Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Η ΤΡΙΓΛΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ



Την αγανάκτηση από την ατμόσφαιρα ζούγκλας που έζησε η Τριγλία και απ’ το σκηνικό πολέμου, που στήθηκε στην Ρόδο -στο Οικονομίδειο γήπεδο Ιαλυσού- από τους ανθρώπους της ομάδας του Ιαλύσου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η διοίκηση της κυπελλούχου ΕΠΣΑΝΑ, ομάδας της Ραφήνας, εκφράζοντας την απέραντη δυσαρέσκεια από την αλήτικη -όπως χαρακτηρίζεται- συμπεριφορά των γηπεδούχων αλλά και την αδιαφορία των διαιτητών και του παρατηρητή αγώνα!
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
«Μία ομάδα όπως η Τριγλία Ραφήνας, στα 84 χρόνια ιστορίας της έχει αποδείξει ότι διαθέτει το επίπεδο, τον πολιτισμό, την αθλητική παιδεία και προσφέρει φιλοξενία, σε όλα τα σωματεία, σε υψηλό επίπεδο. Κάτι που αναγνωρίζεται διαρκώς, δημόσια, απ’ όλες τις αντίπαλες ομάδες. Επίσης, έχει αποδείξει ότι στη νίκη και στην ήττα, στέκεται το ίδιο υπερήφανα και ουδέποτε έχει δημιουργήσει το παραμικρό θέμα. Αυτό, όμως, που ζήσαμε στην Ρόδο, οφείλουμε από αυτοσεβασμό -κυρίως- να το καταγγείλουμε προς πάσα κατεύθυνση.
Η ζούγκλα της Ρόδου, η ντροπή του νησιού, η ντροπή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, σε όλο της το μεγαλείο!
Εμείς πήγαμε να αγωνισθούμε σε έναν ημιτελικό με τον Ιάλυσο, τιμώντας τους εαυτούς μας, όπως και κάθε αντίπαλη ομάδα και τιμώντας τους θεσμούς της ΕΠΟ, με την συμπεριφορά μας, από τότε που αγωνιζόμαστε στις εθνικές κατηγορίες. Όμως από το πρώτο λεπτό του αγώνα οι εντεταλμένοι εγκληματίες ποδοσφαιριστές του Ιάλυσου, ήθελαν κατ’ εντολήν να κόψουν το ποδόσφαιρο στους αθλητές μας. Μας έβριζαν, μας έφτυναν, μας χτύπαγαν. Όλα αυτά, φυσικά, ήταν προαποφασισμένα και όλα με την ανοχή του διαιτητή κ. Ευαγγέλου και των βοηθών του, που δεν στάθηκαν σε τίποτα στο ύψος των περιστάσεων. Από το πρώτο λεπτό, τα δολοφονικά χτυπήματα έμεναν ατιμώρητα.
Μια ζούγκλα σε όλο της το μεγαλείο!
Έχουμε δείξει τον σεβασμό μας και τον έχουμε λάβει, σε κάθε καυτή έδρα που έχουμε αγωνισθεί. Γιατί ξέρουμε να δίνουμε αλλά και να παίρνουμε τιμή και αξιοπρέπεια. Ομάδες όπως ο ΟΦΗ, ο Ιωνικός, ο Φωστήρας, ο Εθνικός, ο Ηλυσιακός, με ιστορία στον χώρο του ποδοσφαίρου, με τόσους αγώνες μεταξύ μας, το αποδεικνύουν αυτό που λέμε.
Στην ζούγκλα του Ιάλυσου ήμασταν τυχεροί που επιστρέψαμε σώοι.
Η Τριγλία Ραφήνας έχει μάθει να αναδεικνύει ποδοσφαιριστές, να τιμά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να προσφέρει στον αθλητισμό ιδέες και αξίες. Κάτι που ξεκινάει από τα πολλά νέα παιδιά στα τμήματα υποδομών της, κάτι που γεννιέται με τις ακαδημίες της ομάδας μας. Αναρωτιόμαστε πραγματικά αν τα παιδάκια του νησιού, που μπήκαν για προπόνηση μετά το τέλος του παιχνιδιού, με όλες αυτές τις εικόνες ντροπής που αντίκρισαν, τι άραγε ποδοσφαιρικό πολιτισμό και παιδεία θα αναπτύξουν.
Εκτός βέβαια από τους ποδοσφαιριστές του Ιάλυσου -και φυσικά δεν αναφερόμαστε σε όλους- ζήσαμε και κάτι εξωπραγματικό. Ο παρατηρητής του αγώνα, που φυσικά ανήκει στην τοπική Ένωση, έκανε βίαιη επίθεση στα αποδυτήρια της ομάδας μας! Άφαντος, φυσικά, ο εκπρόσωπος της ΔΕΑΒ. Επίσης, αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν εκθέσεις από τον παρατηρητή της ΔΕΑΒ, για όλα αυτά τα εξωπραγματικά που ζήσαμε.
Η απόλυτη σύρραξη στο τέλος του παιχνιδιού, εντός αγωνιστικού χώρου και στα αποδυτήρια της ομάδας μας!
Στην αναμονή για να πάρουμε το φύλλο αγώνος, στο προαύλιο των αποδυτηρίων, σακούλες σκουπιδιών γεμάτες ακαθαρσίες και μπουκάλια, να πέφτουν ψηλά από τις κερκίδες, επάνω στα κεφάλια μας. Δεν υπήρχε άνθρωπος στον πάγκο της ομάδας μας, σε όλη την διάρκεια του αγώνα, που να μην δέχθηκε μπουκάλια, σε αυτή την ζούγκλα. Ο διαιτητής του αγώνα το μόνο που έκανε, ήταν να αποβάλλει τον προπονητή της ομάδας μας, επειδή διαμαρτυρήθηκε. Αναρωτιόμαστε, επίσης, εάν ο παρατηρητής διαιτησίας έχει γράψει κάτι στην έκθεσή του.
Παρακαλούμε, επίσης, να μας γίνει γνωστό: Στις πόσες διακοπές ενός αγώνα, αυτός διακόπτεται; Στα πόσα μπουκάλια γίνονται συστάσεις; Ποιος πρέπει να προστατεύει και ποιος είναι υπεύθυνος για την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα;
Το ποδόσφαιρο ξέρουμε ότι είναι ένα ανδρικό άθλημα. Εμείς ως Τριγλία Ραφήνας έτσι το αντιμετωπίζουμε, γι’ αυτό και στην ήττα έχουμε μάθει να δίνουμε το χέρι και να λέμε συγχαρητήρια. Άλλο όμως ένα ανδρικό άθλημα και άλλο η κοινή αλητεία. Φανταζόμαστε ότι το υπέροχο νησί της Ρόδου, που πραγματικά αγαπάμε και σεβόμαστε, θα καταδικάσει όσα διαδραματίσθηκαν. Πιστεύουμε ότι επειδή ακόμη υπάρχουν φίλαθλοι, παράγοντες και αθλητές με αξίες στο νησί αυτό, τότε αυτοί σίγουρα θα αισθανθούν -όπως κι εμείς- ντροπή και αηδία για όλα όσα συνέβησαν στον αγώνα της Τετάρτης 20 Απριλίου 2016».
Ραφήνα, 21/04/2016
Το Δ.Σ. του Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money