΝΕΚΕΣ!


Νέα συνεργασία εξασφάλισε η ιστοσελίδα μας με τον «Κόμη Μοντεχρήστο»!

Αν ήξεραν ή είχαν αντιληφθεί τα σωματεία ποιοι διοικούν αυτή την στιγμή την ΕΠΣΑΝΑ, τι δουλειά κάνουν (αν έχουν 
βεβαίως ή είχαν ποτέ) ή πως τα βγάζουν πέρα στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, θα έπρεπε ήδη να έχουν μπουκάρει στα γραφεία και να τους έχουν στείλει αδιάβαστους...
Κατ’ αρχήν, ο …εντιμότατος κύριος πλατσαπλούτσας, ο οποίος συνηθίζει να χάνει τα πεντακοσάρικα από την τσέπη. Του πέφτουν βρε παιδί μου! Γνωστή η ιστορία πριν μερικούς μήνες, όταν ο Παπαμακάριος έδωσε σε συνεργάτη του χρήματα (1.500 ευρώ) για να πληρώσει τους προπονητές των μικτών ομάδων. Περνούσαν οι ημέρες και οι μήνες, χωρίς τα λεφτά να φθάσουν ποτέ στον προορισμό τους. Όταν εν πάσει περιπτώσει το θέμα έγινε βούκινο και το συζητούσαν και οι πέτρες, η δικαιολογία που επικαλέστηκε ο συγκεκριμένος έμεινε στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Ανατολικής Αττικής, ως μνημείο: «Τα είχα εδώ στην τσέπη τα πεντακοσάρικα, αλλά φαίνεται θα μου έπεσαν, την ώρα που έβαλα το χέρι μου να τα βγάλω»!
Ο τυπάκος έχει καθιερώσει κι ένα έξυπνο, απόλυτα αποτελεσματικό, σύστημα κατά την συναναστροφή του με τους γονείς των παιδιών των μικτών ομάδων της Ένωσης. Σταμπάρει στόχους, που δείχνουν να φυσάνε το χρήμα, συνήθως κυρίες, που κατά κανόνα είναι πιο εύπιστες, κι αρχίζει το τροπάριο: Τους κάνει τον στενοχωρημένο, αναστενάζοντας συχνά-πυκνά και ξεφυσώντας! Το κόλπο εδώ ισχύει μέχρι το ψάρι να τσιμπήσει. Μόλις η φιλεύσπλαχνη κυρία ενδιαφερθεί και κάνει το λάθος να ρωτήσει: «Τι έχεις; Τι σου συμβαίνει; Γιατί είσαι στενοχωρημένος; Μπορώ μήπως να  βοηθήσω», τότε είναι σαν να έχει μπει κιόλας η …ενίσχυση στον κουβά.
Ποιος γονέας άλλωστε δεν θέλει να τα έχει καλά με τον υπεύθυνο δερβέναγα (λέμε τώρα) των μικτών, ειδικά αν έχει την οικονομική ευχέρεια και θέλει με κάθε τρόπο να βοηθήσει στην ποδοσφαιρική ανέλιξη του παιδιού του; Πρόκειται για γνωστή …φάμπρικα, την οποία οι διάφοροι επιτήδειοι έχουν μορφοποιήσει και αναγάγει σε ολόκληρη επιστήμη.
Ο πλατσαπλούτσας εσχάτως κατάφερε κι έκανε δίδυμο μ’ ένα άλλο σπουδαίο εύρημα, που γνωρίζει (κατά πως …λέει) και …προάγει με τις …πολυποίκιλες δραστηριότητές του, το ποδόσφαιρο της Ανατολικής Αττικής. Είναι εκείνος ο …ντενεκές, ο ξεγάνωτος, που πήγε στην Γ.Σ. της ΕΠΟ να ψηφίσει για λογαριασμό της ΕΠΣΑΝΑ και τα έκανε …μπάχαλο, ενσυνειδήτως φυσικά, όχι από αβλεψία, αλλά κυρίως για ίδιον όφελος. Γνωστή η ιστορία, έχει ειπωθεί πολλές φορές στις συνελεύσεις της ΕΠΣΑΝΑ, χωρίς ποτέ να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις. Οι λεπτομέρειες ουδέποτε βγήκαν στην επιφάνεια.
Ενώ το Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ είχε αποφασίσει ομόφωνα, με ψήφους 11-0 να στηρίξει τον Γιώργο Σαρρή για πρόεδρο, ο καθηγητής της βλακείας όχι μόνο ψήφισε τον αντίπαλο, τον Γκαγκάτση -έτσι, επειδή γούσταρε- αλλά προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα. Έδωσε το ψηφοδέλτιο του Σαρρή στον Γκαγκάτση, καθώς επίσης τα στοιχεία εκείνα, που αποδείκνυαν ότι υπήρχε συγκεκριμένη γραμμή, ώστε ο Γκαγκάτσης να κάνει ένσταση και να δημιουργήσει αναστάτωση στην εκλογική διαδικασία. Η ΕΠΣΑΝΑ μπήκε αυτομάτως στην μαύρη λίστα και ο κίνδυνος άρσης της άδειας λειτουργίας της ήταν κάτι παραπάνω από ορατός. Ο Σαρρής, θριαμβευτής των εκλογών, μήνυσε την επομένη  κιόλας σε έντονο, αυστηρό ύφος πως θα συγκαλέσει έκτακτη Γ.Σ. και θα αποβάλει την ΕΠΣΑΝΑ από τους κόλπους της  Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπως κάτι ανάλογο έπραξε με την Ομοσπονδία Μπήτς Σόκερ (και λίαν προσφάτως ο Γκιρτζίκης με την Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας). Στην δύσκολη αυτή συγκυρία ανέλαβε πρωτοβουλίες ο Γιώργος Παπαμακάριος, ο οποίος με συντονισμένες προσπάθειες έσωσε την παρτίδα, το κύρος της ΕΠΣΑΝΑ και αποκατέστησε τις σχέσεις με την ΕΠO.
Το γέλιο της αρκούδας ωστόσο έπεσε, όταν ο ανεκδιήγητος τυπάκος, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στους άλλους συμβούλους της Ένωσης για όσα έπραξε. Η συνάντηση έγινε σε σπίτι πολιτευτή του Δήμου Ωρωπού, που τότε προσπαθούσε να ξεμπλέξει από τεράστιο σκάνδαλο με τοξικά απόβλητα, ώστε να σώσει την πολιτική του καριέρα. Εκεί, λοιπόν, όταν άρχισε να διηγείται τα καθέκαστα, κάποιοι κρατούσαν την κοιλιά τους από τα γέλια. «Κάθισα», άρχισε να λέει, «σε μια καρέκλα για να μελετήσω τα ψηφοδέλτια και να βάλω σταυρούς, άφησα στην διπλανή καρέκλα τα χαρτιά, είχα πολύ άγχος, ξέρετε όλη η διαδικασία δεν είναι απλή, πάρα πολύ άγχος, με είχε λούσει και κρύος ιδρώτας, οπότε όταν γύρισα πίσω, αφού ψήφισα κι έψαξα στην καρέκλα τα χαρτιά που είχα αφήσει, αυτά είχαν κάνει φτερά».
Μετά απ’ αυτό, δεν μένει άλλο τι, παρά τα σωματεία να προσέλθουν μαζικά την Τετάρτη στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση και να ψηφίσουν μονοκούκι, αυτά που θα τους πουν ο πλατσαπλούτσας και ο ντενεκές ο ξεγάνωτος…
                                                                                                                             Ο Κόμης Μοντεχρήστος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money