Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ 1–1


Το γκολ (1-0) του Καζαντζή στο 88'
Η Θύελλα προκρίθηκε σε τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ για πρώτη φορά στην ιστορία της, με ισοπαλία 1-1 απέναντι στον πολύ καλό Ολυμπιακό Λαυρίου. Αν δεν είχε επικρατήσει 1-0 (με γκολ στο 87’) στον πρώτο ημιτελικό του Λαυρίου, η ομάδα της Ραφήνας θα είχε πολύ πιο δύσκολο έργο…
Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με την Θύελλα ελαφρώς καλύτερη στο α’ ημίχρονο ενώ στο β’ μέρος οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν σαφή υπεροχή στις κινήσεις. Οι Λαυριώτες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για ν’ ανατρέψουν το σκορ αλλά δεν τα κατάφεραν και επικεντρώνονται πλέον στην μάχη του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα, όταν ο προπονητής του Ολυμπιακού Τάκης Τσίκλος ρίσκαρε, προωθώντας τον γιο του και αρχηγό της ομάδας Θοδωρή Τσίκλο ως σέντερ-φορ, μίλησε η πείρα του Γιώργου Καζαντζή, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την έλλειψη στο κέντρο της αντίπαλης άμυνας και στο 88’ κόντρα στην ροή του παιχνιδιού, σκοράρησε κι έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του! Με το «κεφάλι ψηλά» αποκλείσθηκε ο Ολυμπιακός Λαυρίου, που είχε αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει, το πάλαιψε ως το τέλος και ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με εκπληκτικό γκολ του Τσίκλου.
Οι ομάδες παρατάχθηκαν με εκπλήξεις στην σύνθεσή τους. Ο Πέτρος Τσιγκούλης άφησε εκτός αρχικής 11άδας τον Ορέστη Κατσούγκρη και χρησιμοποίησε τον έφηβο Λευτέρη Παπαδόπουλο ενώ ο Ολυμπιακός δεν είχε τον τιμωρημένο Γιώργο Γκαβασιάδη και χρησιμοποίησε τον νεαρό Λαέρτη Κωστάκη στην αρχική του σύνθεση…
Στο πρώτο ημίχρονο η Θύελλα είχε καλή ευκαιρία μόλις στο 1’ λεπτό, όμως η κεφαλιά του Αθανασόπουλου έστειλε την μπάλλα άουτ, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Λίγο αργότερα (9’) συνδυασμός Δημεσπύρα, Ντόσκα, Καζαντζή δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ο τελευταίος παραλήπτης της μπάλλας Ντόσκας, δεν πρόλαβε τον τερματοφύλακα Καραμολέγκο.
Στο 29’ ακυρώθηκε σωστά ως οφ-σάιντ γκολ των γηπεδούχων, αφού όταν ο Δημεσπύρα πήρε το ρημπάουντ ήταν «ακάλυπτος», μετά από σουτ που επιχείρησε ο Αθανασόπουλος και ο Καραμολέγκος απέκρουσε προσωρινά.
Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το πρώτο τους σουτ στο 30’ με τον Έλενα αλλά ο Κατσιούλης απέκρουσε ασταθώς σε κόρνερ ενώ στο 43’ και πάλι ο τερματοφύλακας της Θύελλας έκοψε πολύ δύσκολα το σουτ, σε τετ-α-τετ με τον Βίλα! Στην φάση αυτή πιθανόν να κρίθηκε η πρόκριση!
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν και οι γηπεδούχοι αισθάνθηκαν την πίεση έντονα. Ο Ολυμπιακός απείλησε πάλι (47’) με κεφαλιά άουτ του Σπυρόπουλου σε γύρισμα του Έλενα. Στο τρίλεπτο διάστημα 57’-60’ οι Λαυριώτες κέρδισαν 4 συνεχόμενα κόρνερ, που πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Ο Καζαντζής στο 68’ είχε μια κεφαλιά άουτ ενώ την ίδια κατάληξη είχε το απευθείας κτύπημα φάουλ του Γκριμέκη στο 72’.
Παρά την υπεροχή τους, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στην ποιότητα του Γιώργου Καζαντζή, ο οποίος στο 88’ πήρε αμαρκάριστος στο σημείο του πέναλτυ πάσα από τον Μαργέτη και με αψεγάδιαστο πλασέ πέτυχε το 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και στο 92’ κατάφεραν να ισοφαρίσουν με ασύλληπτο σουτ του Τσίκλου εκτός περιοχής (1-1). Είναι η πέμπτη φορά στην μικρή ιστορία της ΕΠΣΑΝΑ, που ομάδα της Ραφήνας είναι φιναλίστ στην διοργάνωση του Κυπέλλου.
Διαιτήτευσαν οι Κορδολαίμης – Δ. Τζαφόλιας, Πολυχρονιάδης.
ΘΥΕΛΛΑ: Κατσιούλης, Αράπης, Τσέλιος, Σερέτης, Τασσόπουλος, Ντούνης, Δημεσπύρα, Ντόσκας (79' Γεραγωτέλλης), Καζαντζής, Αθανασόπουλος (69' Μαργέτης), Λευτ. Παπαδόπουλος (50' Κατσούγκρης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ.: Καραμολέγκος, Χύκα, Κουρτάνοβιτς, Τσίκλος, Βαφειάδης, Μπεργιάννης, Σπυρόπουλος (57' Παπαγεωργίου), Έλενας (78' Παράσχος), Γκριμέκης, Κωστάκης (35' Βίλα), Μπουτσάι.

Ο πανηγυρισμός του Καζαντζή, μαζί με τον Μαργέτη και τον Τσέλιο
* Ο γενικός αρχηγός της Θύελλας Διασταύρωσης Ραφήνας Σπύρος Λουκάτος, δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας μας, που με έκαναν σήμερα να αισθανθώ υπερήφανος και πάλι. Σήμερα, σημασία δεν είχε η εμφάνιση αλλά μόνο το αποτέλεσμα. Είναι πολύ εύκολο να κάνουμε όλοι κριτική από την κερκίδα και να κρίνουμε παίκτες και προπονητές. Αναλογισθείτε ότι η εφετινή ομάδα έχει παίξει ήδη πάνω από 30 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, κι έχει μόνο μία ήττα!
Ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Η Θύελλα είναι -για πρώτη φορά στην ιστορία της- στον τελικό. Η ομάδα έκανε το καθήκον της στο Κύπελλο, έφθασε στον τελικό και πλέον τα παιδιά παίζουν μόνο για την δική τους ευχαρίστηση και καταξίωση. Εγώ, η οικογένειά μου και η διοίκηση, είμαστε ήδη απόλυτα ικανοποιημένοι. Σας ευχαριστούμε.
Και τώρα κύριοι, ευχαριστηθείτε το για εσάς και μόνο! Αποτελεί μεγάλη τιμή να είμαι γενικός αρχηγός σ’ αυτήν την ομάδα και σ’ αυτά τα αποδυτήρια. Σας ευχαριστώ όλους και να ξέρετε ότι σας θεωρώ μέλη της οικογενείας μου»!

Ο πανηγυρισμός του 1-1 από τους παίκτες του Ολυμπιακού Λαυρίου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money