Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ 1–0



Στην πρώτη της προσπάθεια, η Θύελλα Διασταύρωσης Ραφήνας αναδείχθηκε κυπελλούχος ΕΠΣΑΝΑ, αφού ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, κατέβαλε τον ελαφρώς καλύτερό της Ολυμπιακό Αγίου Στεφάνου με 1-0. Στο «Αντώνης Πρίφτης» βρέθηκαν περί τους 700 θεατές και παρακολούθησαν ένα δυνατό, γεμάτο πάθος κι ένταση τελικό. Κατά διαστήματα υπήρχε και ποιότητα στο ματς, αλλά ήταν εμφανής η αδυναμία των ποιοτικών ποδοσφαιριστών να αποδώσουν αποτελεσματικά, καθώς τους ενοχλούσε το φυσικό χόρτο του γηπέδου ενώ οι ίδιοι είναι συνηθισμένοι να «δημιουργούν» στις συνθετικές επιφάνειες των γηπέδων με τεχνητό χλοοτάπητα…
Το γρήγορο γκολ της Θύελλας, μόλις στο 3’, άλλαξε κάπως τα σχέδια των προπονητών και την ψυχολογία των αντιπάλων παικτών.
Στις αναγνωριστικές πρώτες κινήσεις (πριν συμπληρωθεί το 4’ λεπτό) ο έμπειρος Καζαντζής, πήρε από τον Δημεσπύρα, κι έδωσε παράλληλα στον Κατσούγκρη. Αυτός έκανε ωραίο άνοιγμα στον επελαύνοντα από πλάγια Αράπη, ο οποίος με διαγώνιο σουτ παραβίασε την εστία του Χανδρινού, που μάλλον δεν κατάλαβε την πορεία της μπάλλας (1-0).
Ενθουσιασμός για την ομάδα της Ραφήνας, ψυχρολουσία για τους «ερυθρόλευκους» από το Μπογιάτι.
Η Θύελλα για 10’-15’ λεπτά παιχνιδιού, υπερείχε και δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες στο 13’ και στο 16’. Στην πρώτη περίπτωση με κόρνερ του Δημεσπύρα που απέκρουσε δύσκολα ο Χανδρινός και στην δεύτερη, με νέα προσπάθεια (σε πάσα του Κατσούγκρη) του Δημεσπύρα, από πλάγια, και σουτ από πολύ καλή θέση, άουτ!
Μετά το 16’ κι αφού ξεπέρασαν την «ψυχρολουσία», οι παίκτες του Ολυμπιακού πήραν πρωτοβουλίες και βγήκαν σιγά-σιγά στην επίθεση για να ισοφαρίσουν. Στο 17’ ο Κώστας Τσεβάς βρήκε τον Τσέλια μέσα στην περιοχή. Το εν κινήσει σουτ του Τσέλια, κόπηκε αρχικά από το πόδι του Οικονόμου και στην συνέχεια ο Κατσιούλης παραχώρησε κόρνερ. Στο 28’ κτύπημα φάουλ του Ανδρεαδάκη έφερε την μπάλλα στην περιοχή όπου ο Βιδάλης κέρδισε κεφαλιά. Όμως η μπάλλα βρήκε σε αμυντικό και βγήκε κόρνερ.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού δημιουργήθηκε στο 34’. Ο τερματοφύλακας Κατσιούλης έκανε λάθος απομάκρυνση της μπάλλας και ο αμαρκάριστος Κώστας Τσεβάς, έπιασε σουτ-λόμπα από 18 μέτρα, σημαδεύοντας το άδειο τέρμα αλλά δεν στάθηκε τυχερός αφού η μπάλλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι, άουτ!
Αμέσως μετά (35’) «γέμισμα» του Μπερμπάντη και κεφαλιά του Βιδάλη, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί ο Χρήστος Τσεβάς, που έκανε κοντρόλ και σουτ, άουτ. Στο 38’ ο Αρκουμάνης εκτέλεσε κι άλλο φάουλ προς τον Βιδάλη, που έπιασε την κεφαλιά αλλά ο φοβερός Κατσιούλης πετάχθηκε κι απέκρουσε σε κόρνερ.
Η τελευταία καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός, χάθηκε στο 39’, όταν ο Ανδρεαδάκης κτύπησε κι άλλο φάουλ, ο Χρήστος Τσεβάς πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της Θύελλας αλλά η μπάλλα προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι του Κατσιούλη και την έδιωξαν οι αμυντικοί μακριά!
Στο τέλος του ημιχρόνου η Θύελλα ξαναβγήκε στην επίθεση και με τον Κατσούγκρη οργανωτή, επιχείρησε δύο τελικές προσπάθειες απέναντι στην μετριότατη άμυνα του Ολυμπιακού αλλά ο Αράπης στο 44’ έκανε σουτ άουτ ενώ ο Μπερμπάντης στο 45’ πρόλαβε κι έδιωξε μακριά την μπάλλα (ο Χανδρινός είχε χάσει τον έλεγχό της), καθώς διαγραφόταν κίνδυνος από σέντρα-σουτ του Κατσούγκρη.
Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε πολύ καλό, με δυνατές μονομαχίες και διάθεση για παραγωγή φάσεων, έστω κι αν επιτεύχθηκε μόνο ένα γκολ.
Στο β’ ημίχρονο οι ομάδες έριξαν κάπως τον ρυθμό του παιχνιδιού. Η Θύελλα αμύνθηκε σωστά, έκλεισε χώρους, κι έβγαινε σε αντεπιθέσεις. Ο Ολυμπιακός διατήρησε εδαφική υπεροχή αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα οι επιθετικές του ενέργειες. Τα συνεχή κόρνερ και φάουλ που κέρδιζε, δεν απέφεραν γκολ, ενώ στο 64’ ο Χανδρινός δυσκολεύθηκε να διώξει την μπάλλα σε σουτ του Αθανασόπουλου.
Στο 78’ απεβλήθη με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τασσόπουλος και στο 79’ επίσης με 2η κάρτα ο Αρκουμάνης.
Πάντως, η ομάδα του Αγίου Στεφάνου στα τελευταία 15’ λεπτά του αγώνα, βγήκε μπροστά με δύναμη για να ισοφαρίσει. Στο 86' ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει γκολ, που ακυρώθηκε. Ο Ανδρεαδάκης κτύπησε φάουλ, ο Χρήστος Τσεβάς κέρδισε κεφαλιά και ο Βιδάλης με προβολή έσπρωξε την μπάλλα στα δίχτυα. Ωστόσο, ο α’ βοηθός είχε σηκώσει το σημαιάκι του εγκαίρως, υποδεικνύοντας οφ-σάιντ τον Βιδάλη, μετά την κεφαλιά του Τσεβά. Ακολούθησε μικρός χαμός διαμαρτυριών των «ερυθρολεύκων», που ζητούσαν έντονα να μην ακυρωθεί το τέρμα. Ήταν δύσκολη η διαιτητική απόφαση, διότι στο σημείο εκείνο του τελικού (σύμφωνα με τα αγωνιστικά δεδομένα της ώρας εκείνης) ο Ολυμπιακός εδικαιούτο ενός τέρματος…
Στο 90’ ο Τσέλια είχε κεφαλιά μόλις άουτ! Τελικά, η Θύελλα κράτησε το 1-0 και κατέκτησε το κύπελλο!
Διαιτητές: Μαλαμάς – Λάμπρου, Β. Τζαφόλιας.
ΘΥΕΛΛΑ: Κατσιούλης, Οικονόμου (46' Αθανασόπουλος), Τσέλιος, Σερέτης, Τασσόπουλος, Ντούνης, Αράπης, Ντόσκας (70' Γεραγωτέλλης), Καζαντζής (91' Μαργέτης), Κατσούγκρης, Δημεσπύρα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Α.Σ.: Χανδρινός, Μπαλωμένος, Σκόρδας, Βιδάλης, Μπερμπάντης (52' λ.τρ. Ζυγούρης), Αρκουμάνης, Τσέλια, Ανδρεαδάκης, Αρβανιτάκης (46' Μουρούτης), Χρ. Τσεβάς, Κ. Τσεβάς.
Το γκολ του Αράπη στο 3'

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money