Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΑΦΙΔΝΑΪΚΟΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΠΣΑΝΑ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ



Με επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Κουτσούκος, ο Αφιδναϊκός κοινοποίησε στην ΕΠΣΑΝΑ και την Πειθαρχική της Επιτροπή την ακόλουθη διαμαρτυρία, με την οποία ουσιαστικά απαντάει στην ανακοίνωση του Καπανδριτίου, για το μεταξύ τους παιχνίδι. Η επιστολή με ημερομηνία 4/12/2014, αναφέρει:
«Μετά λύπης μας πληροφορούμαστε μέσω τρίτων, ότι από τον Αφιδναϊκό κινδυνεύει το αθλητικό οικοδόμημα! Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι εμείς είμαστε αυτοί, που αναβιώσαμε το αθλητικό ιδεώδες στην δημοτική κοινότητα Αφιδνών, εμείς είμαστε αυτοί που ανεβάσαμε την ομάδα κατηγορία, εμείς είμαστε αυτοί που δημιουργήσαμε στην ομάδα τμήματα υποδομών.
Εμείς είμαστε αυτοί, που παρά το ότι αδικηθήκαμε πέρυσι και το δίκιο μας ήταν αυτό που οδήγησε σε παραίτηση την Πειθαρχική Επιτροπή, δεν διαταράξαμε την ισορροπία της Ένωσης. Εμείς είμαστε αυτοί, που με θυσίες βελτιώνουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις (κατασκευή κερκίδας), εμείς είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι των προηγούμενων χρόνων.
Λυπούμαστε εφέτος που πρέπει –κι αναγκαζόμαστε- να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα.
Σε πρόσφατο παιχνίδι με το φιλικό κατ’ εμάς σωματείο του Καπανδριτίου, βρεθήκαμε εξωθεσμικά και πάλι απολογούμενοι. Με την δημιουργία εντυπώσεων, όμως, δεν μπορείς να κατηγορείς αυθαίρετα κανέναν.
Δυστυχώς, απ’ ότι λέει και το γειτονικό μας σωματείο, οι νεαροί του παίκτες (μ.ο. ηλικίας 23,4 έτη) τρομοκρατήθηκαν από τους υπερήλικες (μ.ο. ηλικίας 23,7 έτη) παίκτες του Αφιδναϊκού! Το φύλλο αγώνα είναι στη διάθεσή σας. Αν αθροίσει κανείς τις ηλικίες των 14 ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν για κάθε ομάδα, θα του γίνει εύκολα αντιληπτό.
Εμείς, παρά το ότι στο 5ο λεπτό ο ποδοσφαιριστής μας Εσί Αλί απωθήθηκε από παίκτη του Καπανδριτίου και χτύπησε στην περίμετρο του γηπέδου (3 μέτρα μακριά από τον αγωνιστικό χώρο), διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας.
Εμείς ήμασταν αυτοί που -βάσει του φύλλου αγώνα- αγωνιστήκαμε με 3 απουσίες λόγω τραυματισμών, στον επόμενο αγώνα.
Το “δυσάρεστο” είναι -και το αποδεχόμαστε- ότι μετά από 20 χρόνια, κερδίσαμε το Καπανδρίτι. Θα σας θυμίσουμε ότι ουδέποτε ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα, αλλά και ουδέποτε -εντός του 90λεπτου- ο παρατηρητής δεν είχε να μας προσάψει το παραμικρό, παρά μόνο πανηγυρισμούς των παικτών κατά την επίτευξη του πρώτου μας γκολ, που μας κόστισε και δυο κίτρινες κάρτες. Δεν θα έπρεπε να πανηγυρίσουμε;
Για το μόνο μεμπτό, που ζητούμε συγνώμη, είναι ένα περιστατικό: 15’ λεπτά μετά την λήξη του αγώνα, ένας φίλαθλος εκτός της περίφραξης και ο παρατηρητής του αγώνα εντός του αγωνιστικού χώρου, ξεκίνησαν ένα διάλογο ο οποίος οδήγησε σε “φιλοφρονήσεις” εκατέρωθεν. Ο  συγκεκριμένος παρατηρητής ήταν επί χρόνια ποδοσφαιριστής γειτονικού σωματείου, που σήμερα έχουμε τους ίδιους στόχους, την παραμονή στην κατηγορία.
Ελπίζουμε ότι δεν υπάρχει δόλος, απλά ατυχείς στιγμές. Δύο φορές εφέτος, ο συγκεκριμένος παρατηρητής με την έκθεσή του μας εγκαλεί, χωρίς αυτά στα οποία αναφέρεται να έχουν υποπέσει στην αντίληψη του «άρχοντα του αγώνα». Έχει για εσάς κύρος το φύλλο αγώνα που συντάσσει ο διαιτητής ή όχι; Γιατί λίγες ημέρες πριν -βάσει αυτού- το σωματείο μας τιμωρήθηκε.
Παρακαλούμε πάντα και σε ότι αφορά τον Αφιδναϊκό, να λαμβάνετε υπ’ όψιν σας τα έργα και τις προσπάθειες των ανθρώπων που ασχολούνται με την ομάδα μας και όχι παραπληροφορήσεις, εξωθεσμικές καταγγελίες και προσωπικές δυσαρέσκειες.
Σίγουρα η κερκίδα επηρεάζει τους αντιπάλους και όντως έχει παλμό σε αθλητικά πλαίσια. Τι πρέπει να κάνουμε, να την γκρεμίσουμε; Στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η εξέδρα θεωρείται 12ος παίκτης για την γηπεδούχο ομάδα. Για εμάς να μην ισχύει; Θυμηθείτε ότι εσείς έχετε τιμωρήσει διαιτητές στο γήπεδό μας για κακή απόδοση και δεν έχει συμβεί το παραμικρό.
Μην δέχεστε μια τιμωρία σαν θέσφατο και μην επιτρέπετε αυτή η τιμωρία να γίνεται εκμετάλλευση από ανθρώπους, που επιδιώκουν την διατάραξη των ισορροπιών εντός της Ένωσης, για δικό τους όφελος».
Μετά τιμής
Δημήτριος Κουτσούκος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money