Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ «ΔΗΛΩΣΙΕΣ» ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ



---------------------------------
ΟΙ «ΔΗΛΩΣΙΕΣ» ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ 
ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟΥΣ! ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ 
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΝΕΜΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ.
Ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ...
----------------------------------

Οι «δηλωσίες» της ΕΠΣΑΝΑ, Αποστολίδης, Φλαμπούρης, Χρυσάφης, Δεστούνης, οι οποίοι περιστασιακά και από σπόντα απέκτησαν τα σκήπτρα της εξουσίας, πρωταγωνιστώντας στην κωμωδία «Ο Καραγκιόζης Δήμαρχος», δεν έχουν εξηγήσει ακόμη, γιατί καταδέχθηκαν να δηλώσουν εγγράφως υποταγή στον Γιώργο Παπαμακάριο. Μήπως για να καταδείξουν ότι είναι μετρ, απόλυτα εξειδικευμένοι στις …κωλοτούμπες; Ποιος, αλήθεια, αξιοπρεπής, ελεύθερος, συγκροτημένος άνθρωπος, θα έβαζε την υπογραφή του σ’ ένα τέτοιο ευτελές κείμενο; Ποιος θα δέσμευε την προσωπική του ελευθερία; Ποιος σοβαρός, ακέραιος πολίτης, θα εκχωρούσε σημαντικό κομμάτι της ελεύθερης βούλησής του σ’ έναν άλλο, που εκείνη τη στιγμή έτυχε να βρίσκεται στον προεδρικό θώκο;
Η απάντηση στα ερωτήματα αυτά είναι απλή και σύντομη: Μόνο ανθρωπάκια, χωρίς προσωπικότητα, χωρίς κώδικα αξιών και ηθικής, που κυνηγάνε το …τάλιρο, καταφεύγουν σε τέτοιου είδους πρακτικές. Ο δε Καραγκιόζης Δήμαρχος βαφτίζει αυτές τις συμπεριφορές «πολιτική» και «στρατηγικούς ελιγμούς», για να βρει άλλοθι στην ηθική του αυτουργία και να έχει ήσυχη τη συνείδησή του. Αλλά σ’ αυτή την ζωή, ο κανόνας είναι ότι «όλα εδώ πληρώνονται» και «τα δανεικά επιστρέφονται, πάντοτε με τόκο»!
Οι τύποι αυτοί, είναι φανερό πως δεν έχουν  ιερό και όσιο. Παρ’ όλα αυτά, όπως όλοι οι θρασύδειλοι, πιστεύουν ότι μπορούν να πείσουν τα σωματεία-μέλη της ΕΠΣΑΝΑ στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης, να τα τουμπάρουν και να διατηρήσουν τις καρέκλες τους, ταυτόχρονα και τη διαχείριση της εξουσίας με το αζημίωτο: Παρατηρησίες σε αγώνες Β’ και Γ’ εθνικής, οικονομικές επιστασίες και διάφορα άλλα τυχερά, που όπως όλοι γνωρίζουν, υπάρχουν πάντα και θα υπάρχουν στο ποδόσφαιρο.
Οι υπεύθυνες δηλώσεις του νόμου 105 για «πλήρη αφοσίωση στο νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της ΕΠΣΑΝΑ Γιώργο Παπαμακάριο», με φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους από κάτω, αποτελούν το άκρον άωτο της σήψης και της υποτέλειας. Για τέτοια ξεφτίλα πρόκειται…
Ο  Παπαμακάριος, βέβαια, ήξερε γιατί τους έβαλε να υπογράψουν, αφού οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες «κωλοτούμπες», γνωστοί για τις παλινωδίες τους στον χώρο του ποδοσφαίρου, άλλα λένε την Δευτέρα, άλλα υπόσχονται την Τρίτη και άλλα πράττουν την Τετάρτη.
Εδώ, όμως, για να ανατραπεί ο Παπαμακάριος, συντελέστηκε ένα άνομο πραξικόπημα, μια άνευ προηγουμένου εκτροπή. Το καταστατικό και η ελληνική νομοθεσία έγιναν κουρελόχαρτα. Οι υπεύθυνες δηλώσεις, στις οποίες έχουν βάλει φαρδιά-πλατιά τις υπογραφές τους οι «τέσσερις», έχουν ισχύ ιδιωτικού συμφωνητικού. Από τη στιγμή, μάλιστα, που έχουν την ίδια ημερομηνία (20 Οκτωβρίου 2014), η πρώτη, του Φλαμπούρη, που έχει γνήσιο υπογραφής στο Αστυνομικό Τμήμα Λούτσας, συμπαρασύρει και καθιστά έγκυρες  και τις υπόλοιπες.
Άρα, όταν ο κ. Παπαμακάριος τις παρουσίασε στο συμβούλιο και τις πρωτοκόλλησε, η συνεδρίαση του Δ.Σ. έπρεπε να διακοπεί, κι αφού εκαλούντο οι αναπληρωματικοί σύμβουλοι, τότε και μόνον τότε να έπρεπε να συγκληθεί εξ αρχής νέο συμβούλιο. Οι «τέσσερις» όμως δεν κρατιόντουσαν, γιατί ήθελαν να καταλάβουν πάση θυσία τις καρέκλες, πριν προλάβει κανένας άλλος.
Αυτό το όργιο της ξεφτίλας, από τύπους που δεν έχουν ομάδα, ούτε έχουν βάλει ποτέ το χέρι στην τσέπη, πρέπει κάποτε να τελειώσει. Ήρθε η ώρα, η ΕΠΣΑΝΑ να κυβερνηθεί από έντιμους παράγοντες, που έχουν πληρώσει χιλιάδες ευρώ τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζουν να πληρώνουν αγόγγυστα, ακόμη και εν μέσω βαθιάς κρίσης και σκληρής λιτότητας. Οι ανεπάγγελτοι, οι άεργοι, οι τυχοδιώκτες, δεν έχουν θέση στα διοικητικά δρώμενα. Η εξυγίανση είναι επιτακτική ανάγκη και η ευκαιρία μοναδική. Ας μην την αφήσουμε να πάει χαμένη… 
                                                                                                                       Ο κόμης Μοντεχρήστος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money