Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ




Κανονικά θα συνεχισθεί η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, τουλάχιστον μέχρι τέλους Νοεμβρίου 2013, σύμφωνα με την απόφαση που πήραν οι πρόεδροι των ομάδων – μελών της Ένωσης και το προεδρείο της ΕΠΣΑΝΑ, σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/10 στα γραφεία της Ένωσης.
Στη συζήτηση που έγινε, ο πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Γιώργος Παπαμακάριος, εξήγησε την αδυναμία της Ένωσης να συνεχίσει την ομαλή ροή των πρωταθλημάτων κάτω από συνθήκες ανασφάλειας και σοβαρών ελλείψεων σε αρκετά γήπεδα της περιοχής, εφ’ όσον δεν πιεσθούν οι δήμαρχοι και οι αρμόδιοι αυτοδιοικητικοί φορείς να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες εξασφάλισης άδειας καταλληλότητας των γηπέδων.
Στην εισήγησή του ο κ. Παπαμακάριος είπε: «Όλοι οι παράγοντες των σωματείων πρέπει να πιέσουμε τους αρμόδιους του κάθε δήμου, ώστε να εξασφαλίσουν άδεια καταλληλότητας των γηπέδων τους από την Περιφέρεια. Μέχρι τις 30/11/13 πρέπει να διορθωθούν οι ατέλειες. Η αρμόδια Επιτροπή δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ύπαρξη ιατρείου, τουαλετών και κυρίως στην στατικότητα των εξεδρών, όπου υπάρχουν. Επειδή, μάλιστα, ορισμένα γήπεδα είναι παράνομα (αυθαίρετα, χωρίς πολεοδομική άδεια) χρειάζεται αίτηση για νομιμοποίηση μέχρι 31/12/13.Έχω μιλήσει με αρκετούς δημάρχους και αντιδημάρχους, οι οποίοι δείχνουν καλή διάθεση. Αρκετοί αντιδήμαρχοι έχουν ήδη βάλει μπροστά τα απαραίτητα έργα βελτίωσης ώστε να προλάβουν τις διορίες. Τα πρωταθλήματα θα γίνουν κανονικά, τουλάχιστον μέχρι τέλους Νοεμβρίου. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε άμεση αναστολή των διοργανώσεών μας, τώρα που βρισκόμαστε σε φουλ σαιζόν».
Ύστερα από σχετική ανταλλαγή απόψεων, συμφωνήθηκε η Ένωση να κλείσει ξεχωριστά ραντεβού με όσους δημάρχους την Ανατολικής Αττικής χρειασθεί, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα κάθε γηπέδου ξεχωριστά με την παρουσία εκπροσώπων όλων των ομάδων κάθε δήμου.

Συνάντηση ΕΠΟ-Υφυπουργού
Δικές μας πληροφορίες από την ΕΠΟ, αναφέρουν ότι εντός των ημερών θα γίνει συνάντηση του προέδρου κ. Σαρρή με τον υφυπουργό Αθλητισμού, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα της έλλειψης αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων σ’ όλη την Ελλάδα. Η αναστολή των πρωταθλημάτων στην Σάμο, η δημιουργία προσκομμάτων από τις Αστυνομικές αρχές σε πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Ανατολικής Αττικής, όπως και η έλλειψη ικανού αριθμού Επιτροπών που θα δώσουν τις σχετικές άδειες, αποτελούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στην ομαλή διοργάνωση και εθνικών και τοπικών πρωταθλημάτων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΕΠΣ Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) έστειλε στην ΕΠΟ έγγραφο 7 σελίδων, με τα δεκάδες γήπεδα που πρέπει να αδειοδοτηθούν. Όμως, οι αρμόδιες Επιτροπές αδειοδότησης της Περιφέρειας Μακεδονίας θα χρειασθούν –με την υπάρχουσα νοοτροπία- χρόνια, για να κάνουν τους ελέγχους και να δώσουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις!
Πιστεύεται, λοιπόν, ότι με υπουργική απόφαση θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε με ευθύνη κάποιων αρμοδίων της ΓΓΑ, που δεν σκέφθηκαν ότι αυτές οι δουλειές γίνονται μετά την λήξη των πρωταθλημάτων και πριν την έναρξη των νέων διοργανώσεων! 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money