Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ 11ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


Φάση από τον αγώνα Δόξας Ποντίων-Αστέρα Μενιδίου 3-5


ΑΕΤΟΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ – ΑΕ ΜΕΝΙΔΙΟΥ 4–3
Μεγάλη ανατροπή και νίκη για τον Αετό Πικερμίου, δεύτερη συνεχόμενη «γκέλα» για την Α.Ε. Μενιδίου, με το χορταστικό σκορ 4-3!
Στο α’ ημίχρονο η ΑΕΜ ήταν κυρίαρχη και δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην άμυνα του Αετού. Γι’ αυτό και προηγήθηκε στο 28', όταν ο Νταλάνι έκλεψε την μπάλλα από τον Μποζίνη και στην προσπάθειά του να κάνει παράλληλη πάσα-σέντρα προς το πέναλτυ, η μπάλλα βρήκε το χέρι του Καλογραιάκη και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτυ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κονιαβίτης, ο οποίος ευστόχησε (0-1). Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν και το 0-2 λίγο αργότερα, αλλά το σουτ του Σούλα μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλλα μόλις άουτ!
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αετός μπήκε πιο αποφασιστικός. Ήταν σαφώς καλύτερος, πίεσε, κι έκλεισε την ΑΕΜ στα καρέ της.
Με δύο γρήγορα γκολ έφερε «τούμπα» το ματς και πήρε προβάδισμα. Ισοφάρισε 1-1 στο 50' ο Τσέρμος και στο 55' ο Ιωάννου πέτυχε το 2-1.
Όμως, οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» άμεσα. Στο 60' έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Ο Νταλάνι βρήκε με σέντρα στο πέναλτυ τον Βλάμη, κι αυτός με καταπληκτική κεφαλιά, έκανε το 2-2.
Πάντως, ο Αετός δεν πτοήθηκε. Στο 65’ ο Ιωάννου σημείωσε το 3-2 (σέντρα του Πικουλίδη στο δεύτερο δοκάρι) και στο 69’ ο αεικίνητος Πικουλίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων, κι έγραψε το 4-2 με εντυπωσιακό σουτ-λόμπα, προλαβαίνοντας την έξοδο του Κολιπέτσα (που έγινε αλλαγή στο 75’).
Η ΑΕΜ στο 76’ έβαλε κι άλλο γκολ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε πάλι ο Βλάμης, που εκμεταλλεύθηκε κάθετη πάσα του Νταλάνι και σούταρε εύστοχα (4-3).
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Αετό Πικερμίου να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη.
Πολύ καλή η διαιτησία: Λάμπρος – Τσέλιος, Γκόντα.
ΑΕΤΟΣ ΠΙΚ.: Χατζόπουλος, Αλέφαντος (86’ Τσίρκας), Μποζίνης, Φρίγγης, Καλογραιάκης, Γιακουμέλος, Κονταρίνης, Τσέρμος, Πέτσας (88’ Μήτσης), Πικουλίδης (90’ Φράγκος), Ιωάννου.
ΑΕ ΜΕΝΙΔΙΟΥ: Κολιπέτσας (75’ Δριμαρόπουλος), Ρεμούνδος (62’ Αντωνίου), Κάσσης, Καλαμιώτης, Νάστος, Παριανός (70’ Ρούσσος), Σούλα, Κορμπάκης, Κονιαβίτης, Βλάμης, Νταλάνι.

ΦΟΙΒΟΣ ΒΑΡΗΣ – ΘΗΣΕΑΣ Ν. ΜΑΚΡΗΣ 1–2
Νίκη λόγω εμπειρίας του Θησέα και νέα ήττα του Φοίβου με ανατροπή στο τελευταίο 15λεπτο, παρότι ήταν καλύτερος από τον Θησέα στα 4/5 του αγώνα.
Μετά το πρώτο τέταρτο, ο Φοίβος κυριάρχησε στο γήπεδο και αφού έχασε 3 καλές ευκαιρίες με τον Μαντά, τον Χαντάτ και τον Αργυρό, άνοιξε το σκορ στο 41’ με ωραίο σουτ του Χαντάντ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάγια, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ευαγγέλου.
Ο Θησέας μέχρι το γκολ της ισοφάρισης στο 70’ δεν απείλησε, παρά μόνο με ένα σουτ του Μπούκουρι στο 22’ που απέκρουσε με ετοιμότητα στην γωνία ο Αζαριάδης.
Στο β’ ημίχρονο ο Φοίβος κατόρθωσε σε 3 περιπτώσεις να μην σπρώξει απλά την μπάλλα στα δίχτυα, με όλη την άμυνα και τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένους (Λάβδας 52’, Μαντάς 61’ και 68’)!
Κι επειδή το ποδόσφαιρο τιμωρεί, ο νεοεισελθών Μακρυδάκης (στο 70’ από κόρνερ), μόνος του γύρω από έξι αμυντικούς που αδράνησαν, με κοντινό σουτ ισοφάρισε (1-1). Σαν να μην έφθανε αυτό, στο επόμενο λεπτό (71’) με τους παίκτες του Φοίβου να προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ, ο Μακρυδάκης και πάλι, έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με άπιαστο πλασέ έστειλε την μπάλλα στην ρίζα της δοκού και στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Αζαριάδη (1-2).
Ο Φοίβος αντέδρασε, κι έχασε δύο ακόμη ευκαιρίες με τον Λάβδα και τον Λουστ για να ισοφαρίσει. Στα τελευταία λεπτά ο Θησέας απείλησε με διπλή ευκαιρία και ψηλοκρεμαστό σουτ, που υποχρέωσε τον τερματοφύλακα του Φοίβου να κάνει την απόκρουση του αγώνα!
Διαιτητές: Μπαλάγκα – Μανιώτης, Δομούζης.
ΦΟΙΒΟΣ: Αζαριάδης, Αλεξανδρής (66’ Μηλιαράκης), Σαραντόπουλος (49’ Λάβδας), Ζησιμόπουλος, Σώκος, Παρόλας, Αργυρός, Τσαξιρλής, Μαντάς, Χαντάντ (83’ Κουκουλάς), Λουστ.
ΘΗΣΕΑΣ: Ευαγγέλου, Μηναδάκης, Μπαλές, Αλτιπαρμάκης (46’ Ζέρβας), Πάπας, Καραγιάννης, Αστήθας (46’ Μακρυδάκης), Κουγιουμτζής (83’ Ιωαννίδης), Σωτηριάδης, Ταμιχτσής, Μπούκουρι.

ΔΟΞΑ ΠΟΝΤΙΩΝ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ 3-5
Ο Αστέρας Μενιδίου επικράτησε στο τοπικό ντέρμπυ της Δόξας Ποντίων με 5-3. Ήταν ένα ωραιότατο παιχνίδι, με πολλές φάσεις και γκολ, που ικανοποίησε απόλυτα τους 200 περίπου θεατές αλλά και τους παίκτες που αγωνίσθηκαν στο ματς! Η ανωτερότητα του Αστέρα δεν ήταν εμφανής, παρά μόνο σε ορισμένα διαστήματα της αναμέτρησης. Η Δόξα διαθέτει πιο έμπειρους παίκτες αλλά επιθετικά ήταν λιγότερο επικίνδυνη από τον Αστέρα.
Η αποβολή του έμπειρου Μαβίδη της Δόξας με 2η κίτρινη κάρτα στο 77’ (όταν το σκορ ήταν 3-3) έδωσε περισσότερο χώρο στους παίκτες του Αστέρα, που τον εκμεταλλεύθηκαν δεόντως και πήραν τελικά το παιχνίδι…
Η σειρά των τερμάτων:
0-1: Χατήρας 14’.
1-1: Σονίδης 32’.
1-2: Χειμωνίδης 38’.
1-3: Παπαγεωργίου 55’.
2-3: Βαρυθυμιάδης 58’.
3-3: Μαβίδης πέναλτυ 64’.
3-4: Χειμωνίδης 80’.
3-5: Παλατζίδης 86’.
Καλοί οι διαιτητές: Μπαλής – Φερτάκης, Περδίκης.
ΔΟΞΑ Π.: Λευτ. Ντόνας, Σιδηρόπουλος, Ρούντος, Μισαηλίδης, Φέκος (56’ Τσιτλακίδης), Σοφιάνοβ, Μαρτζέλος (88’ Ευθ. Ντόνας), Μαβίδης, Βαρυθυμιάδης, Φ. Αθανασόπουλος, Σ. Σονίδης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΝ.: Γκιόλας, Αμανατίδης, Ρουμελιώτης, Παλατζίδης, Καϊταλίδης, Κατσίλης, Ζουμάς, Παπαγεωργίου, Χατήρας, Χειμωνίδης, Γαβρίδης.

ΑΥΛΩΝΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ 1–0
Στην κορυφή της Γ' κατηγορίας παρέμεινε ο Αυλώνας με την νίκη 1-0 επί του πολύ καλού Αστέρα Γλυκών Νερών, που αδικείται –βάσει απόδοσης- από το αποτέλεσμα…
Έγινε ένα πολύ «σκληρό» παιχνίδι με λίγες ευκαιρίες για γκολ. Ο Αστέρας στάθηκε πολύ καλά και θα μπορούσε να πάρει την νίκη αλλά δεν ήταν καθόλου αποτελεσματικός.
Ο Αυλώνας ατύχησε στο 15’ όταν τραυματίσθηκε σοβαρά και απεχώρησε από τον αγώνα ο 22χρονος σέντερ-φορ Κούκκος, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο μάλλον με ρήξη χιαστών!
Η φάση που έκρινε το αποτέλεσμα έγινε στο 76’ όταν ο Παναγόπουλος υπέπεσε σε πέναλτυ και ο νεοεισελθών στο παιχνίδι έμπειρος Ράπτης, το εκτέλεσε επιτυχώς (1-0).
Ήταν μια δύσκολη όσο και σημαντική η νίκη των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ καλή απόδοση και βάσει της εικόνας του αγώνα, άξιζαν καλύτερου αποτελέσματος.
Διαιτητές: Απ. Παπαδόπουλος – Β. Γαλάνης, Βάλλας.
ΑΥΛΩΝΑΣ: Καλέμης, Παλιοσπύρος, Σταθ. Πάντος (70’ Κούφο), Σωτ. Πάντος, Οικονομίδης, Πατσαβούρας (76’ Ράπτης), Ελευθεριάδης, Νακάι, Κούκκος (15’ λ.τρ. Καρίπης), Νάνος, Θεοδοσίου.
ΑΣΤΕΡΑΣ Γ.Ν.: Ζάβρας (90’ λ.τρ. Κολαζάς), Σχίζας (79’ Γαλάκος), Αναστασίου, Λουλάκης, Λαμπρόπουλος, Παναγόπουλος, Ντούγιας, Παυλίδης, Ρεμί, Τζελίλι, Πράσινος (87’ Γεωργάκης).

* Ο Μαύρος Αετός Πολυδενδρίου πήγε στο Λαύριο να παίξει με τον Παλλαυρεωτικό μόνο με 12 παίκτες αλλά κατάφερε να γυρίσει με τους 3 βαθμούς της νίκης! Το πάθος των παικτών του Μαύρου Αετού υπερίσχυσε εκείνου του Παλλαυρεωτικού και η ομάδα του Πολυδενδρίου πήρε την νίκη 1-0 με γκολ από κτύπημα φάουλ του Τριανταφύλλου στο 40’. Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι κι έχασαν σωρεία ευκαιριών αλλά οι φιλοξενούμενοι τελικά πέτυχαν τον στόχο τους!  

* Στο μικρό τοπικό ντέρμπυ του Γέρακα, ο δύσκολος στο γκολ Γέρακας νίκησε 2-0 τον νεανικό και αγωνιστικό Αστέρα Αυλώνος (ή Κόσμο Βορείων Προαστίων) με 2-0. Ύστερα από παιχνίδι με αρκετές φάσεις για γκολ, ο γηπεδούχος Γέρακας –που είχε περισσότερες ευκαιρίες- επικράτησε χάρις σε δύο τέρματα που σημείωσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Τοσσουνιάν (82’) και Τσιροζίδης (88’).

* Τέλος, στο Συκάμινο, ο Πανσταυραϊκός πήρε από την τοπική ομάδα «λευκή» ισοπαλία (0-0), μετά από αγώνα που θα ξεχαστεί γρήγορα από πλευράς θεάματος. Οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και παρ’ ότι είχαν μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 82’ με τον Τσαβδάροβ και τον Μπάρο, από πολύ ευνοϊκή θέση, δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που πιθανότατα θα τους έδινε την νίκη. Ο φαινομενικά αδύναμος Πανσταυραϊκός, παραλίγο να πετύχει γκολ στην εκπνοή του παιχνιδιού!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money