Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΣΑΝΑ



Σάλος έχει δημιουργηθεί από την φημολογία που κυκλοφόρησε προ ημερών (συγκεκριμένα την Μεγάλη Εβδομάδα), ότι κάποιος διοικητικός παράγοντας της ΕΠΣΑΝΑ ζήτησε εξωδίκως (δηλαδή χωρίς επίσημες διαδικασίες) από το «Κανάλι 9» ποσό 12.000 ευρώ για την τηλεοπτική κάλυψη του τελικού Κυπέλλου. Μάλιστα, οι ίδιες φήμες επέμεναν ότι αυτός ήταν ο λόγος που ακυρώθηκε τελικά η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα απ’ τον τηλεοπτικό σταθμό!
Η υπόθεση δεν είναι ξεκάθαρη και χρειάζεται διαλεύκανση από πλευράς της διοίκησης της Ένωσης. Αν ισχύει η φημολογία πρέπει να λάβει τα μέτρα της. Αν δεν ισχύει τίποτε από τα διαδιδόμενα και πρόκειται απλά για προσπάθεια διασυρμού προσώπων, πρέπει να ανακοινώσει επίσημα ότι τίποτε σχετικό δεν υφίσταται.
Πάντως, η φημολογία άρχισε να «κυκλοφορεί» μετά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, όταν ήλθε προς συζήτηση το θέμα της καταβολής οδοιπορικών στους προπονητές των Προεθνικών ομάδων της Ένωσης. Η Τεχνική Επιτροπή (πρόεδρος ο κ. Αποστολίδης) εισηγήθηκε την μη καταβολή των οδοιπορικών αλλά η Επιτροπή Υποδομών (πρόεδρος ο κ. Φλαμπούρης) επέμενε να καταβληθούν κανονικά. Η διαφωνία υπήρξε για την διάρκεια της προσφοράς υπηρεσιών των προπονητών προς την Ένωση, δεδομένου ότι η Τεχνική Επιτροπή υποστήριξε ότι η συνεργασία των δύο πλευρών (Ένωσης και προπονητών) έπρεπε να ολοκληρωθεί στο τέλος Φεβρουαρίου ή Μαρτίου ενώ η Επιτροπή Υποδομών επέμεινε ότι η προσφορά υπηρεσιών των συγκεκριμένων προπονητών έπρεπε να συνεχισθεί μέχρι το καλοκαίρι. Σημειώνουμε ότι τα οδοιπορικά όλων των προπονητών δεν ξεπερνούν τα 900 ευρώ τον μήνα!
Τελικά, επειδή τα πνεύματα οξύνθηκαν, επενέβη ο πρόεδρος κ. Παπαμακάριος και ζήτησε την αναβολή απόφασης επί του θέματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Αποστολίδης προέβαλε ως βασική δικαιολογία για την μη καταβολή των οδοιπορικών στους προπονητές, το γεγονός ότι τα ταμείο της Ένωσης διαθέτει μόνο (!) 25.000 ευρώ για τις υποχρεώσεις των μηνών του καλοκαιριού που τα έσοδα είναι περιορισμένα και πιθανόν να μην είναι δυνατή η πληρωμή των υπαλλήλων της Ένωσης!!! Το έντονο ενδιαφέρον του κ. Αποστολίδη για το προσωπικό της Ένωσης, εντυπωσίασε την πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου, που έμειναν ενεοί στις …καρέκλες τους!
Από την πλευρά του ο κ. Φλαμπούρης, ένοιωσε πολύ άβολα από την εισήγηση του συναδέλφου του, διότι ο ίδιος ετοιμάζει την θερινή «παράτυπη» συμμετοχή ομάδων της ΕΠΣΑΝΑ, σε κάποιο ιδιωτικό τουρνουά! Θα ήταν, λοιπόν, μεγάλη απώλεια για τις ομάδες που θα μετάσχουν στο όποιο τουρνουά να μην συνοδεύονται από τους προπονητές της Ένωσης, λόγω λήξης της συνεργασίας τους! Είναι γνωστό άλλωστε, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε πέρυσι με τις καταβολές των οδοιπορικών προς τους προπονητές που κατά τον κ. Φλαμπούρη είχαν γίνει αλλά στην πραγματικότητα ουδέποτε είχαν καταβληθεί τα χρήματα, με αποτέλεσμα να γίνει μεγάλη παρεξήγηση μέχρι της τελικής καταβολής των ποσών!!!

ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ!
Στην ίδια συνεδρίαση έγινε αναλυτικός οικονομικός απολογισμός του τελικού Κυπέλλου, που είχε θετικό πρόσημο. Συνέβαλε σημαντικά προς τούτο, η ευγενική χορηγία του εφοπλιστή κ. Θανάση Μαρτίνου. Αυτό σημαίνει ότι η Ένωση είχε κέρδος ολίγων χιλιάδων ευρώ, παρά το γεγονός ότι πληρώθηκαν όλοι όσοι ασχολήθηκαν (δεν γνωρίζουμε με πιο κριτήριο, θα θέλαμε κι εμείς -αν το ξέραμε- να απασχοληθούμε επαγγελματικά και να πληρωθούμε κάποιο ποσό!) στην λεγόμενη επιτροπή οικονομικής επιστασίας! Απομένει να μας πληροφορήσουν αν τα κέρδη από την διοργάνωση αποδοθούν στους φιναλίστ του Κυπέλλου…
Θέμα συζήτησης αποτέλεσε επίσης, η καταβολή ποσού χρημάτων στον κ. Παναγιωτίδη, ο οποίος δεν γνωρίζουμε αν έχει υπαλληλική σχέση με την ΕΠΣΑΝΑ ή εκτελεί χρέη εθελοντού ως παρατηρητής αγώνων. Είναι κάτι που πρέπει να ξεκαθαρίσει το διοικητικό συμβούλιο, όπως επεσήμαναν και μέλη του.
Τέλος, ο αντιπρόεδρος κ. Νικολάου, εκφράζοντας ιδέες και απόψεις γνωστού πνευματικού του πατέρα, προσπάθησε να φέρει προς συζήτηση επιστολή του, με την οποία ζητούσε την αντικατάσταση της κ. Μαρίας Γρατσία από την θέση της προέδρου της Πειθαρχικής Επιτροπής. Έτσι, χωρίς αιτία! Το θέμα δεν συζητήθηκε επί μακρόν, επισημάνθηκε, όμως, ότι η Πειθαρχική Επιτροπή δεν μπορεί να παραμένει «κολοβή», δηλαδή με δύο μέλη αντί για τρία, όπως ρητά αναφέρει το καταστατικό της Ένωσης.
Βέβαια, αποφάσεις επί των τελευταίων θεμάτων συζήτησης, δεν υπήρξαν…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money