Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΟΝΥΣΟΣ – ΘΥΕΛΛΑ 1–3



Η Θύελλα και οι φίλοι της διαμαρτύρονται γιατί γράφουμε αυτά που βλέπουμε και διαπιστώνουμε ότι συμβαίνουν στους αγώνες της, αλλά δεν θα τους κάνουμε την χάρη να κλείσουμε τα μάτια μας στα γεγονότα. Σήμερα στον αγώνα Κυπέλλου της Θύελλας στον Διόνυσο -που κανείς δεν κατάλαβε γιατί διεξήχθη με καθυστέρηση μιας εβδομάδας- παρακολουθήσαμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι κι από τις δύο ομάδες.
Όμως, η Θύελλα -χωρίς να το χρειάζεται- είχε την ξεκάθαρη προστασία του διαιτητή Αντώνη Βλάχου, ο οποίος «εφάρμοσε τον κανονισμό» (έτσι μας είπε ο παρατηρητής διαιτησίας Στ. Σούλος) και απέβαλε παίκτη του Διονύσου στο 28’ ενώ –σύμφωνα με την δική μας κρίση- έπρεπε να δείξει κίτρινη κάρτα. Επίσης, υπέδειξε πέναλτυ υπέρ της Θύελλας στην παράταση, όταν το σκορ ήταν 1-1 σε φάση που αμφισβητείται έντονα (μάλλον ήταν επιθετικό φάουλ)!
Η συνεχής έντονη βροχόπτωση, η ομίχλη και το χαμηλό σύννεφο, δεν εμπόδισαν τους παίκτες και των δύο ομάδων να παίξουν καλό ποδόσφαιρο.
Εντύπωση προκάλεσε η μεγάλη δυναμική του Διονύσου (ακόμη και με 10 παίκτες) να ανακόπτει τις οργανωμένες προσπάθειες της Θύελλας. Είναι κάτι που δεν έχουν καταφέρει οι περισσότερες ομάδες της Α’ κατηγορίας! Το κατάφερε, όμως, μια ομάδα της Β’ κατηγορίας. Άσχετα αν ο διαιτητής –που δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία- έκανε λάθη, που επιβεβαίωσαν την διάχυτη φημολογία περί υποστήριξης της Θύελλας από την διαιτησία…
Η ομάδα της Διασταύρωσης Ραφήνας διαθέτει την ποιότητα και την ποδοσφαιρική αξία, για να κερδίζει παιχνίδια όπως αυτό με τον εξαιρετικό Διόνυσο. Αλλά όταν δεν διαθέτει την απαραίτητη τύχη, δεν μπορεί να έρχεται ως «από μηχανής Θεός» ο διαιτητής του αγώνα, για να δώσει την …λύση!
Εν πάσει περιπτώσει, στο 28’ απεβλήθη με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Κώνστας, στην προσπάθειά του να κόψει με φάουλ τον Κατσούγκρη, εκτός περιοχής. Η Θύελλα καθοδηγούμενη από τον Χαρακτίδη (πολύ καλός ήταν και ο Ντόσκας), δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες (ο Ντούνης σε δύο περιπτώσεις έχασε τα …άχαστα) που δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν οι συμπαίκτες του, καθώς τόσο οι αμυντικοί των γηπεδούχων όσο και ο τερματοφύλακας Πετράκης, επενέβησαν έγκαιρα και αποτελεσματικά όταν χρειάσθηκε.
Ο Διόνυσος στις αντεπιθέσεις του (ειδικά όταν έμεινε με 10) ήταν πολύ απειλητικός. Και το κυριότερο: Δεν φαινόταν ότι έπαιζε με 10 παίκτες!
Οι συνεχείς προσπάθειες των φιλοξενουμένων, απέφερε στο 75’ ένα πολύ δυνατό σουτ του Κατσούγκρη από την γωνία της μεγάλης περιοχής, που απέκρουσε με τα δάχτυλα ο Πετράκης και αφού η μπάλλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, κατέληξε κόρνερ.
Ακόμη, στο τελευταίο 10λεπτο, ο Πετράκης πραγματοποίησε δύο εξαιρετικές αποκρούσεις σε τελικές προσπάθειες του Αθανασόπουλου ενώ και οι γηπεδούχοι (στο ίδιο διάστημα) είχαν ευκαιρίες με τον Δρόσο και τον Ζερμπίνη.
Στο 90λεπτο το ματς έληξε ισόπαλο (0-0).
Με την έναρξη της παράτασης, ο Διόνυσος πέτυχε γκολ! Στο 92’ ο Ραυτακόπουλος σημείωσε από κοντά το 1-0. Κάτω από την πίεση του αποτελέσματος, οι παίκτες της Θύελλας βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν στο 95’ με δυνατό σουτ του αμαρκάριστου Αθανασόπουλου, από το ύψος της περιοχής (1-1). Οι προσπάθειες των αντιπάλων συνεχίσθηκαν αμείωτες μέχρι το 104’ που ο διαιτητής «είδε» πέναλτυ σε δυνατή διεκδίκηση της μπάλλας από αμυντικό και επιθετικό εντός περιοχής. Τώρα, γιατί ήταν φάουλ του αμυντικού και όχι του επιθετικού, μόνο ο διαιτητής μπορεί να μας το πεί!
Στο πέναλτυ ευστόχησε ο Χαρακτίδης (1-2). Το ματς και η πρόκριση είχαν κριθεί. Το 1-3 που σημειώθηκε στο 118’, δεν αξίζει ιδιαίτερης μνείας αφού η άμυνα του Διονύσου υπολειτουργούσε (είχαν βγει όλοι μπροστά για να ισοφαρίσουν) και ο Χαρακτίδης βρέθηκε μόνος του στην αντεπίθεση. Με χαρακτηριστική άνεση πέταξε την μπάλλα στα δίχτυα του Πετράκη.
Ο διαιτητής Αντώνης Βλάχος δυστυχώς έκρινε το αποτέλεσμα του αγώνα με καίρια σφυρίγματά του. Επόπτες: Τσαλίκογλου, Ντόστης.
ΔΙΟΝΥΣΟΣ: Πετράκης, Τορλαχίδης, Ζαχαρόπουλος, Μίσιος, Κώνστας, Ράλλης, Ραυτακόπουλος (97’ Σπανουδάκης), Καρατσίκος, Χρυσανθόπουλος (78’ Ζερμπίνης), Δρόσος, Στεφανίδης (69’ Σιδηρόπουλος).
ΘΥΕΛΛΑ: Θεοφ. Κατσιούλης, Αράπης, Στάφα, Τσέλιος, Τασσόπουλος, Ντούνης, Χαρακτίδης, Ντόσκας (95’ Μπαξεβάνος), Αχ. Κατσιούλης (75’ Νικολέας), Κατσούγκρης, Μαργέτης (63’ Αθανασόπουλος).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money