Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ



Με συμμετοχή 150 συνέδρων πραγματοποιήθηκε το 1ο Σεμινάριο για Προπονητές και Παράγοντες της ΕΠΣΑΝΑ, την Παρασκευή 11/1 στο ξενοδοχείο Holiday Inn (Αττική Οδός), με πρωτοβουλία της Επιτροπής Υποδομών και της Τεχνικής Επιτροπής της Ένωσης.
Την τρίωρη περίπου εκδήλωση, παρακολούθησαν προπονητές και παράγοντες των περισσοτέρων σωματείων – μελών της Ένωσης, όπως και αρκετοί προσκεκλημένοι Έλληνες προπονητές (Νίκος Σαργκάνης, Τάκης Γκώνιας, Στέλιος Σεραφείδης, Λουτσιάνο ντε Σόουζα, Βασίλης Βούζας, Χρήστος Αρδίζογλου). 

Το Σεμινάριο αποδείχθηκε πολύ χρήσιμο, δεδομένου ότι οι εισηγήσεις των επιστημόνων και ειδικών σε εξειδικευμένα θέματα, αφορούσαν στη σωστή ανάπτυξη των δομών του ποδοσφαίρου.
Οι εργασίες άνοιξαν με χαιρετισμό του προέδρου του Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ κ. Γιώργου Παπαμακάριου, ο οποίος δήλωσε την πεποίθησή του ότι το Σεμινάριο θα αποτελέσει θεσμό, με βασικό στόχο την εκπαίδευση των προπονητών των υποδομών. Ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ανατολικής Αττικής κ. Γιώργου Συναδινού, που ευχαρίστησε την ΕΠΣΑΝΑ για την αγαστή συνεργασία, όπως και την διάθεση του Συνδέσμου για ανοικτές διαδικασίες προς όλους τους φορείς του αθλήματος, για το καλό των νέων παικτών της περιοχής μας.
Στις εισηγήσεις τους, οι 7 ειδικοί ομιλητές χρησιμοποίησαν χαρακτηριστικά παραδείγματα και εποπτικά μέσα, και έπεισαν με τα επιχειρήματά τους.
- Ο ψυχολόγος – γυμναστής κ. Θωμάς Χατζής, μίλησε για την αξιολόγηση των πραγματικών ποδοσφαιρικών ταλέντων και τον τρόπο που τα ξεχωρίζουμε. Ανέφερε ότι τα ταλέντα διακατέχονται από εμφανή και συνεχή διάθεση για βελτίωση της απόδοσής τους, κι εξήγησε ότι τα ταλέντα διαθέτουν εξατομικευμένη αντίληψη. Ανέλυσε τις 7 βασικές ανάγκες σύμφωνα με τη λογική της ψυχολογίας του Μάσλοου και επέμεινε ότι οι Έλληνες είναι ανθρωποπλάστες! Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για τα πρότυπα που παρουσιάζουμε στα παιδιά μας, που είναι αναγκαίο να έχουν «αγάπη για το άθλημα»!

- Το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής κ. Γιώργος Καλογεράκος, αναφέρθηκε σε οργανωτικά θέματα που πρέπει να γνωρίζουν οι αθλητικοί παράγοντες, στην προσπάθεια λειτουργίας τμημάτων υποδομής στους συλλόγους τους.

- Ο αθλητικός συντάκτης κ. Κυριάκος Καψής, ανέλυσε γιατί τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται με τους νεαρούς παίκτες παρά μόνο με τους σταρ! Βεβαίως, επισήμανε ότι η σοβούσα κρίση στην πατρίδα μας, έφερε τα ταλέντα στην επιφάνεια αλλά και ότι οι δημοσιογράφοι μπορεί να βοηθήσουν –δοθείσης ευκαιρίας- τα ταλέντα, όμως κάτω από προϋποθέσεις… Επίσης, ανέλυσε τον ρόλο της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του γραπτού Τύπου, στην ανάδειξη νέων ταλέντων του ποδοσφαίρου.

- Το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας και αρχιδιαιτητής της Ένωσης κ. Ηλίας Ντάφλος, αναφέρθηκε στη σχέση διαιτητή – προπονητή. Είπε για την σημαντικότητα του λάθους από την κάθε πλευρά και δήλωσε ικανοποιημένος από την επιμόρφωση που προσφέρουν ΕΠΟ και ΚΕΔ στους διαιτητές. Υπογράμμισε, πάντως, ότι χρειάζεται κατανόηση και συνεργασία, διότι –δυστυχώς- υπάρχει κακοπιστία! Για να ξεπερασθεί, επιβάλλεται η ύπαρξη αμοιβαίου σεβασμού και διαρκής επιμόρφωση.

- Ο καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής ποδοσφαίρου κ. Μιχάλης Κατσίμπρας, έκανε εκτενή παρουσίαση της προπονητικής για παιδιά. Μίλησε για τον προπονητή – παιδαγωγό και ανέλυσε το οικοδόμημα του παιδικού ποδοσφαίρου. Επέμεινε στην «μετρημένη» συμπεριφορά των προπονητών προς τα παιδιά και την αγάπη που πρέπει να τους εμφυσούν για το άθλημα. Έθιξε σε βάθος όλο το φάσμα για την οργάνωση και την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στις νεαρές ηλικίες.

- Ο εργοφυσιολόγος – βιοχημικός κ. Γιώργος Βαβέτσης, αναφέρθηκε στη σωστή διαδικασία για την εύρεση της ικανότητας των νεαρών (και μη) αθλητών, με την βοήθεια των εργομετρήσεων. Επίσης, ανέλυσε πώς επιτυγχάνεται η αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών στις μικρές ηλικίες.

- Ο εξειδικευμένος με μεταπτυχιακές σπουδές στις αθλητικές κακώσεις, φυσικοθεραπευτής κ. Κώστας Ψαρογιώργος, μίλησε για τους τραυματισμούς, τις κακώσεις, τους τρόπους άμεσης αντιμετώπισης τέτοιων προβλημάτων, ακόμη και για την σημασία της ύπαρξης πάγου και επιδέσμων. Έδωσε γενικές απαντήσεις στην αντιμετώπιση της νέας λογικής του αθλήματος από την σκοπιά της φυσικοθεραπείας.

Τον συντονισμό των εργασιών του σεμιναρίου είχε ο δημοσιογράφος κ. Θοδωρής Κοτσώνης, ο οποίος συνόψισε και τα συμπεράσματα των εισηγήσεων. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης του Σεμιναρίου σε όλους τους διαπιστευμένους προπονητές και παράγοντες.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money