Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!



Σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές, ας υποδεχθούμε την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, με αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης. Ας κρατήσουμε ζωντανό το φως της ελπίδας και την δύναμη του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας.
Ευχές για υγεία σε όλους.
Καλή Ανάσταση - Καλό Πάσχα

Με πολλή αγάπη και εκτίμηση
Θοδωρής Κοτσώνης


* Διονυσίου Σολωμού: «Η ημέρα της Λαμπρής»
Καθαρώτατον ήλιο επρομηνούσε της αυγής το δροσάτο ύστερο αστέρι, σύγνεφο, καταχνιά δεν απερνούσε τ’ ουρανού σε κανένα από τα μέρη· και από κει κινημένο αργοφυσούσε τόσο γλυκά στο πρόσωπο τ’ αέρι, που λες και λέει μες της καρδιάς τα φύλλα «γλυκειά η ζωή κι ο θάνατος μαυρίλα».
Χριστός ανέστη! Νέοι, γέροι και κόρες, όλοι, μικροί μεγάλοι, ετοιμαστήτε· μέσα στες εκκλησιές τες  δαφνοφόρες με το φως της χαράς συμμαζωχτήτε· ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες ομπροστά στους Αγίους και φιληθήτε· φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη, πέστε «Χριστός Ανέστη», εχθροί και φίλοι. Δάφνες εις κάθε πλάκα έχουν οι τάφοι, και βρέφη ωραία στην αγκαλιά οι μανάδες, γλυκόφωνα, κοιτώντας τες ζωγραφισμένες εικόνες, ψάλλουνε οι ψαλτάδες· λάμπει το ασήμι, λάμπει το χρυσάφι, από το φως που χύνουνε οι λαμπάδες· κάθε πρόσωπο λάμπει απ’ τ’ αγιοκέρι, οπού κρατούνε οι χριστιανοί στο χέρι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money