Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΛΛΑΥΡΕΩΤΙΚΟΥ



Επιστολή προς το Δ.Σ και την Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης, έστειλε ο Παλλαυρεωτικός, για τα επεισόδια που έγιναν στον Αυλώνα το περασμένο Σάββατο. Το κείμενο της επιστολής ακολουθεί:
Ο Παλλαυρεωτικός είναι ένας ιστορικός σύλλογος που τα 2 τελευταία χρόνια έχει αποδείξει ότι σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης άλλα και θέματα σεβασμού του αντιπάλου και ήθους (ούτε μια φορά σε απολογία η ομάδα μας τα 2 αυτά χρόνια) ξεπερνά κατά πολύ την κατηγορία που συμμετέχει. Μια κατηγορία που εσείς οι ίδιοι υποβαθμίζετε με τις πράξεις και την αδιαφορία την οποία δείχνετε σε θέματα διαιτησίας.
Ας πάρουμε τα πράγματα αναλυτικά και από την αρχή. Ο αγώνας στον Αυλώνα ήταν εκ των πραγμάτων σημαντικός και για τις δύο ομάδες αφού όποια νικούσε θα πλασαριζόταν στις πρώτες θέσεις, δηλαδή στις θέσεις ανόδου κατηγορίας (ο Παλλαυρεωτικος θα μείωνε, ο Αυλώνας θα μεγάλωνε την διαφορά).
Ο διαιτητής ο οποίος ορίσθηκε να διευθύνει το συγκεκριμένο αγώνα ήταν ό,τι χειρότερο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια! Ένας διαιτητής ερασιτέχνης, μην γνωρίζοντας τους βασικούς κανόνες του ποδοσφαίρου άλλα και επικίνδυνος διότι στο παιχνίδι αυτό κατά τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Και την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει αυτός! Ο κύριος Προδρομίδης σφύριξε για να ξεκινήσει ο αγώνας, την ώρα που ο Αυλώνας είχε κανονικά 11 παίκτες στο γήπεδο και ο Παλλαυρεωτικος 9, αφού βέβαια δεν τους είχε μετρήσει! Φυσικά αυτό το παράπτωμα είναι μικρό σε σχέση με αυτά που ακολούθησαν...
Ο αγώνας ξεκίνησε με 30 περίπου οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας σκαρφαλωμένους στην ταράτσα των αποδυτήριων, που δεν ξεπερνούσε τα 3 μέτρα ύψος, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν τόσο κοντά όσο οι πάγκοι των ομάδων. Έβριζαν, έφτυναν και τρομοκρατούσαν διαιτητές και παίκτες, πράγμα που φάνηκε και στις αποφάσεις των διαιτητών στην συνέχεια. Κύριε Προδρομίδη και κύριε (παρατηρητή) Ιωαννίδη, για ποιο λόγο αφήσατε να αρχίσει το παιχνίδι υπό αυτές τις συνθήκες; Στην διάρκεια του ματς, ο κύριος Προδρομίδης αρνήθηκε να δώσει δύο πέναλτυ στην ομάδα μας, το ένα στο 10’ σε καθαρότατο χέρι και το άλλο στο 40’ σε προβολή (δυνατό μαρκάρισμα) στο πρόσωπο παίκτη που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ! Κι αυτό συνέβη επειδή τον βρίζανε και του λέγανε «μην τολμήσεις να το δώσεις», οι παίκτες του Αυλώνα. Και το πιο τραγικό, στην δεύτερη φάση, έτρεξε με την σφυρίχτρα στο στόμα και ακούγοντας τις βρισιές, έκανε πίσω και συνέχισε το ματς!
Ενδιάμεσα, έδωσε καθαρότατο πέναλτυ υπέρ του Αυλώνα. Στο τέλος του πρώτου ημίχρονου ενώ ο διαιτητής σφύριξε, ο ποδοσφαιριστής Θεοδοσίου του Αυλώνα, σούταρε την μπάλα έξω από το γήπεδο, νευριασμένος που σφύριξε ο διαιτητής. Τότε ο εκπρόσωπος του Παλλαυρεωτικού είπε στον διαιτητή «αυτό δεν είναι κάρτα»; Και αμέσως, ο ποδοσφαιριστής -μπροστά σε παρατηρητή και διαιτητή- έτρεξε προς τον παράγοντά μας και βρίζοντας με ακατανόμαστες εκφράσεις, του λέει: «Δεν θα φύγετε από εδώ»!
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας πίεσε και ισοφάρισε. Εκεί ο διαιτητής τα έχασε αφού σε κάθε φάση οι γηπεδούχοι τον βρίζανε και τον έσπρωχναν, χωρίς να βγάζει ούτε κίτρινη κάρτα. Ενώ το σκορ είχε γίνει 2-1 υπέρ του Αυλώνα, στο 89’, σε δυνατό μαρκάρισμα, ο Παλλαυρεωτικός κέρδισε φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή. Οι δύο εμπλεκόμενοι στο φάουλ παίκτες διαπληκτίσθηκαν και ακολούθησε γενική σύρραξη… Ενώ ο διαιτητής σφύριζε την λήξη του παιχνιδιού, οι παίκτες του Αυλώνα τρέχοντας και κάνοντας νόημα και στους φίλαθλους τους, οι οποίοι έσπασαν την σιδερένια πόρτα που χωρίζει το γήπεδο από τους έξω, μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ξεκίνησαν να βαράνε όποιον παίκτη ή παράγοντα του Παλλαυρεωτικού έβλεπαν μπροστά τους. Παρουσία διαιτητών και παρατηρητή!
Στο τέλος, ο παρατηρητής -προς έκπληξή μας- ενώ είχαν ηρεμήσει τα πράγματα, είπε στον γενικό αρχηγό της ομάδας μας κ. Πασχάλη: «Αν γράψω για τον 10 του Αυλώνα, πρέπει να γράψω και για τον 4 του Παλλαυρεωτικού»! Ο κ. Πασχάλης του είπε: «Γράψε ό,τι βλέπεις από αυτό εδώ το μπάχαλο». Περιμένοντας να πάρουμε το Φύλλο Αγώνα, είδαμε ότι τελικά δεν είχε γραφτεί τίποτε απ’ όλα αυτά. Ρωτάμε, λοιπόν, αυτό είναι το ποδόσφαιρο που θέλετε;
Εκεί στην ΕΠΣΑΝΑ δεν βλέπετε ποιους διαιτητές ορίζετε και για ποια παιχνίδια; Μήπως περιμένετε να θρηνήσουμε θύματα για να πάρετε αποφάσεις; Η ανοχή τελείωσε, όπως και η υπομονή. Εμείς θα μαχόμαστε για την ομάδα μας, παρά την στενοχώρια μας για το αποτέλεσμα. Εμείς θα κοιμόμαστε ήσυχα το βράδυ. Εσείς;
Με εκτίμηση
Το ΔΣ του ΠΑΛΛΑΥΡΕΩΤΙΚΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money