Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ: «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΦΩΤΗ ΜΑΓΟΥΛΑ»

Με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο Τύπου του δήμου Μαρκοπούλου την 27/6/2012, διεκτραγωδείται το διοικητικό και οικονομικό χάος που άφησε στο πέρασμά του από την θέση του δημάρχου Μαρκοπούλου ο κ. Μαγουλάς! Ενόψει των εκλογών της ΕΠΣΑΝΑ, δραττώμεθα της ευκαιρίας να δημοσιεύσουμε την ανακοίνωση, επειδή ο κ. Μαγουλάς, ως απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης, επέδειξε περίπου την ίδια αδιαφορία στην λειτουργία των θεσμών του ποδοσφαίρου και της «περιουσίας» των σωματείων (με ό,τι αυτό συνεπάγεται)! Απέρχεται, αφήνοντας την Ένωση με εκκρεμότητες, κυρίως στην διαχείριση του ανθρώπινου παράγοντα.

Εκπλήξεις Μαγουλά
Με τίτλο «συνεχίζονται οι καταστροφικές “εκπλήξεις” της διοίκησης του κ. Φώτη Μαγουλά», η σημερινή δημοτική αρχή Μαρκοπούλου υπό τον κ. Μεθενίτη, πληροφόρησε τους δημότες της για τα ακόλουθα:
«Οι αρνητικές εκπλήξεις της διοίκησης του κ. Μαγουλά συνεχίζονται, ακόμη και δεκαοκτώ (18) μήνες μετά την αποχώρησή της! Τις τελευταίες τρεις (3) εβδομάδες, ενημερωθήκαμε για άμεσα απαιτητές οφειλές -με απειλή κατάσχεσης ή παρακράτησης- της διοίκησης του κ. Μαγουλά, συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου διακοσίων ενενήντα χιλιάδων (1.290.000) ευρώ!
Συγκεκριμένα, υπήρχε οφειλή προς την εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων «Lobbe Tzilalis ABEE», από σύμβαση αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων, που ήταν σε ισχύ από τον Νοέμβριο 2008 έως και τον Ιούνιο 2009. Η οφειλή της τάξης των εξακοσίων ενενήντα χιλιάδων (690.000) ευρώ, είναι σήμερα απαιτητή από την τράπεζα Eurobank, η οποία και μπορεί να προβεί στην άμεση κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του δήμου Μαρκοπούλου!

Έλλειψη ενημέρωσης
Η απελθούσα διοίκηση, όχι μόνο δεν φρόντισε να ενημερώσει τη νέα δημοτική αρχή για την οφειλή, αλλά επιβεβαίωσε με επιστολή υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον τέως δήμαρχο κ. Φώτη Μαγουλά και ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου 2010 (δηλαδή 20 μόλις ημέρες πριν από την αποχώρησή της), ότι όλα τα τιμολόγια της συγκεκριμένης περιόδου, παραμένουν για χρόνια ανεξόφλητα από αυτήν και ότι η εξόφληση της οφειλής, θα ξεκινήσει …με τον προϋπολογισμό του 2011!
Επίσης, ο δήμος Μαρκοπούλου, λόγω μιας άλλης οφειλής της περιόδου 2007-2010, ύψους εξακοσίων και πλέον χιλιάδων (600.000) ευρώ, προς τον Ειδικό Διαβαθμιστικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.), για απόρριψη απορριμμάτων στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, χάνει επιχορηγήσεις, που παρακρατούνται πλέον απευθείας από την Κεντρική Διοίκηση και δεν αποδίδονται στον δήμο μας.

Θα ζητήσουν συγνώμη;
Δυστυχώς, τα πεπραγμένα μιας καταστροφικής οκταετίας, θα ταλαιπωρούν τον δήμο Μαρκοπούλου και τους δημότες του για πολύ καιρό ακόμη! Είναι προφανές ότι κυρίαρχη αντίληψη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ήταν η πλήρης αδιαφορία για τους δημόσιους και δημοτικούς πόρους, τη δημοτική περιουσία και τα χρήματα των πολιτών! Αισθάνονται μήπως, μετά από όλα αυτά τα γεγονότα, την ανάγκη να ζητήσουν συγνώμη από τους δημότες, ο κ. Μαγουλάς, η κ. Μαντάλα και όσοι φέρουν την ευθύνη, για την οικονομική καταστροφή του δήμου Μαρκοπούλου;
Επίσης, εάν πραγματικά αναλογιστούμε τα χρήματα που σπαταλήθηκαν, για την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων, σε συμβάσεις με ιδιώτες, όλα τα προηγούμενα χρόνια (1.200.000 ευρώ μόνο για το 2010, δαπάνησε η διοίκηση του κ. Μαγουλά) και μάλιστα με αμφίβολο αποτέλεσμα, τότε δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, το πώς έφθασε ο δήμος Μαρκοπούλου να έχει καθαρό χρέος δέκα οκτώ εκατομμύρια (18.000.000) ευρώ!

Μικρογραφία της χώρας
Δυστυχώς, εάν τελικά ο δήμος μας είναι μια μικρογραφία της χώρας, τότε εύκολα εξηγείται η σημερινή μας τραγική κατάσταση. Είναι πάντως χαρακτηριστικό, ότι σήμερα, χωρίς καμία σύμβαση με ιδιώτη, έχουμε καταφέρει (φυσικά με πολλά προβλήματα και λειτουργώντας πέραν των ορίων διοικητικής και ανθρώπινης αντοχής) και να διατηρήσουμε τον δήμο Μαρκοπούλου σε ικανοποιητικά επίπεδα καθαριότητας (όχι πάντοτε στο βαθμό που επιθυμούμε) και να αποφύγουμε περιττά έξοδα, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!
Ελπίδα μας -αν όχι αγωνία μας- αυτές οι δύο δυσάρεστες εκπλήξεις να είναι και οι τελευταίες»…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money