Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΝ ΝΕΣΤΟ. ΑΞΙΑ ΦΙΝΑΛΙΣΤ Η ΘΥΕΛΛΑ




Με τέρματα που σημείωσε στο 1’ και στο 91’ ο Νέστος Χρυσούπολης νίκησε την Θύελλα Ραφήνας με 2-0 και κατέκτησε το 42ο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος. Ο τελικός διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο Καρδίτσας την Τετάρτη 6/5, μπροστά σε 800 περίπου θεατές. Η κατάκτηση του Κυπέλλου πανηγυρίσθηκε έντονα από τους 350 φίλους του Νέστου, που βρέθηκαν στην Καρδίτσα. Καμιά 150αριά ήταν και οι φίλοι της Θύελλας, που βοήθησαν την ομάδα με την παρουσία τους στον τελικό.
Οι αντίπαλοι στάθηκαν αντάξιοι της πορείας τους στον θεσμό και κατά διαστήματα ικανοποίησαν τους φίλους τους που παρακολούθησαν την αναμέτρηση, η οποία εξελίχθηκε σε υψηλή για την εποχή θερμοκρασία (34ο βαθμοί υπό σκιά).
Ο Νέστος κατάφερε να προηγηθεί πριν ακόμη συμπληρωθεί το 1’ λεπτό (στο 10’ μόλις δευτερόλεπτο), με προβολή του Μαχαιρούδη σε μπαλλιά του Μπουλγούρα (1-0). Οι εστίες των ομάδων δεν απειλήθηκαν άμεσα μέχρι το 44’ όταν πλασέ του Κατσούγκρη εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Καραβελίδης. Με ευκαιρία της Θύελλας άρχισε το β’ μέρος. Ο Κατσούγκρης αστόχησε από καλή θέση. Στην συνέχεια το ματς εξελίχθηκε αμφίρροπο ώσπου στο 91’ ο Κούτεβ πέτυχε το 2-0.
Ο Νέστος έδειξε γενικά, στοιχεία πληρέστερης ομάδας από το κέντρο και μπροστά και διατήρησε ελαφρά υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο. Στο β’ ημίχρονο η Θύελλα μπήκε πιο δυνατά, πήρε το κέντρο για μεγάλο διάστημα αλλά δεν είχε επιθετική ισχύ όπως άλλες φορές. Είτε λόγω κούρασης των παικτών της είτε λόγω μεγαλύτερης προσοχής στην άμυνα απ’ ότι στην επίθεση.

Φάσεις και γκολ
10’’ – ΓΚΟΛ! Μετά την σέντρα, επίθεση του Νέστου με τον Μπουλγούρα, που μπήκε στην περιοχή από πλάγια αριστερά, σέντραρε και ο Μαχαιρούδης με προβολή το 1-0. Ακολουθεί διάστημα πίεσης του Νέστου. Επηρεασμένοι από το γρήγορο γκολ, οι παίκτες της Θύελλας παραχώρησαν στο πρώτο δεκάλεπτο 4 κόρνερ.
22' – Μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του ο Νέστος, με διαγώνια σέντρα του Kούτεβ από πλάγια αριστερά και τον Ζγκούρι να χάνει την ευκαιρία, καθώς η μπάλλα πέρασε σύρριζα άουτ!
23' – Σουτ από τον Ντόσκα, άουτ.
26' – Σουτ από τον Ντούνη, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
27' – Καλό σουτ του Παπαδάτου, άουτ.
31' – Ο διαιτητής διακόπτει τον αγώνα για να δροσιστούν οι παίκτες, λόγω της αφόρητης ζέστης που επικρατεί.
41' – Σέντρα-σουτ από τον Ζγκούρη, δεν κατάφερε να απειλήσει τον τερματοφύλακα της Θύελλας
44' – Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Θύελλας. Ο Κατσούγκρης εκμεταλλεύθηκε λάθος του Μπλουγούρα και με «πλασεδάκι» πήγε να στείλει την μπάλλα στο δεξί «Γ» της εστίας του Καραβελίδη, που έδιωξε σε κόρνερ με εκπληκτική εκτίναξη.
47' – Ευκαιρία για να ισοφαρίσει η Θύελλα. Σε σέντρα του Μανουσάκη, έκοψε ο Σιαματάς αλλά η μπάλλα έφθασε στον Κατσούγκρη, έξω από την περιοχή, ο οποίος σούταρε ξυστά άουτ από το δεξί δοκάρι του Καραβελίδη.
57’ – Καλή ευκαιρία πήγε να δημιουργήσει ο Αθανασόπουλος, που μπήκε από αριστερά αλλά την σέντρα του έκοψε ο Σιαματάς.
64' – Ο Καζαντζής έδωσε πάσα στον Αθανασόπουλο, που έπιασε δυνατό σουτ από την γωνία της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
71' – Μεγάλη ευκαιρία του Νέστου, όταν ο Ζγκούρι έβγαλε τετ-α-τετ τον Δεσύλλα, το σουτ του οποίου ήταν αδύναμο.
73’ – Σε κτύπημα φάουλ του Μπουλγούρα, ο Γκατζολάρι βγήκε πίσω από την άμυνα της Θύελλας, αλλά η μπάλλα κατέληξε άουτ. Αμέσως μετά, νέα ευκαιρία του Γκατζολάρι (σουτ που κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ).
78’ – Ο Μουλλάκης, από πάσα του Καζαντζή, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Νέστου (σε διαγώνια θέση) αλλά ο Καραβελίδης απέκρουσε το βολέ του.
83' – Σουτ του Δημεσπύρα άουτ.
86' – Καλή χαμένη ευκαιρία του Κούτεβ.
88’ – Σουτ του Δεσύλλα από πλάγια θέση, άουτ (στο πλάι των δικτύων).
91' – ΓΚΟΛ! Ο Δεσύλλας μπήκε από πλάγια δεξιά κι αφού απέφυγε δύο αντιπάλους, τροφοδότησε τον αμαρκάριστο Κούτεβ, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε τον Πάντο (2-0).
Καλή η διαιτησία του κ. Τίκα. Ανώριμοι οι βοηθοί (Διπλάρης, Νταλούκας) για τελικό αγώνα πανελλήνιας διοργάνωσης. Έκαναν αρκετά λάθη σε εύκολο παιχνίδι. Βοηθητική η παρουσία του 4ου κ. Γρατσάνη.
ΝΕΣΤΟΣ: Καραβελίδης, Στέρεβ, Μπουλγούρας (85’ Μανούκος), Σιαματάς, Παυλακάκης, Παπαδάτος, Χασάνογλου (61’ Δεσύλλας), Γκατσολάρι, Μαχαιρούδης, Κούτεβ, Ζγκούρι (70’ Γαμβρέλλης).
ΘΥΕΛΛΑ: Πάντος, Μανουσάκης (56’ Δημεσπύρα), Τσέλιος (63’ Προδρόμου), Τασσόπουλος, Σερέτης (56’ Μουλλάκης), Ντούνης, Αράπης, Ντόσκας, Καζαντζής, Κατσούγκρης, Αθανασόπουλος.

Το καταστροφικό 1-0 στα 10 δευτερόλεπτα παιχνιδιού!



















Το σουτ του Κατσούγκρη στο 44'

















































...και η δύσκολη απόκρουση του Καραβελίδη σε κόρνερ (44')






















Η ευκαιρία του Μουλλάκη στο 78'

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money