Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΚΥΠΕΛΛΟ: ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ Γ’ ΦΑΣΗΣ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ.-ΠΡΩΤΕΑΣ 1-0: Το γκολ της συνάντησης

Στους 8 του Κυπέλλου προκρίθηκαν 6 ομάδες της Α’ κατηγορίας και 2 της Β’, μετά την διεξαγωγή των αγώνων της Γ’ φάσης. Συγκεκριμένα οι ομάδες που προκρίθηκαν είναι: Ολυμπιακός Λαυρίου, Μάχη Μαραθώνος, Παλληνιακός, Θύελλα Ραφήνας, Α.Ο. Κορωπίου, Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου, Σαρωνικός και Παμπαιανικός.
Ακολουθούν λεπτομέρειες των 8 αγώνων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ – ΠΡΩΤΕΑΣ Π. ΦΩΚΑΙΑΣ 1–0
Σημαντική νίκη του Ολυμπιακού Λαυρίου και πρόκριση στους 8 του κυπέλλου. Ο Πρωτέας ήταν αρκετά καλός αλλά όχι αποτελεσματικός. Στο 15’ ο Μαμάκος είχε δοκάρι με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 22’ ο φέρελπις νεαρός Σιδέρης Έλενας, παίκτης δανεικός στην ομάδα του Λαυρίου από τον Πρωτέα, έδειξε πάλι το ταλέντο του. Εκμεταλλεύθηκε αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενουμένων και πέτυχε από κοντά το 1-0. Ο Πρωτέας πίεσε, κι έχασε δύο ευκαιρίες να ισοφαρίσει, με σημαντικότερη αυτή του Μαμάκου στο 30’.
Από το 55’ ο Πρωτέας έμεινε με 10 παίκτες, όταν ο βοηθός δεν είδε οφ-σάιντ σε επίθεση των γηπεδούχων και ο Μπούσκος προ του κινδύνου, ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Παπαγεωργίου, κι αποβλήθηκε απευθείας με κόκκινη κάρτα. Οι γηπεδούχοι διαχειρίσθηκαν επαρκώς την αριθμητική τους υπεροχή, κι αφού έχασαν κάποιες ευκαιρίες, πήραν δίκαια την νίκη και την πρόκριση.Διαιτητές: Ανδρ. Βλάχος – Ντόστης, Κυριακόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ.: Καραμολέγκος, Βαφειάδης, Κουρτάνοβιτς, Μούργος, Μπεργιάννης, Μπουλλάρι, Βίλα, Έλενας, Τσίκλος, Παπαγεωργίου, Βελετάκος (16’ Ρόσι, 17’ Χρήστου, 86’ Τσιώλης).
ΠΡΩΤΕΑΣ: Θωμόπουλος, Μακροδημήτρης, Βασιλείου, Μπούσκος, Ποστόλης, Κατσούλας, Μακρυπίδης, Γεωργίου, Μαραγκός (76’ Λέκα), Παπαντζίμας, Μαμάκος.

ΚΑΛΥΒΙΑ – ΘΥΕΛΛΑ 1–2
Όπως «πέρασε» από τον Διόνυσο, «πέρασε» κι από τα Καλύβια η Θύελλα: Με την προστασία της διαιτησίας! Ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι για την πρωτοπόρο της Α’ κατηγορίας, εξελίχθηκε σε αγχωτική επικράτηση στην εκπνοή του παιχνιδιού… Η ομάδα των Καλυβίων αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι, καθώς η σφιχτή της άμυνα δεν επέτρεψε παρά λίγες φορές στην αδύναμη επίθεση της Θύελλας, να την απειλήσει.
Τα Καλύβια προηγήθηκαν στο 15’ με ωραίο βολέ του Καρελιώτη (1-0) και ισοφάρισε στο 36’ με κεφαλιά ο νεοαποκτηθείς από τον Αστέρα Βάρης, έμπειρος επιθετικός Καζαντζής, για λογαριασμό της Θύελλας (1-1). Το ματς ήταν αμφίρροπο και φαινόταν ότι θα κρινόταν στην παράταση. Όμως, δύο φάσεις σημάδεψαν τον αγώνα: Στο 60’ ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ αντί για ανατροπή-πέναλτυ υπέρ του Καραγιάννη των γηπεδούχων ενώ στο 89’ ο β’ βοηθός αγνόησε φάουλ στον Τίμο Τσομπανάκη και στην εξέλιξη της φάσης, η Θύελλα πέτυχε το γκολ της πρόκρισης με κεφαλιά του Γεραγωτέλλη (1-2). Διαιτητές: Μαργαρίτης – Λάμπρος, Πανούτσος.
ΚΑΛΥΒΙΑ: Παπαβασιλείου, Λ. Καραγιάννης, Γιάν. Δέδες (46’ Χασουράκης), Ευθ. Τσομπανάκης, Λάζαρης, Γαλανάκης, Μάτι, Μασουράκης, Καρελιώτης, Σερμπενιάδης (68 Δ. Οικονομίδης), Θεοφ. Τσομπανάκης.
ΘΥΕΛΛΑ: Κατσιούλης, Λιάπης, Στάφα, Μανουσάκης (64’ Ντόσκας), Τασσόπουλος, Ντούνης, Χαρακτίδης (89’ Τσέλιος), Γεραγωτέλλης, Καζαντζής, Αθανασόπουλος, Δημεσπύρα (64’ Κατσούγκρης).

ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ – ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 1–3 (πέν.)
Μετά από εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, η Μάχη Μαραθώνος απέκλεισε στο γήπεδο της Αγίας Άννας τον πρωτοπόρο και αήττητο της Β’ κατηγορίας Νικολακάκη, από την επόμενη φάση του κυπέλλου και πέρασε αυτή στους 8. Η Μάχη επικράτησε στα πέναλτυ αφού το παιχνίδι στο 90’ λεπτά έληξε ισόπαλο 1-1 και στην παράταση δεν άλλαξε τίποτε. Οι ομάδες ήταν ισοδύναμες και το ματς εξελίχθηκε αμφίρροπο. Οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να σκοράρουν στο 6’ (πλασέ του Νταή στο οριζόντιο δοκάρι) και στο 12’ (κεφαλιά Ζιάγκου μόλις άουτ). Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα με σουτ του Καλογερόπουλου (απέκρουσε ο Τσούνης) και χαμένη ευκαιρία του Εγιουρούμ στο 32’ (το πλασέ από κοντά απέκρουσε πάλι ο Τσούνης).
Στο β’ ημίχρονο η Μάχη ξαναπήρε πρωτοβουλίες και στο 55’ άνοιξε το σκορ. Από σέντρα, η μπάλλα κατέληξε στον Σένε, ο οποίος ντρίμπλαρε τον τερματοφύλακα Χρ. Παπαδόπουλο και με πλασέ πέτυχε το 0-1. Ο Νικολακάκης πίεσε και στο 61’ η Μάχη έμεινε με 10 παίκτες, αφού ο Νταής απεβλήθη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η εξέλιξη αυτή, άλλαξε το σκηνικό του αγώνα. Οι παίκτες των γηπεδούχων δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν αλλά ο Τσούνης στάθηκε πολύ καλά κάτω από τα δοκάρια του και στην κορυφαία του επέμβαση (84’) απέκρουσε με τα πόδια πλασέ του Ν. Παπαδόπουλου. Δεν κατάφερε όμως να αντιδράσει στο 88’, όταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έδωσε στον Πιτσούνη, κι αυτός από κοντά πλάσαρε και ισοφάρισε (1-1).
Στην παράταση πάλι οι γηπεδούχοι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 94’ ο Τσούνης έκοψε προσπάθεια του Καλλέρη και στην εξέλιξη της φάσης ο Εγιουρούμ σούταρε ψηλά άουτ προ κενής εστίας ενώ στο 105’ ο Τσούνης απέκρουσε δυνατό σουτ του Καβάση και στην συνέχεια μπλόκαρε σουτ του Νίκα. Από την πλευρά της η Μάχη είχε στο 102’ σουτ του Μεταξά, που απέκρουσε σε κόρνερ ο Χρ. Παπαδόπουλος και στο 104’ απεβλήθη ο Εγιουρούμ, απευθείας με κόκκινη κάρτα, για εκτός φάσης κτύπημα στον Σένε.
Στα πέναλτυ, η σειρά ήταν:
Μίχας: Γκολ 0-1.
Καλογερόπουλος: Απέκρουσε ο Τσούνης.
Σένε: Γκολ 0-2.
Πιτσούνης: Οριζόντιο δοκάρι.
Καραλής: Γκολ 0-3.
Μουκάνης: Γκολ 1-3.
Κοροβέσης: Απόκρουσε ο Χ. Παπαδόπουλος.
Ν. Παπαδόπουλος: Απέκρουσε ο Τσούνης.
Διαιτητές: Δραγάτης – Λάμπρου, Δουλγεράκης.
ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ: Χρ. Παπαδόπουλος, Πανίδης (60’ Καβάσης), Νίκας, Ν. Παπαδόπουλος, Δημάκης, Μητσέας (52’ λ.τρ. Πιτσούνης), Καλλέρης, Τέρζιεφ, Καλογερόπουλος, Λαζαρίδης (71’ Μουκάνης), Εγιουρούμ.
ΜΑΧΗ: Τσούνης, Τσέλας (78’ Καχόπουλος), Αλ. Κοροβέσης, Πάσσαρης, Σωτηριάδης, Καραλής, Ζιάγκος, Νταής, Σένε, Μίχας, Χατζηεμμανουήλ (84’ Μεταξάς).

ΠΑΜΠΑΙΑΝΙΚΟΣ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ 3–0
Εξαιρετική εμφάνιση και άνετη επικράτηση του Παμπαιανικού με 3-0 επί του αδύναμου και ελλιπούς Κεραυνού, που προστατεύθηκε κι από την διαιτησία σε περίπτωση εξώφθαλμου πέναλτυ (ανατροπή του Λαγού στο 77’). Δύο γκολ πέτυχε ο Κατσικώστας στο 9’ και στο 45’. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 83’ ο Μυρτάι. Διαιτητές: Αντ. Βλάχος – Παπαδιώτης, Πολυχρονιάδης.

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ – ΩΡΩΠΟΣ 2–1
Με δύο γκολ του Τσώκου –το νικητήριο στην εκπνοή του 90λεπτου- ο Σαρωνικός «γύρισε» το ματς και πήρε την πρόκριση από τον Ωρωπό, που είχε προηγηθεί από το 44’ με τον Μήτρου (0-1). Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν (1-1) με τον Τσώκο στο 69’ και πανηγύρισαν την πρόκριση με τέρμα του ίδιου παίκτη στο 93’! Διαιτητές: Ζαχαρόπουλος – Τσέλιος, Ρούντος.
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ: Καραλής, Τσόρακας (56’ Μαλατάνος), Γεσιλάι (90’ Δρίτσουλας), Τσούνης, Κετέογλου, Χαρίτος, Μπούκης (59’ Ματάνι), Ντίνος, Τσώκος, Αλεξίου, Χατζημιχαηλίδης.
ΩΡΩΠΟΣ: Ντέρκα, Οικονομάκος, Αμπάζι (81’ Ανυφαντής), Γκλιάτης, Κατερίνης, Μπραχιμάι, Βολιώτης, Μήτρου, Μηλακώτης, Κρομμύδας (90’ Κατσίκας), Ευφραιμίδης (51’ Φιλλής).

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΚΟΡΩΠΙ 0–2
Με δύο τέρματα του Χανιώτη στο 5’ και στο 40’ το Κορωπί πέρασε «χαλαρά» από την Βουλιαγμένη και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου εις βάρος της τοπικής ομώνυμης ομάδας. Διαιτητές: Μπερέτας – Βάλλας, Περδίκης.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. ΑΧΑΡΝΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ 0–3
Ο Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου ξεπέρασε τις αδυναμίες του ισόπαλου 0-0 α’ ημιχρόνου και στο β’ μέρος πέτυχε 3 γκολ και απέκλεισε τον γηπεδούχο Αχιλλέα Κάτω Αχαρνών, που έπαιξε με την νεανική του ζωντάνια και στάθηκε αξιοπρεπώς αλλά δεν κατάφερε τίποτε περισσότερο. Δύο γκολ πέτυχε ο Τσέλια κι ένα ο Βαζέχα. Δοκάρι είχε ο Παπαγεωργίου στο 75’. Διαιτητές: Προδρομίδης – Αχ. Παπαδόπουλος, Τσαλίκογλου.

ΘΗΣΕΑΣ Ν. ΜΑΚΡΗΣ – ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 2–3
Δυσκολεύθηκε αρκετά ο Παλληνιακός να αποκλείσει τον Θησέα με 3-2. Στο ημίχρονο ο Παλληνιακός προηγήθηκε 0-1. Στο β’ μέρος το σκορ εξελίχθηκε 0-2, 1-2, 1-3 και στο 93’ έγινε το 2-3. Πάντως, στο 0-2 ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Θησέα! Διαιτητές: Αντιπαριώτης – Βιτσεντζάτος, Μπέκας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money