Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Η ΕΠΣΑΝΑ;

Τόσο παρασκήνιο όσο για τις αρχαιρεσίες της ΕΠΣΑΝΑ, ούτε στις δημοτικές ή βουλευτικές εκλογές δεν έχουμε συναντήσει… Την περασμένη Κυριακή 24/6, γύρω στις 6 το απόγευμα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης των υποψηφίων που θέλουν να μετάσχουν στις αρχαιρεσίες της ερχόμενης Παρασκευής 29/6 για εκλογή νέου Δ.Σ. Επίσης, την Δευτέρα 25/6, γύρω στις 8 το βράδυ, τα σωματεία είχαν ολοκληρώσει την κατάθεση των σχετικών πληρεξουσίων, που ορίζουν τους αντιπροσώπους τους, τακτικούς και αναπληρωματικούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι παράγοντες της «Ενωτικής Κίνησης» και της «Επόμενης Ημέρας», τα βρήκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, και κατέθεσαν κοινό παραταξιακό ψηφοδέλτιο, στο οποίο μετέχουν συνολικά 32 υποψήφιοι (15 τακτικοί, 11 αναπληρωματικοί για το Δ.Σ. και 6 για την Εξελεγκτική Επιτροπή).

Από την άλλη πλευρά, η απερχόμενη διοίκηση του Φ. Μαγουλά, κατέθεσε παραταξιακό ψηφοδέλτιο με 28 υποψηφίους (11 τακτικούς, 11 αναπληρωματικούς για το Δ.Σ. και 6 για την Εξελεγκτική Επιτροπή). Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υποψήφιοι και των δύο παρατάξεων, είναι συνολικά 60 και προέρχονται από 59 σωματεία! Επίσης, διαπιστώθηκε –από έγκυρη πληροφόρηση- ότι 3 σωματεία παρουσίασαν διπλή εκπροσώπηση! Δηλαδή, οι δύο παρατάξεις κατέθεσαν ξεχωριστές εκπροσωπήσεις από την Δόξα Κορωπίου, τον Προφήτη Ηλία και τον Αετό Μενιδίου! Η απόφαση για την τύχη αυτών των εκπροσωπήσεων, θα γίνει γνωστή στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ, το πρωί της Παρασκευής 29/6.

Άλλες πληροφορίες από διάφορους υποψήφιους, ανέφεραν ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η κοινή παράταξη «Ενωτικής Κίνησης» και «Επόμενης Ημέρας», κατέθεσε 27 πληρεξούσια αντιπροσώπων έναντι 22 της πλευράς Μαγουλά. Περί τα 10 σωματεία (Λαυρεωτική, Θύελλα, Ραμνούς, Μάχη, Γέρακας, Πρωτέας κ.α.) κατέθεσαν μόνα τους τα πληρεξούσια (γεγονός που υπονοεί ότι ψηφίζουν από το ενιαίο ψηφοδέλτιο, διότι υπάρχει και τέτοιο)!

Οι υποψηφιότητες

Παραμένει απορίας άξιο, γιατί μόλις 3 ημέρες πριν τις εκλογές, καμία παράταξη δεν έχει κοινοποιήσει τα ονόματα των υποψηφίων προς εκλογή στο νέο Δ.Σ. της Ένωσης! Ούτε συνέντευξη Τύπου, ούτε ανακοινώσεις, ούτε ενημερωτικά δελτία Τύπου…

Ειδικά η παράταξη του κ. Μαγουλά, ως απερχόμενη διοίκηση, περιμέναμε να κάνει επίσημα την εμφάνισή της. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αλλά κοινή αντίληψη είναι ότι στηρίχθηκε κυρίως σε κομματικές επιλογές του επικεφαλής της ή σε προσωπικές επιλογές του φίλου του κ. Γκαγκάτση!

Εν τούτοις, εμείς θα επιχειρήσουμε να «ξεκλειδώσουμε» την σύνθεση του ψηφοδελτίου του, σε ότι αφορά τα τακτικά μέλη για το Δ.Σ., από τις πληροφορίες που διαθέτουμε: Εκτός του κ. Μαγουλά, μετέχουν οι συνεργάτες του στην απερχόμενη διοίκηση κ.κ. Βασιλειάδης, Καλιανιώτης, Φατσής και Ξαγοράρης. Επίσης, λέγεται ότι συμμετέχουν οι κ.κ. Χρυσάφης (Πόρτο Ράφτη), Τριανταφυλλόπουλος (Καλύβια), Δεστούνης (Δόξα Αγ. Άννας), Παπαργυρίου (Φοίβος), Κουτσικούρης (Παλληνιακός), Καρβούνης (Αστέρας Αυλώνα).

Από την άλλη παράταξη, στο ψηφοδέλτιο με τα τακτικά μέλη για το Δ.Σ., μάθαμε για τις υποψηφιότητες των κ.κ. Βελτανιώτη, Γιαρένη, Θηβαίου, Παπαμακάριου, Νικολάου, Τσεβά, Καλογεράκου, Αποστολίδη, Ρούσση, Δεσύπρη, Φλαμπούρη, Ρουγγέρη…

Γεωγραφία των παρατάξεων

Με βάση τις μέχρι σήμερα «τοποθετήσεις» και δεδομένες απόψεις των 60 περίπου σωματείων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία των αρχαιρεσιών, η σύμπραξη των παρατάξεων «Ενωτική Κίνηση» και «Επόμενη Ημέρα» έχει προβάδισμα στις προτιμήσεις, επειδή την υποστηρίζουν όλοι οι σύλλογοι της βορειοανατολικής Αττικής, όπως και πολλά σωματεία απ’ όλες τις περιοχές της Ανατ. Αττικής.

Στην βορειοανατολική Αττική, ο κ. Μαγουλάς δεν έχει ούτε ένα σωματείο που να τον ψηφίζει… Αντίθετα, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε μεταστροφή αρκετών συλλόγων του Μενιδίου, προς την πλευρά Μαγουλά, ενώ αρχικά οι ίδιες ομάδες πρόσκεινταν στις δύο άλλες παρατάξεις! Επίσης, η απερχόμενη διοίκηση επηρεάζει διάσπαρτα σωματεία από τον δήμο Μαρκοπούλου, τον δήμο «3Β» και μερικά ακόμη…

Πάντως, η δυσκολία με την οποία συγκρότησε το ψηφοδέλτιό του ο Φ. Μαγουλάς, ανέδειξε το πρόβλημα δημοφιλίας που αντιμετωπίζει. Έστω κι αν η συνεργασία τελευταίας στιγμής με τον Νικολακάκη του απέφερε σημαντικά κέρδη στην εκλογική σκακιέρα, η γενικότερη αντίληψη είναι ότι υστερεί αισθητά των αντιπάλων του.

Για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, θα γράψουμε σε επόμενο σημείωμά μας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money