Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΚΟΛΜΠΕΡ!

Κόλαφο για την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΑΝΑ αποτέλεσε η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με την οποία αθωώθηκε ο ποδοσφαιριστής του Κρυονερίου Ελούνα Αμπέλε Κόλμπερ! Ως γνωστόν, στον 35χρονο παίκτη του Κρυονερίου είχε επιβληθεί πρωτόδικα, ποινή αποκλεισμού 18 μηνών (!) από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης.
Στην ανακοίνωση της ΕΠΟ επισημαίνεται ότι «δέχεται τυπικά και  κατ’ ουσίαν την έφεση του Ελούνα Αμπέλε Κόλμπερ, ποδοσφαιριστή του σωματείου Α.Π.Ο. Κρυονερίου, κατά της υπ’ αριθμόν 37/12-5-2015 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Ανατολικής Αττικής. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Δέχεται ότι ο εγκαλούμενος ποδοσφαιριστής δεν τέλεσε το πειθαρχικό αδίκημα που του αποδίδεται».
Τα σενάρια που κυκλοφορούν μεταξύ των παραγόντων για την εξέλιξη της υπόθεσης, είναι δύο. Το πρώτο, που είναι και λίγο επιστημονικής φαντασίας, αναφέρεται στην καλή διάθεση της Ένωσης (δηλαδή της Πειθαρχικής Επιτροπής) προς το Κρυονέρι, που τιμώρησε τον σύλλογο για τα επεισόδια στο τελευταίο κρίσιμο ματς πρωταθλήματος (που κόστισε τον υποβιβασμό στο Κρυονέρι) με την Μάχη Μαραθώνος, μόνο με τιμωρία γηπέδου και πρόστιμο (και όχι αφαίρεση βαθμών). Αντίθετα έριξε το βάρος της στην τιμωρία του Κόλμπερ, στον οποίο επέβαλε απίστευτα μεγάλη ποινή, χρησιμοποιώντας –όμως- επίτηδες ανίσχυρο κανονισμό του Κ.Α.Π. ως αιτιολογία, ώστε η έφεση του ποδοσφαιριστή στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να έχει θετικό αποτέλεσμα!
Το δεύτερο σενάριο αναφέρεται στην εμφανώς λανθασμένη αντίληψη των μελών της Πειθαρχικής Επιτροπής, τα οποία θεώρησαν τον ποδοσφαιριστή Κόλμπερ τουλάχιστον «ως εγκληματία» και του επέβαλαν εξοντωτική ποινή 18 μηνών για υβριστική συμπεριφορά προς την διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ, επαφιέμενοι στην αναφορά του παρατηρητή αγώνα αλλά –προφανώς- χωρίς την αναφορά του επεισοδίου στο οικείο φύλλο αγώνα… Η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. εξαφάνισε την πρωτόδικη απόφαση, αφού δέχθηκε ότι το αδίκημα που αποδόθηκε στον Κόλμπερ δεν ετελέσθη!
Κατόπιν τούτων, καταρρίπτονται ως αβάσιμες και οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΣΑΝΑ κ. Παπαμακάριου, ότι οι σχέσεις ΕΠΟ-ΕΠΣΑΝΑ είναι αγαστές και στηρίζονται σε αμοιβαία κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει κάθε πλευρά!
Για πολλοστή φορά την τελευταία 3ετία το Δευτεροβάθμιο Δικαστικό όργανο της ΕΠΟ ακυρώνει απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΑΝΑ, αλλά για πρώτη φορά εξαφανίζει εντελώς απόφασή της! Τι λέει γι’ αυτό η διοίκηση της Ένωσης; Φταίει μόνο η Πειθαρχική Επιτροπή ή μήπως έχει κι αυτή ευθύνη και επιρροή στις αποφάσεις της;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money