Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΚΥΠΕΛΛΟ: ΟΙ 8 ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 10/12


ΑΕΤΟΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ - ΠΑΜΠΑΙΑΝΙΚΟΣ 1-2


ΑΡΤΕΜΙΣ - ΚΑΛΥΒΙΑ 1-2
* Η Μάχη Μαραθώνος απέκλεισε στα πέναλτυ τους πολύ καλούς Νικητές στο γήπεδο Ανθούσας. Το 0-0 δεν αφήνει περιθώρια για πολλά σχόλια, παρά μόνο ότι μια ομάδα Β’ κατηγορίας κράτησε στο «μηδέν» μια ομάδα Α’ κατηγορίας. Στα 120’ λεπτά αγώνα (μέσα στο σκοτάδι, παρά τα αναμμένα φώτα του γηπέδου) δεν υπήρξε αποτέλεσμα (0-0). Στα πέναλτυ «μίλησε» το ταλέντο και η εμπειρία του τερματοφύλακα της Μάχης Σπύρου Τσούνη, ο οποίος απέκρουσε 3 κτυπήματα και προσέφερε την πρόκριση στην ομάδα του με 3-2 πέναλτυ.

* Τα Καλύβια προκρίθηκαν στην επόμενη φάση με νίκη 2-1 επί της γηπεδούχου (στο στάδιο Σπάτων) Αρτέμιδος. Το ματς ήταν αμφίρροπο σε όλη του την διάρκεια και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ (0-1) με αυτογκόλ του Διαμάντη στο 10’. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν (1-1) με διαγώνιο σουτ του Μητσιώνη στο 35᾿. Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι στα 90’ και κρίθηκε στην παράταση (μέσα στο σκοτάδι, παρά τους αναμμένους προβολείς του σταδίου) υπέρ των Καλυβίων, με τέρμα του Χάλαρη στο 112’.

* Ο Κεραυνός απέκλεισε με 1-0 στην παράταση την Μαρκό, στον κακό για ποδοσφαιρικό αγώνα αγωνιστικό χώρο του σταδίου Κερατέας, με πολλή λάσπη, που δεν άφηνε στους παίκτες δυνατότητα να αλλάξουν πάσες! Στο α’ ημίχρονο ή Μαρκό στάθηκε κάπως καλύτερα αλλά στο β’ μέρος και την παράταση οι γηπεδούχοι κράτησαν περισσότερο την μπάλλα στα πόδια τους. Φάσεις δεν έγιναν και το μοναδικό τέρμα σημείωσε ο νεαρός Πάλλης στο 114’ με κοντινό σουτ, ύστερα από απόκρουση του τερματοφύλακα σε σέντρα του Ρώμα (η μπάλλα κόλλησε στην λάσπη)!

* Ο Νικολακάκης επικράτησε της Δόξας Κορωπίου με 1-0 σε δυνατό παιχνίδι, με λίγες φάσεις. Οι αντίπαλοι ήταν ισοδύναμοι αλλά οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν την έδρα τους και κατάφεραν να προκριθούν με αυτογκόλ του Μαραγκού στο 58’, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Δόξας! Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν πολύ καλά αλλά και πάλι δεν είχαν επιθετικές λύσεις. Ο Νικολακάκης προκρίθηκε αφού είχε 1-2 ακόμη καλές ευκαιρίες για γκολ. Ο κακός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Αγίας Άννας (χρειάζεται συντήρηση) επηρέασε σημαντικά τους παίκτες των ομάδων.

* Ο Αχιλλέας Κάτω Αχαρνών απέκλεισε με καθαρό σκορ 2-0 τον Κουβαρά, ύστερα από παιχνίδι στο οποίο υπερείχε ελαφρά ο Κουβαράς. Όμως το νεανικό συγκρότημα του Αχιλλέα (με πολλούς παίκτες της περυσινής εφηβικής του ομάδας) έκανε οργανωμένες αντεπιθέσεις και σημείωσε δύο γκολ στο β’ ημίχρονο. Στο 50’ ο στόπερ Θωμόπουλος με κεφαλιά πέτυχε το 1-0 και στο 80’ ο νεοεισελθών στον αγώνα Παπαχρήστου, με πλασέ ολοκλήρωσε την επιτυχία των γηπεδούχων (2-0). Η αντίδραση του Κουβαρά δεν είχε αποτέλεσμα.

* Με την επίτευξη δύο τερμάτων σε κάθε ημίχρονο, ο Θησέας Νέας Μάκρης πέρασε με εντυπωσιακή νίκη 4-0 από το Συκάμινο, κι απέκλεισε την τοπική ομώνυμη ομάδα από το Κύπελλο.

ΑΕΤΟΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ – ΠΑΜΠΑΙΑΝΙΚΟΣ 1–2
Με αρκετή δυσκολία προκρίθηκε ο Παμπαιανικός αφού ο Αετός αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αρχές των δύο ημιχρόνων, οι γηπεδούχοι (στο γήπεδο της Αγίας Μαρίνας) δημιούργησαν πολύ καλές ευκαιρίες κι έχασαν γκολ επειδή αντέδρασαν την τελευταία στιγμή οι αμυντικοί και ο τερματοφύλακας Χατζημερκούρης των φιλοξενουμένων. Όμως η ομαδικότητα του Παμπαιανικού, παρά την χρησιμοποίηση πολλών νεαρών παικτών, τους έδωσε την δυνατότητα δημιουργίας ευκαιριών που αξιοποίησαν σημειώνοντας δύο τέρματα, οι Ντίμα και Τογιάλλι στο 44’ και στο 52’ αντίστοιχα, με ισάριθμα σουτ. Επίσης, στο 41’ ο Παρθένης είχε δυνατό σουτ από 20 μέτρα στην συμβολή των δοκών του Χατζόπουλου. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-1 με απευθείας κτύπημα φάουλ του Ιωάννου στο 85’.
Διαιτητές: Αντιπαριώτης – Χριστόπουλος, Γκόντα.
ΑΕΤΟΣ: Χατζόπουλος, Αναστασιάδης (55’ Μήτσης), Μποζίνης, Φρίγγης, Καλογραιάκης, Θαν. Παπαδόπουλος, Αλέφαντος, Γιακουμέλος, Πέτσας, Τσέρμος, Ιωάννου.
ΠΑΜΠΑΙΑΝΙΚΟΣ: Χατζημερκούρης (79’ λ.τρ. Καραλιώτης), Μπρέγιαννης, Παρθένης, Παπανίκου, Λευθεροχωρίτης, Tογιάλλι (65’ Χατζής), Λόκου, Ντίμα, Κατσικώστας (73’ Κοτσώνης), Τσιγάρας, Νούσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ – ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ 3-0
Εμφανώς καλύτερος ο Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου απέκλεισε με το εμφατικό 3-0 τα Γλυκά Νερά, που είχαν πολλούς τραυματίες (οι περισσότεροι πάντως αγωνίσθηκαν) αλλά και τον τερματοφύλακα Τσούκα σε κακή ημέρα…
Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι είχαν τους αδελφούς Τσεβά σε πολύ καλή ημέρα, καθώς ο Κώστας Τσεβάς πέτυχε δύο εντυπωσιακά τέρματα, το πρώτο με κεφαλιά στο 13’ και το δεύτερο στο 31’ ενώ ο αδελφός του Χρήστος σημείωσε το 3-0 στο 50’! Όμως από το 42’ απεβλήθη ο Κώστας (με υπόδειξη του βοηθού), γιατί χαστούκισε αντίπαλο!
Μετά το 1-0 ο Ολυμπιακός έχασε κι άλλες εξαιρετικές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ… Μετά το 3-0 έχασαν και τα Γλυκά Νερά αρκετές καλές ευκαιρίες με Μουτζακά, Νάνο, Τσαουσάι.
Γεγονός είναι ότι ο προερχόμενος από ρεπό στο πρωτάθλημα Ολυμπιακός, με 10 παίκτες για ένα ολόκληρο ημίχρονο, είχε αρκετά καλή απόδοση και -το κυριότερο- ομαδικό πνεύμα, που προφανώς ενέπνευσε στους παίκτες της ομάδας ο Αντώνης Καρπούζας.
Ο διαιτητής Κορδολαίμης έπαιξε σωστά τον ρόλο του. Σωστοί και οι βοηθοί Πολυχρονιάδης και Κυριακόπουλος (άκουσε τα εξ αμάξης από την νεανική εξέδρα των γηπεδούχων, που δεν ήξερε ή δεν καταλάβαινε τι έλεγε).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χανδρινός, Μπαλωμένος, Σκόρδας (46’ Ιατρού), Βιδάλης, Μπερμπάντης, Παπαγεωργίου (54' Σεβδαλής), Αρκουμάνης, Βαζέχα, Ζυγούρης, Χρ. Τσεβάς (61' Τσουμάνης), Κ. Τσεβάς.
ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ: Τσούκας, Λάβδας, Αντωνόπουλος (46’ Ντε Ντέους), Μιχαλόπουλος, Κοντζιάς, Βάρδας, Τσαουσάι, Νάνος, Μουτζακάς, Κουτρομάνος (65’ Προβίδης), Τετώρος (69’ Βλάχος).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money