Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

«Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ»


Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, μίλησε στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
«Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε το τραγικό γεγονός του θανάτου του Κώστα Κατσούλη, στον αγώνα της Γ’ εθνικής μεταξύ του Ηροδότου και του Εθνικού. Πήρα την απόφαση να αναβληθούν όλες οι αναμετρήσεις της αγωνιστικής στα ομαδικά αθλήματα. Ήταν μια αυτονόητη, συμβολική κίνηση σεβασμού, απέναντι στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Ήταν, ταυτόχρονα, μια αφορμή για περισυλλογή. Κάποιοι είδαν με επιφυλακτικότητα αυτή την αναβολή. Αναρωτήθηκαν καλόπιστα αν η πολιτεία θα μείνει μόνο σ’ αυτή την συμβολική κίνηση.
Θέλω να απαντήσω σ’ αυτούς ξεκάθαρα: Προφανώς όχι. Σαφέστατα όχι. Για να το πω ακόμα πιο εμφατικά: Η αναβολή δεν αποφασίσθηκε ως μέτρο καταπολέμησης της βίας. Ήταν μια αυτονόητη συμβολική κίνηση σεβασμού και προβληματισμού. Η αντιμετώπιση της βίας θέλει συγκεκριμένες δράσεις απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Τόσο της πολιτείας όσο και του αθλητικού κόσμου. Και βεβαίως σε ότι αφορά το πεδίο αρμοδιότητας του υπουργείου Αθλητισμού, πέρα από την εφαρμογή των ήδη κείμενων διατάξεων του νόμου, ο νέος αθλητικός νόμος που αντιμετωπίζει συνολικά όλα τα ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό μας, επικαιροποιεί και το θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης της βίας.
Ήδη μεγάλο μέρος της προεργασίας από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή έχει γίνει, και ουσιαστικά απομένει η κατάθεση των προτάσεων κάποιων αθλητικών φορέων, όπως για παράδειγμα της ΕΠΟ, η οποία έχει ζητήσει και πήρε προθεσμία 15 ημερών για να καταθέσει τις δικές τις προτάσεις. Αφού λοιπόν ολοκληρωθούν οι αναγκαίες επεξεργασίες, το νομοσχέδιο θα τεθεί προς διαβούλευση μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.
Σεβόμενος λοιπόν τη διαδικασία αυτή, που μπορεί να βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της, είναι όμως ακόμη σε εξέλιξη, ζητώ απ’ όλους τους ενδιαφερόμενους, πολλοί από τους οποίους αποκαλύπτουν με διάφορους τρόπους -καλοπροαίρετα πιστεύω- το έντονο ενδιαφέρον τους, αν όχι την αγωνία τους για τα περιεχόμενα του νόμου, να κάνουν υπομονή μέχρι τότε. Άλλωστε στη φάση της διαβούλευσης, κάθε θετική πρόταση θα ληφθεί υπόψη.
Από την άλλη πλευρά, έχουμε κάποιους που την ώρα που ολόκληρος ο πραγματικά φίλαθλος κόσμος θρηνούσε την απώλεια ενός ανθρώπου, αυτοί το μόνο νοιάζονταν ήταν αν κάποια ομάδα ευνοείται από την απόφαση της αναβολής!
Έχουμε κάποιους, που ενοχλήθηκαν ακόμη και από τη διενέργεια ελέγχων στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.
Έχουμε κάποιους που ο ρόλος τους είναι να υπηρετούν τον αθλητισμό και οι οποίοι -για να είμαι επιεικής- δεν το κάνουν.

Από όλα αυτά που ανέφερα, είναι πιστεύω σαφές τι είναι πραγματικά ο αθλητισμός και τι είναι κάτι άλλο, κάτι εντελώς ξένο προς όλες τις αξίες του αθλητικού ιδεώδους». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money