Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ





Τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΑΝΑ χαίρονται κάθε εβδομάδα που περνάει, γιατί μετράνε τις εβδομάδες όπως οι φαντάροι στην διάρκεια της θητείας τους! Το επίπεδο της διαιτησίας έχει πέσει χαμηλά αλλά μόνο οι υπεύθυνοι της Ένωσης δεν το βλέπουν. Αντίθετα, ο πρόεδρος κ. Τσεβάς, μας είπε με καμάρι: «Είδες πόσο καλά πάμε; Τα σωματεία είναι πολύ ευχαριστημένα»… Φυσικά, ο ευγενής Βαγγέλης ακούει τι του λένε ο ψηλός Ηλίας (Μικρόπουλος), ο αρχιδιαιτητής Ηλίας (Ντάφλος) και ο αγαπητικός Σταύρος (Σούλος), δηλαδή τα μέλη της Επιτροπής που ορίζουν τους διαιτητές!

Πάντως, τα σωματεία έχουν άλλη άποψη. Σκέπτονται τι ψήφισαν το 2012 και μάλλον είναι απογοητευμένοι με την επελθούσα αλλαγή.

Θυμηθείτε τι γράφαμε στις 27/7/2012: Η Ένωση επανέρχεται στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ανατολικής Αττικής. Με την απόφαση αυτή υλοποιούνται οι προεκλογικές προγραμματικές θέσεις της νέας διοίκησης, που είχε δεσμευθεί για ανεξαρτησία των διαιτητών, με συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση των παραγόντων, των παρατηρητών, των προπονητών και διαιτητών, προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη επικοινωνία όλων των στελεχών του αθλήματος στην περιοχή μας. Θα ακολουθήσει η εφαρμογή της ενότητας «Διαιτητές και Καθήκοντα», που αφορά στη στάση των διαιτητών του αθλήματος κατά την διάρκεια των καθηκόντων τους, σύμφωνα με τις αρχές και αντιλήψεις που επιδιώκει η νέα διοίκηση. Στη σύντομη εισήγησή του ο κ. Παπαμακάριος, εξήγησε ότι παίρνει την ευθύνη των επιλογών του. Απαντώντας, μάλιστα, σε σχετική ερώτηση του κ. Χρυσάφη, γιατί δεν επέλεξε και τον κ. Κόνιαρη, απάντησε ως εξής: «Ήταν επιλογή άλλης διοίκησης, από την λογική της οποίας θέλουμε να απομακρυνθούμε».

Τελικά, έγινε μια τρύπα στο νερό! Δεν άλλαξε σχεδόν τίποτε. Μετά τις δύο καλές αγωνιστικές περιόδους (2012-13 και 2013-14), όλα φαίνεται να έχουν γυρίσει πίσω στα παλιά.

Ο κ. Μικρόπουλος, που έχει εξελιχθεί στο νέο δυνάστη της τοπικής διαιτησίας, «κανονίζει» (με την έννοια του ορισμού) τους διαιτητές βασικών αγώνων (ουσιαστικά όλη την Α’ κατηγορία), τιμωρώντας τις ομάδες που διαμαρτύρονται δικαιολογημένα. Ο κ. Ντάφλος δέχεται άπειρα τηλεφωνήματα για «εξυπηρετήσεις» και «κανονίζει» τους ορισμούς στην Β’ και Γ’ κατηγορία. Ο κ. Σούλος, που θεωρείται αναντικατάστατος, έχει αναλάβει τις υποδομές και την «κολλητή» του (στην οποία –αν είναι δυνατόν- προσφέρει και γλυκάκια στο ημίχρονο)!

Όλα, λοιπόν, πάνε …ρολόι για τους υπεύθυνους της διαιτησίας στην ΕΠΣΑΝΑ!

Όμως, οι διαιτητές «πληρώνουν την λεζάντα» των υπευθύνων. Το γνωστό σενάριο των 8-10 «εκλεκτών» που παίζουν την Α’ κατηγορία, αποδίδει ημιτελώς. Οι συχνοί ορισμοί (στο πλαίσιο του κανονισμού) των ίδιων διαιτητών και βοηθών στις ίδιες ομάδες, δίνει δικαίωμα εξαγωγής συμπερασμάτων (από γνώστες και μη) και φυσικά τα πρωταθλήματα χάνουν σιγά-σιγά την αξιοπιστία τους, όπως παλιά!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Βαγγέλη Κορδολαίμη, ο οποίος δυστυχώς χρησιμοποιείται απ’ όλους και πρόσφατα βρέθηκε εκτός …ορισμών. Συγκεκριμένα σωματεία τον επιζητούν, η Επιτροπή τον ορίζει εκεί που την συμφέρει αγωνιστικά (όπου «κολλάει» εξυπηρετεί και αιτήματα), αλλά στα δύσκολα, την …πληρώνει ο Κορδολαίμης και όχι η Επιτροπή που τον όρισε! Κάπως έτσι έγινε στο ματς Ολυμπιακού Αγίου Στεφάνου–Γλυκών Νερών, όπου συνέβη ένα επεισόδιο με αποβολή του Κώστα Τσεβά (Ολυμπιακού). Ο διαιτητής έγραψε ότι ο παίκτης απώθησε -και όχι χαστούκισε- αντίπαλο, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με 1 μόνο αγωνιστική αποκλεισμού αντί για 3 ή 4 αγωνιστικές! Μικροπράγματα, θα πείτε… Όμως, λίγες ημέρες νωρίτερα ο ίδιος διαιτητής έπαιξε τους αγώνες πρωταθλήματος Θύελλας–Γλυκών Νερών και Κρυονερίου–Ολυμπιακού Αγ. Στεφάνου. Προς τι άραγε η συνεχής χρησιμοποίηση του συγκεκριμένου διαιτητή σε δύο παιχνίδια των Γλυκών Νερών και του Ολυμπιακού Αγ. Στεφάνου; Μάλλον η Επιτροπή θέλει να μας κοροϊδέψει ή μας περνάει για άσχετους (όπως δυστυχώς και τον διαιτητή)… Δεν εξηγείται διαφορετικά!

Θυμίζουμε ότι κάπως έτσι ενεργούσε και η προηγούμενη διοίκηση σε συγκεκριμένους ορισμούς, συγκεκριμένων ομάδων. Γι’ αυτό γνωρίζαμε εγκαίρως την πρωταθλήτρια ομάδα. Και γι’ αυτό έχασε η τότε διοίκηση πανηγυρικά στις εκλογές…

Όταν άλλα λες το 2012 προεκλογικά κι άλλα κάνεις το 2014 στην πράξη, χάνεται η όποια εμπιστοσύνη μπορεί να έχεις στα πρόσωπα. Δεν μπορεί, ας πούμε, ο κ. Μικρόπουλος να λέει «εγώ δεν υπογράφω διοριστήριο σε καμιά Ένωση και σε καμιά ΕΠΟ», αλλά να εμφανίζεται (επίσημα στα φύλλα αγώνων) ως παρατηρητής διαιτησίας! Πως το δικαιολογεί αυτό;

Γι’ αυτό σας είπαμε κ. Τσεβά ότι πρέπει σύντομα να αλλάξει η σύνθεση της Επιτροπής. Νομίζουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι «παραγνωρίσθηκαν»!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money