Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ



Με επιστολή της προς όλους τους διαιτητές της χώρας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) της ΕΠΟ Γιώργος Καραμελίδης, ενημέρωσε ότι πρέπει να διακόπτονται οι αγώνες (επαγγελματικοί και ερασιτεχνικοί) στην περίπτωση που εκσφενδονίζονται στον αγωνιστικό χώρο φωτοβολίδες. Το πλήρες κείμενο της επιστολής αναφέρει:
«Όπως γνωρίζετε, στους εν ισχύ Κανόνες Παιχνιδιού 2014-2015 της FIFA, ορίζονται οι αρχές και ο τρόπος διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου.
Ειδικότερα στον Κανόνα 5 αυτών, όπου περιγράφονται η εξουσία, οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του διαιτητή αγώνα, προβλέπεται -μεταξύ άλλων- ότι ο διαιτητής “σταματά τον αγώνα, τον διακόπτει προσωρινά ή οριστικά, κατά την διακριτική του ευχέρεια, για οποιαδήποτε παράβαση των Κανόνων ή εξ αιτίας εξωτερικής επέμβασης οποιασδήποτε μορφής”.
Σε εφαρμογή της ανωτέρω διατάξεως και για την άμεση αντιμετώπιση των φαινομένων βίας που παρατηρούνται εσχάτως στα γήπεδα, ζητείται από τους διαιτητές που θα διευθύνουν στο εξής αγώνες επαγγελματικού και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου:
1) Να διακόπτουν οριστικά τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση ή προσωρινή διακοπή: α) Όταν εκσφενδονίζονται στον αγωνιστικό χώρο (έστω και μία) φωτοβολίδες ευθείας βολής ή ρίπτονται αντικείμενα που δύναται να προκαλέσουν σωματική βλάβη σ’ όλους τους νόμιμα ευρισκόμενους εντός του αγωνιστικού χώρου (ποδοσφαιριστές, διαιτητές, προπονητές κλπ). β) Όταν σημειωθεί εισβολή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, πριν ή κατά την διάρκεια του αγώνα.
2) Να προβαίνουν σε προσωρινή διακοπή του αγώνα και προειδοποίηση, όταν εκσφενδονίζονται στον αγωνιστικό χώρο (έστω και μία) φωτοβολίδες καμπύλης τροχιάς και σε οριστική διακοπή του αγώνα εάν το παράπτωμα επαναληφθεί».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money