Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΡΥΣΑΦΗ…



Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΠΣΑΝΑ Σταύρος Χρυσάφης, αλλά δεν γνωρίζουμε ποιος την έχει γράψει (διότι τα γραφόμενα -ειδικά για την ιστορία της ΕΠΣΑΝΑ- είναι μάλλον άγνωστα στον κ. Χρυσάφη), η λεγόμενη διοίκηση της Ένωσης, προσπαθεί -εμμέσως- να απαντήσει στις «10 αιτίες» που ανάγκασαν τον κ. Νάκα, να παραιτηθεί από μέλος της συγκεκριμένης Επιτροπής.
Είναι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχόλιο νέας διεύθυνσης του facebook, «η αλήθεια ενάντια στα παραμύθια»! Οι παρανομούντες που δεν έχουν σεβαστεί κανένα και παραβιάζουν με κάθε τρόπο την νομιμότητα και την ηθική, παριστάνουν την διοίκηση της Ένωσης, κι έχουν το θράσος να απαντούν σε συγκεκριμένες και «χειροπιαστές» καταγγελίες, υποστηρίζοντας δικές τους ιδέες με «έπεα πτερόεντα» («φτερωτά λόγια», κατά τον Όμηρο)! Δηλαδή απαντούν στην αλήθεια, με παραμύθια!
Ο κ. Χρυσάφης, πήρε την ευθύνη της υπογραφής σε μια ανακοίνωση που δεν δίνει καμία απάντηση στις πραγματικές κατηγορίες του κ. Νάκα (απλά εκφράζει τα δικά του ερωτήματα, λες κι αυτός δεν ήταν μέλος και της προηγούμενης Τ.Ε.), ενώ προχωρεί σε ανυπόστατες κρίσεις σχετικά με τα προπονητικά κριτήρια (δεν αναφέρεται καθόλου στην παραίτηση-απομάκρυνση του κ. Κατσίμπρα) και τις επιλογές για συμμετοχή σε τουρνουά!
Η έλλειψη σωστής λειτουργίας των Μικτών ομάδων της ΕΠΣΑΝΑ και της Τεχνικής Επιτροπής, είναι εμφανής. Η παραίτηση των μελών κ.κ. Νάκα και Λάμπρου, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, καταδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα λειτουργικότητας που αντιμετωπίζουν οι υπερασπιζόμενοι την εύρυθμη λειτουργία της Ένωσης! Δεν χρειάζονται πολλές ακόμη λεπτομέρειες, για να αντιληφθεί κάθε καλοπροαίρετος φίλαθλος, ότι τίποτα δεν υπάρχει που να λειτουργεί στο πλαίσιο της καθημερινής λογικής. Ούτε καν το πλύσιμο των ρούχων των νεαρών παικτών, που ανέλαβαν με δική τους ευθύνη να πλύνουν τα ρούχα τους για τα παιχνίδια της Μικτής!

Η ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του Σταύρου Χρυσάφη, έχει ως εξής: «Εντύπωση προκαλούν τα δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες του ηλεκτρονικού Τύπου το τελευταίο διάστημα για την Τεχνική Επιτροπή και ως πρόεδρος της Επιτροπής οφείλω να απαντήσω.
Για ποιο λόγο επικρίνεται η Τεχνική Επιτροπή; Για τον ενάμιση μήνα λειτουργίας της; Γιατί απαξίωσε το έργο των τελευταίων δύο-τριών ετών; Έχοντας τι στην κατοχή της; Αθλητικό υλικό; Μας κατηγορείτε ότι στον αγώνα με την ΕΠΣ Πειραιά «ποδοσφαιριστές μας προσήλθαν με φόρμες αποστολής, οι μισοί με Adidas και οι άλλοι μισοί με άλλη μάρκα». Που είναι λοιπόν το αθλητικό υλικό που δαπανήθηκε από την ΕΠΣΑΝΑ τα τελευταία χρόνια; Δυναμικό; Υλικό; Που είναι το αρχείο των αθλητών που πέρασαν από τις προεπιλογές και επιλογές των τελευταίων χρόνων με τα δεδομένα τους; Ποιος είναι ο κάτοχος όλων των πληροφοριακών εγγράφων με τα δεδομένα που συμπληρώθηκαν από τους αθλητές; Γιατί κατηγορούμαστε εμείς ότι δεν λειτούργησε το πρόγραμμα της προηγούμενης επιτροπής για την φετινή προσέλευση των αθλητών που προεπιλέχθηκαν την περσινή περίοδο για την στελέχωση των φετινών τμημάτων; Αφού θα έπρεπε να είχε λυθεί από τον προηγούμενο Ιούνιο, όπως αναφέρετε;
Ή μήπως ξεχάσαμε την αιτία που δεν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια 7ου ομίλου η μικτή ομάδα Νέων κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο; Να επισημάνουμε τα υπερβολικά ποσά άνευ αποτελέσματος που δαπανήθηκαν για τις προεθνικές ομάδες τα τελευταία χρόνια; Ποιος ήταν ο στόχος, ο σκοπός, το αποτέλεσμα και η συνέχεια του προγράμματος… που αναφέρει ο πρώην συνεργάτης της Τεχνικής Επιτροπής και έφορος της μικτής ομάδας Παίδων κ. Νάκας; Μήπως θα πρέπει να του θυμίσουμε τα λεγόμενα του; Μήπως επίσης θα πρέπει να του θυμίσουμε πότε ξεκίνησαν οι προπονήσεις των τμημάτων των Νέων (2000) και Παίδων (2002) την προηγούμενη περίοδο 2014-2015; Μέσα στο Νοέμβριο εάν το ξεχάσατε… Και πόσες προπονήσεις πραγματοποιήθηκαν για τα παραπάνω τμήματα;
Και για να γνωρίζετε, μετά την λήξη (23 Δεκεμβρίου 2015) του πρωταθλήματος των Προεθνικών ομάδων Νέων και παίδων (σύνολο τεσσάρων αγώνων) θα κληθούν τα νέα αγωνιστικά τμήματα του 2001 και 2003, που οι αγωνιστικές δραστηριότητες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2016.
Για πρώτη φορά στην Ένωση η επιλογή των προπονητών έγινε με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια και βάσει του βιογραφικού τους και με επιπρόσθετα κριτήρια (όπως απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ).
Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι επικριτές είναι ότι οι επιλογές των ποδοσφαιριστών που θα επανδρώσουν τις προεθνικές ομάδες των Ενώσεων είναι ο προθάλαμος των Εθνικών ομάδων και γι αυτό τα κριτήρια πρέπει να είναι αυστηρά και αντικειμενικά. Σας επισημαίνουμε δε, ότι δεν είναι ο ρόλος της Τεχνικής ηγεσίας της εκάστοτε Τεχνικής Επιτροπής η προώθηση των ποδοσφαιριστών των προεθνικών ομάδων σε τμήματα των ΠΑΕ αλλά των σωματείων εκεί που ανήκουν οι ποδοσφαιριστές.
Σχετικά με την συμμετοχή των προεθνικών ομάδων σε ιδιωτικά τουρνουά η φιλοσοφία της τεχνικής Επιτροπής είναι η εξής: Η επιλογή των τουρνουά θα πρέπει να αποσκοπεί στην πρόοδο των αθλητών και η συμμετοχή σε διάφορα αναμφιβόλου αξίας ιδιωτικά τουρνουά δεν ανταποκρίνονται στους στόχους και στην λειτουργία των Προεθνικών ομάδων. Θα πρέπει να κρίνουμε τον βαθμό δυσκολίας των τουρνουά που σκοπό θα έχει την αγωνιστική βελτίωση των αθλητών μας. Μετά το πέρας του αγωνιστικού πρωταθλήματος των μικτών ομάδων η Τεχνική Επιτροπή θα εξετάσει τις προτάσεις για την συμμετοχή ή όχι των μικτών ομάδων στα τουρνουά.
Η ένωση είναι υπερήφανη για τις επιτυχίες που έχουν πετύχει οι προεθνικές μας ομάδες και οι γνωστές επιτυχίες από την ημέρα ίδρυση της Ένωσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιες είναι: α) Η Μικτή ομάδα Παίδων, το Μάιο του 2007, στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος με προπονητή τον κ. Αντωνολουκά. β) Η μικτή ομάδα Νέων (2009-2010) κατέκτησε την 1η θέση του 7ου ομίλου και αποκλείστηκε στην επόμενη φάση με προπονητή τον κ. Τσιγκούλη. γ) Η μικτή ομάδα Προπαίδων (2010-2011) κατέκτησε την 1η θέση με προπονητή τον κ. Τσέρτο. δ) Η μικτή ομάδα Παίδων (2013-2014) κατέκτησε την 1η θέση του 7ου ομίλου της Α’ φάσης με προπονητή των κ. Αντωνολουκά. ε) Η μεγάλη κατάκτηση του Region's Cup (2005-2006) και η συμμετοχή μας στη Β’ φάση με προπονητή τον κ. Μακροδημήτρη.
Αν και αντικειμενικός σκοπός δεν είναι τα αποτελέσματα αλλά η ανάδειξη των ταλέντων της περιοχής μας. Παρά ταύτα συγχαίρουμε όλους όσους βοήθησαν για τις παραπάνω επιτυχίες.
Η Τεχνική Επιτροπή να είστε σίγουροι ότι θα πραγματοποιήσει τους στόχους και τους σκοπούς της».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ

* Διαβάζοντας το κείμενο, μας δημιουργήθηκαν ορισμένες απορίες:
ΑΠΟΡΙΑ 1: Αλήθεια, ποιος έφταιγε και δεν βγήκε πρωταθλήτρια η ομάδα νέων της ΕΠΣΑΝΑ; Μπορεί να μας πει ο κ. Χρυσάφης;
ΑΠΟΡΙΑ 2: Ποιος, αλήθεια, ξόδεψε τα υπερβολικά ποσά για τις Μικτές, άνευ αποτελέσματος; Μπορεί να μας πει ο κ. Χρυσάφης;
ΑΠΟΡΙΑ 3: Ποιος, αλήθεια, έκανε πέρυσι επιλογές παικτών με κριτήρια μη αυστηρά και αντικειμενικά; Μπορεί να μας πει ο κ. Χρυσάφης;
ΑΠΟΡΙΑ 4: Ποιος, αλήθεια, προώθησε παίκτες των Μικτών σε τμήματα των ΠΑΕ; Μπορεί να μας πει ο κ. Χρυσάφης;
ΑΠΟΡΙΑ 5: Ποιος, αλήθεια, ενέκρινε πέρυσι την συμμετοχή των Μικτών ομάδων στα διάφορα τουρνουά; Μπορεί να μας πει ο κ. Χρυσάφης;
ΑΠΟΡΙΑ 6: Τελικά, η συμμετοχή στα διάφορα ιδιωτικά τουρνουά ήταν αμφιβόλου ή αναμφιβόλου αξίας; Μας μπερδέψατε κ. Χρυσάφη!
ΑΠΟΡΙΑ 7: Οι Μικτές ομάδες της ΕΠΣΑΝΑ είχαν την διετία 2005-2007 Τεχνικό Διευθυντή-προπονητή τον Γιάννη Χριστόπουλο (όπως μας επιβεβαίωσε και ο τότε γενικός γραμματέας Βαγγ. Αγάλου), με την εποπτεία και τον προγραμματισμό του οποίου, στέφθηκε πρωταθλήτρια και η τότε μικτή Νέων. Γιατί δεν αναφέρεται η λεπτομέρεια αυτή; Μήπως η κ. Σοφία δεν εργαζόταν τότε στην ΕΠΣΑΝΑ, για να το θυμίσει στον κ. Χρυσάφη;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money