Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Λαυρεωτικής-Παλληνιακού
Επειδή την περασμένη εβδομάδα δεν προλάβαμε να αναφερθούμε αναλυτικά στα Κυριακάτικα παιχνίδια της Α’ κατηγορίας, ακολουθεί ένα συνοπτικό ρεπορτάζ, με γενικές αναφορές στις συγκεκριμένες συναντήσεις της 17ης αγωνιστικής και μερικές ειδήσεις ακόμη:

* Νίκη …περιπάτου σημείωσε ο Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου επί του Κορωπίου με 2-0 στην 17η αγωνιστική και πλησίασε την κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Αγίου Στεφάνου είχε κορυφαίους παίκτες τον Τσουμάνη και τον Λέκα, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες με τον Αθανασόπουλο, τον Κάππο και τον Σουσούνη, και μπορούσε να πετύχει ευρύτερο σκορ. Το Κορωπί είχε 30’ λεπτά καλής απόδοσης (Γαλάνης, Σπηλιόπουλος και Παπαδόπουλος έχασαν καλές ευκαιρίες) αλλά δέχθηκε τα δύο γκολ (Κάππος 38’ και Αθανασόπουλος με πέναλτυ 52’), έμεινε με 10 λόγω αποβολής του Ντούνη (οι Κορωπιώτες υποστηρίζουν ότι το πέναλτυ που του χρεώθηκε, δεν ήταν παράβαση) και …χάθηκε στη μετριότητα! Οι γηπεδούχοι (που ζήτησαν ένα ακόμη πέναλτυ) διατήρησαν την υπεροχή στις κινήσεις αλλά τους έλειπε η σωστή ολοκλήρωση. Πολύ καλός στον πειθαρχικό τομέα ο διαιτητής Μανιώτης αλλά με αρκετά λάθη στον τομέα εφαρμογής κανονισμών. Καλοί οι βοηθοί Γουργιώτης και Οικονόμου.

* Το Κορωπί απέκτησε τον 31χρονο επιθετικό Παναγιώτη Παπαϊωάννου, που έμεινε ελεύθερος από τον Κυανό Αστέρα Βάρης. Αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής με τον Νικηφόρο. Επίσης, έχει αποκτηθεί ο επιτελικός Λούσιο, που θα εμφανισθεί στο επόμενο ματς πρωταθλήματος, ο επιθετικός Νταντάμης ο οποίος θα παίξει κι αυτός την επόμενη αγωνιστική και ο 22χρονος αριστερός μπακ – χαφ Δημήτρης Θωμάς, που έπαιζε σε ομάδα Δ’ εθνικής των Σερρών.    

* Ο Κεραυνός Κερατέας πέρασε με επιτυχία και το τεστ του Μαραθώνος, με νίκη 1-0 επί της τοπικής Μάχης. Ένα γκολ με καταπληκτικό μακρινό σουτ του Κρυεμάντη στο 10’ σφράγισε το αποτέλεσμα, παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες για κάτι καλύτερο. Η Μάχη δεν διέθετε την επιθετική ισχύ που θα της επέτρεπε να σκοράρει και ο Κεραυνός «βολεύτηκε» με το γρήγορο γκολ και περιορίσθηκε σε αντεπιθέσεις. Σε μια απ’ αυτές (70’) ο Χρ. Παππάς σημείωσε τέρμα με κεφαλιά αλλά ο βοηθός Ανδρεάδης υπέδειξε τον σκόρερ σε θέση οφ-σάιντ (ανύπαρκτο το θεώρησαν οι της Κερατέας). Καλή η διαιτησία του Σπίθα, (Πολυχρονιάδης – Ανδρεάδης).

* Πολλοί θεατές παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα αναμέτρηση Λαυρεωτικής - Παλληνιακού 1-1, στο γήπεδο «Π. Βογιατζής». Καλύτερος γενικά ο Παλληνιακός επιχειρούσε αντεπιθέσεις χωρίς ολοκλήρωση και νευρική, με φλύαρη κατοχή μπάλλας η Λαυρεωτική… Ο Μακρής (20’) και ο Παπαγεωργίου (82’) είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες να σκοράρουν από τους γηπεδούχους. Ο Πάσσαρης (30’) και ο Μπερτσιάς (70’’) από τους φιλοξενούμενους. Στο 37’ το 0-1 ο Μπερτσιάς και στο 75’ το 1-1 ο Παπαδόπουλος. Καλή η διαιτησία του Μπουξμπάουμ, (Κωνσταντόπουλος, Χόικας).

* Τα Γλυκά Νερά νίκησαν (2-1) πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ στο γήπεδό τους την Μαρκό, αφού προηγήθηκαν στο ημίωρο 2-0 (με δύο τέρματα 27’ και 30’ του Δ. Παπάζογλου) και είχαν σωρεία χαμένων ευκαιριών στο α’ ημίχρονο με τους εξαιρετικούς Παπάζογλου και Λουκή. Στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι άφησαν χώρο στην μέτρια μέχρι τότε Μαρκό, που κινήθηκε κάπως καλύτερα και κατάφερε να μειώσει με τον Αγγελάκο στο 63᾿. Μετά τη λήξη του αγώνα ο αρχηγός της Μαρκό Κοντζιάς απεβλήθη επειδή εξύβρισε τον πρόεδρο της ΕΠΣΑΝΑ στον διαιτητή Ζαχαρόπουλο, ο οποίος δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα στη διάρκεια του παιχνιδιού για παράπονα σε καμία πλευρά. Βοηθοί ήταν οι Δ. και Β. Τζαφόλιας.

* Στο ανακαινισμένο μεγάλο γήπεδο της Σταμάτας, η γηπεδούχος ομάδα γύρισε (ύστερα από πολύ καιρό) στις νίκες, με την πρώτη της εμφάνιση εκεί. Επεβλήθη του Αηττήτου Σπάτων με 2-1. Μοιρασμένο ήταν το α’ ημίχρονο. Η Σταμάτα μπήκε δυνατά και είχε φοβερή φάση και οριζόντιο δοκάρι με βολ-πλανέ του Χρ. Τσεβά στο 10’! Όμως ο Αήττητος πέτυχε γκολ στο 20’ με τον Κολάγκι, αλλά έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσάκο στο 30’ για πολύ δυνατό μαρκάρισμα στον Οσμανάι. Το 1-1 σημείωσε σε αντεπίθεση η Σταμάτα (44’) με πλασέ σε τετ-α-τετ του Οσμανάι, από απειρία και ενθουσιασμό των παικτών του Αηττήτου, που βγήκαν στην επίθεση κι άφησαν τα νώτα τους ακάλυπτα… Αν δεν είχε σκοράρει σ’ αυτό το χρονικό σημείο η Σταμάτα, πιθανότατα να μην κέρδιζε το ματς, λόγω κακής ψυχολογίας των παικτών της! Το 2-1 έγινε στο 54’ με κεφαλιά του Χρ. Τσεβά, σε κόρνερ του Κ. Τσεβά. Ο Αήττητος δεν μπόρεσε να απαντήσει, κι έμεινε με 9 στο 83’ λόγω αποβολής του Β. Σταύρου με 2η κίτρινη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Σταμάτα είχε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ. Καλή ήταν η διαιτησία των Α. Γαλάνη, Τσιαλογιάννη, Μακρή, παρά την γκρίνια των Σπαταναίων για λάθη εις βάρος τους.

* Ο Γέρακας απέκτησε τον 29χρονο επιθετικό Γιώργο Ριζογιάννη, που είχε μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ Γλυφάδος. Ο Ριζογιάννης αγωνιζόταν στον Παλληνιακό πριν από 3 χρόνια. 

* Η Θύελλα Ραφήνας στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ, απέκτησε για τους επόμενους 5 μήνες τον 30χρονο Κώστα Αποστολάτο από τον Πανελευσινιακό. Ο Αποστολάτος έχει αγωνισθεί ακόμη στον Ατρόμητο Πειρ. (Β’ εθνική), τον Θρασύβουλο (Γ’ εθνική) και τον Αχαρναϊκό (Δ’ εθνική). 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money