Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ




Όπως γράψαμε ήδη, η διαδικασία προχώρησε άμεσα και σήμερα Δευτέρα 21/10, κοινοποιήθηκε στην ΕΠΣΑΝΑ μέσω ΕΠΟ, η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη –κατόπιν συνεννοήσεως με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού- προς τις Περιφέρειες Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για την έκδοση προσωρινών αδειών καταλληλότητας των γηπέδων (και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων) μέχρι τις 31/12/2013, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα με τις αναβολές αγώνων λόγω μη αδειοδότησης γηπέδων.
Το πρόβλημα είναι τεράστιο για τους ερασιτεχνικούς συλλόγους και τους δήμους, δεδομένου ότι στην πλειονότητά τους τα γήπεδα είναι δημοτικά και τα κριτήρια λειτουργικότητας είναι ιδιαιτέρως αυστηρά.
Η προσωρινή λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα φαίνεται ότι δίνει χρόνο για συζήτηση από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, των κριτηρίων αδειοδότησης κάθε γηπέδου. Επικρατεί η άποψη ότι πρέπει να είναι διαφορετικά τα κριτήρια σε κάθε κατηγορία (Super League, Football League, Γ' Εθνική, Τοπικά πρωταθλήματα). Γι’ αυτό και προχωρεί σχετική νομοθετική ρύθμιση, που ετοιμάζεται από το υπουργείο Πολιτισμού και την ΓΓΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money