Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΝΙΚΗΤΕΣ: ΕΞΑΝΤΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!




Με επιστολή τους προς το Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ στις 12/11, την οποία μας κοινοποίησαν, οι Νικητές Μεσογείων καταμαρτυρούν καταστάσεις που επικρατούν σε γήπεδα και αγώνες της Ένωσης. Αναλυτικά, στην επιστολή τους αναφέρουν:
«Αξιότιμοι κύριοι, για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες μιας κατάστασης που δεν τιμά γενικότερα τον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα το ποδόσφαιρο και τα σωματεία της Ανατολικής Αττικής: Φίλαθλοι που χυδαιολογούν κατά πάντων, παράγοντες που τρομοκρατούν διαιτητές και παρατηρητές, διαιτητές που προβαίνουν σε "ανθρώπινα λάθη" κατόπιν πιέσεων και παρατηρητές που μεροληπτούν και αποκρύπτουν γεγονότα. Όσα περιστατικά τελικά καταγράφονται και καταλήγουν να εξεταστούν στην Πειθαρχική Επιτροπή, "πέφτουν στα μαλακά" για λόγους που δεν αντιλαμβανόμαστε και αποτέλεσμα την ασυλία των παραβατών και εν τέλει την ασυδοσία τους.
Γίναμε αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες περιστατικών όπως:
- Πρώην πρόεδρος που του έχει απαγορευθεί η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους, να βρίζει χυδαία τον βοηθό διαιτητή καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παράλληλα, κινήθηκε πολλές φορές απειλητικά προς τους φιλάθλους μας και επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι. Στο τέλος δε της αναμέτρησης, μπήκε στα αποδυτήρια των διαιτητών του γηπέδου μας και είπε κατά λέξη: "Φοβηθήκατε τα μ.....πανα της εξέδρας και σφυρίξατε, έτσι"; Στην ερώτησή μας προς τον παρατηρητή του αγώνα, γιατί του επιτρέπεται η είσοδος, η απάντηση ήταν: "Κι εγώ τι θέλετε να κάνω";
- Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις που είμασταν φιλοξενούμενοι, φίλαθλοι και παράγοντες των γηπεδούχων ομάδων έβριζαν εν χορώ τους διαιτητές, κινούνταν απειλητικά προς τα κιγκλιδώματα και τα αποδυτήρια, με φράσεις όπως "πως θα φύγετε από εδώ", θα πεθάνετε κλπ. Ενδεικτική του κλίματος είναι η άποψη "φιλάθλου" προς παράγοντα, όπως καταγράφηκε επί λέξει στη σελίδα της ομάδας του στο facebook: "Τους έχουμε κακομάθει Γ...! Κάποτε έπεφτε ηλεκτροκόλληση στο δωματιάκι και έφευγαν χεσμένοι”! Εκεί πρέπει να γυρίσουμε δηλαδή;
- Είναι φυσιολογικό και ανθρώπινο, οι διαιτητές -με σκοπό να προστατεύσουν τη σωματική τους ακεραιότητα- να προβαίνουν σε "ανθρώπινα" λάθη. Ενδεικτικό γεγονός είναι ότι βγαίνοντας οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο, ο βοηθός διαιτητής είπε στον τερματοφύλακά μας: "Δεν κοιτάω αν είναι εντάξει τα δίχτυα, κοιτάω να δω πως θα φύγουμε από εδώ"! Ως αποτέλεσμα αυτού του κλίματος, επήλθε η ισοφάριση των γηπεδούχων, με τον σκόρερ σε καταφανή θέση off-side.
- Ο παρατηρητής του αγώνα, εντελώς αναίτια, απευθυνόταν συνεχώς προς τον πάγκο της ομάδας μας (σε προπονητή και παίκτες), με συνεχείς παρατηρήσεις, με σκοπό να τους προκαλέσει εκνευρισμό. Κατά την ισοφάριση των γηπεδούχων, στο τελευταίο λεπτό, μόνο που δεν πανηγύρισε. Όταν δε ο σκόρερ στράφηκε προς τον πάγκο μας με άσεμνες χειρονομίες, ο παρατηρητής γύρισε την πλάτη για να μη βλέπει. Το αποκορύφωμα είναι ότι συνέταξε ελλιπή έκθεση του αγώνα, μη καταγράφοντας τις ασχήμιες των γηπεδούχων εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, ψευδόμενος μάλιστα ότι τον έβρισε ο παίκτης μας!
Έχουμε δυστυχώς να σας αναφέρουμε κι άλλα περιστατικά αλλά για την οικονομία του χρόνου σας, δεν θα το κάνουμε τώρα. Επειδή δε, συνηθίζουμε να βιντεοσκοπούμε τους αγώνες μας, έχουμε πλήθος οπτικοακουστικού υλικού στη διάθεσή σας. Δεν θέλουμε να στοχοποιήσουμε ομάδες, διαιτητές, παρατηρητές. Δεν είναι προσωπική επίθεση, δεν είναι αυτός ο στόχος μας, θα χαθεί η ουσία. Και άλλες ομάδες θα έχουν να καταθέσουν παρόμοια περιστατικά με άλλους πρωταγωνιστές. 
Αγαπητοί κύριοι, είμαστε σίγουροι ότι δεν σας λέμε πρωτόγνωρα πράγματα, ξέρουμε ότι είναι γεγονότα που συνέβαιναν πάντα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, από εκείνους που θέλουν να αποβάλλουν τα απωθημένα τους ή να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους. Θεωρούμε όμως κρίμα και άδικο, κάποιοι με το "έτσι θέλω" να επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους.
Θέλουμε να επικρατήσει η νομιμότητα και η ισονομία. Θέλουμε να εξαντλήσει ο νόμος την αυστηρότητά του απέναντι σε εκείνους που ασχημονούν. Απέναντι σε εκείνους που θέλουν να "κλέψουν" το αποτέλεσμα και εν τέλει να κλέψουν τον ιδρώτα και τον κόπο των ποδοσφαιριστών, που είναι οι μοναδικοί πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου.
Δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες. Δεν γνωρίζουμε ούτε τα ονόματα των διαιτητών ούτε των παραγόντων ούτε καν τα ονόματα της Διοίκησης της ΕΠΣΑΝΑ. Δεν είναι η δουλειά μας, δεν μας ενδιαφέρουν. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο κόπος των παιδιών – ποδοσφαιριστών, ανεξάρτητα σε ποια ομάδα αγωνίζονται. Και θα σταθούμε σαν τείχος απέναντι σε αυτούς που θα προσπαθήσουν να βλάψουν τα ιδεώδη του αθλητισμού. Μας κατηγορούν ως «ρομαντικούς». Είμαστε! Και καμαρώνουμε γι' αυτό! Θέλουμε οικογένειες στο γήπεδο και όχι τραμπούκους!
Και είμαστε στο πλάι της εκάστοτε Διοίκησης της ΕΠΣΑΝΑ. Και στο πλάι διοικήσεων που έχουν τις ίδιες απόψεις με εμάς. Και είμαστε πολλοί! Γιατί είναι προς όφελος όλων να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να αφαιρεθούν τα (ευτυχώς ελάχιστα) παράσιτα, που αρρωσταίνουν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό και έχουν σαν αποτέλεσμα να απομακρύνουν αθλητές, φιλάθλους και υγιώς σκεπτόμενους εθελοντές – παράγοντες».
Με εκτίμηση,
ΝΙΚΗΤΕΣ Ανθούσας – Μεσογείων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money