Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΔΡΟΣΙΑΣ

Η ηγεσία της Νίκης Δροσιάς με τον Δήμαρχο, τότε που μοίραζε αφειδώς υποσχέσεις. Απ' αριστερά: Γιάννης Καλαφατέλης, Ανδρέας Μπέτσης-προέδρος, Γιάννης Μπέτσης-γενικός αρχηγός, Αχιλλέας Δελαγραμμάτικας-αντιπρόεδρος
Ο γενικός αρχηγός Γιάννης Μπέτσης δήλωσε: «Η κοροϊδία δεν έχει προηγούμενο! Ό,τι χαλάει, δεν επισκευάζεται. Έχουμε δύο χρόνια να πάρουμε επιχορήγηση, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του δημάρχου»!   
        Πολύ πριν ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος, η Νίκη Δροσιάς πέτυχε τους στόχους της σε όλα τα επίπεδα. Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Αχιλλέας Δελαγραμμάτικας, υπογράμμισε σε δηλώσεις του: «Η ποδοσφαιρική ομάδα πραγματοποίησε αξιοπρεπέστατες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, συμμετέχοντας με πάρα πολλούς νεαρούς σε ηλικία παίκτες, οι οποίοι προέρχονται από το πλούσιο φυτώριό μας.
        Η ανανέωση του έμψυχου δυναμικού και η προώθηση ταλαντούχων νέων, ήταν εξ αρχής κύρια προτεραιότητα της Νίκης, η οποία υλοποιήθηκε πλήρως, ανοίγοντας το δρόμο σε πολλά νέα παιδιά, που έχουν φιλοδοξίες και όνειρα να κάνουν καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Ο κ. Δελαγραμμάτικας, ο οποίος είναι εκ των βασικών συντελεστών της αξιέπαινης, σταθερά ανοδικής πορείας, κατά τα τελευταία χρόνια, του συλλόγου της Δροσιάς, επισήμανε:
        «Το σημαντικό, επίσης, είναι πως η διοίκηση της Νίκης έχει λόγο και επιρροή στα κέντρα αποφάσεων του ποδοσφαίρου. Την ΕΠΣΑΝΑ και την ΕΠΟ. Οι απόψεις της γίνονται απόλυτα σεβαστές, γιατί χαρακτηρίζονται από ουσία και περιεχόμενο».

Εγκατάλειψη εγκαταστάσεων
        Το σοβαρό θέμα της δυσλειτουργίας του νέου μοντέλου τοπικής αυτοδιοίκησης, του «Καλλικράτη», έθιξε από την πλευρά του ο γενικός αρχηγός της Νίκης Δροσιάς, Γιάννης Μπέτσης: «Οι τοπικοί άρχοντες μας έχουν εγκαταλείψει στο έλεος του Θεού. Έχουμε να πάρουμε επιχορήγηση δύο χρόνια, παρά τις υποσχέσεις. Ο Καλλικράτης υποτίθεται ότι θα βελτίωνε τις υπηρεσίες προς τους δημότες.
        Είχε διαφημιστεί ως η …επανάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση, που θα εκσυγχρόνιζε και θα απλοποιούσε την καθημερινότητα των πολιτών. Αντί για όλα αυτά, εισπράττουμε την πλήρη αδιαφορία, την εγκατάλειψη, την αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων. Ο κ. Καλαφατέλης έλεγε στις εξαγγελίες του, πριν εκλεγεί Δήμαρχος του νέου ενιαίου Δήμου Διονύσου, ότι τα κεκτημένα θα διατηρηθούν.
         Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Εμείς παίρναμε περίπου 35.000 ευρώ, ως ετήσια τακτική επιχορήγηση από τον Δήμο Δροσιάς. Άρα, περιμέναμε βάσει των λόγων του Δημάρχου, το ίδιο ποσόν ή εν πάσει περιπτώσει, ένα ποσόν κοντά στα χρήματα αυτά. Εδώ και δύο χρόνια, δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ!
        Στην ίδια ακριβώς θέση, βρίσκονται όλα τα σωματεία της περιοχής, που καλλιεργούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και κάνουν μια ιδιαίτερα αξιέπαινη προσπάθεια, βασιζόμενα σε ίδιους πόρους. Οι παράγοντες που ασχολούνται, προσφέρουν αφιλοκερδώς πολύ κόπο και χρόνο, χωρίς να περιμένουν τίποτα. Δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται, κάποιοι θέλουν να τα διαλύσουν όλα»…
        Ο κ. Μπέτσης, που είναι υπεύθυνος των ακαδημιών της Νίκης Δροσιάς, αλλά έχει επίσης το γενικό πρόσταγμα στην πρώτη ομάδα, η οποία διακρίθηκε στη Β’ κατηγορία ΕΠΣΑΝΑ, ήταν εξαιρετικά καυστικός, όταν η συζήτηση ήρθε στο ζήτημα της συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων:
        «Ο,τι χαλάει, δεν επισκευάζεται. Αυτός ο κανόνας ισχύει πλέον! Το τερέν του γηπέδου της Δροσιάς, έχει μείνει χωρίς συντήρηση ένα χρόνο τώρα και καταστρέφεται. Όπως μου ανέφερε ένας ειδικός στην κατασκευή πλαστικών ταπήτων, η ζημιά είναι μεγάλη και ανεπανόρθωτη. Χρειάζεται δηλαδή ολική ανακατασκευή. Αντιλαμβάνεστε το κόστος;
        Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα γήπεδα Διονύσου και Άνοιξης. Όπως μου είπαν ποδοσφαιριστές των γειτονικών σωματείων, ο τάπητας είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και σ’ αυτόν χρεώνουν τους πάρα πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς, μυϊκούς, αλλά και στα γόνατα, που υπέστησαν και είχαν επίπτωση στην αγωνιστική πορεία τους».
        Εν κατακλείδι, ο Γιάννης Μπέτσης, που υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία εδώ και τριάντα χρόνια (σμηναγός - εκπαιδευτής στις παραγωγικές σχολές της Π.Α.), υπογράμμισε: «Τέτοια κοροϊδία δεν έχει προηγούμενο. Τι να πω; Δεν έχω λόγια. Απλά πράγματα, που χρειάζονται μια τυπική διεκπεραίωση, στο Δήμο Διονύσου φαντάζουν ψιλά γράμματα, άλυτοι γρίφοι.
         Εδώ δεν μπορούν να φτιάξουν τις λακκούβες και μας έφαγε η λάσπη όλο τον χειμώνα. Στις δεξιώσεις όμως, στις λεζάντες και τις φωτογραφίες, εν μέσω της δραματικότερης ύφεσης που διέρχεται η ελληνική οικονομία και κοινωνία από την κατοχή κι έπειτα, είναι πρώτοι»!
           Από τον περασμένο Οκτώβριο, οι αθλητικοί σύλλογοι του Δήμου Ωρωπού έχουν εισπράξει τις επιχορηγήσεις, που δικαιούνται. Το ίδιο έχει συμβεί και σε άλλους Δήμους ανά την Ελλάδα. Προφανώς εκεί, ισχύουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά, ή απλά οι τοπικοί άρχοντες ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους...

Η πεντάδα που …κεντάει
          Σε πέντε ποδοσφαιριστές - διαμάντια, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, στηρίχθηκε εφέτος αγωνιστικά η Νίκη Δροσιάς, προσφέροντας μεγάλες συγκινήσεις στους φιλάθλους και σπάνιες στιγμές ποδοσφαιρικού θεάματος.

          Ο Βασίλης Σαμαράς ήταν ο κατευθυντήριος νους στη μεσαία γραμμή αλλά και ο στυγνός εκτελεστής, στέλνοντας την μπάλλα στα αντίπαλα δίχτυα πάνω από 20 φορές στο πρωτάθλημα, με κάθε γνωστό τρόπο: Σουτ από μέση και κοντινή απόσταση, πλασέ, κεφαλιές, πέναλτυ, φάουλ, ήταν το πλούσιο παλμαρέ του προικισμένου άσσου.
          Ο Χρήστος Γαρουνιάτης, η ψυχή της ομάδας, φόβος και τρόμος των αντιπάλων αφενός, πηγή έμπνευσης για τους νεότερους συμπαίκτες του αφετέρου, βοήθησε τα μέγιστα στην εξαιρετική πορεία.

          Ο Βασίλης Πιπέρας, ο επιθετικός με τον αδαμάντινο χαρακτήρα, πέτυχε καθοριστικής σημασίας γκολ σε σημαντικά παιχνίδια, ενώ πάντοτε έβαζε την ομάδα πάνω απ’ όλα.
          Ο Θοδωρής Κιούρκος, το «μηχανάκι» στα χαφ, έτρεξε περισσότερο απ’ όλους, καλύπτοντας αμέτρητα χιλιόμετρα, δίνοντας σκληρές μάχες εντός και εκτός έδρας, παραδίνοντας, τέλος, μαθήματα αγωνιστικότητας, συνέπειας, αγωνιστικής πειθαρχίας.
          Ο Σταύρος Παναγιωτίδης, γιός του παλιού άσσου του Παναθηναϊκού, φανέρωσε σπάνιες πτυχές του ταλέντου του, προσθέτοντας σημαντικούς πόντους
 
ποιότητας στο παιχνίδι της Νίκης.
          Η πεντάδα αυτή, που …κεντάει, θα αποτελέσει, εκτός απροόπτου, τον κορμό της ομάδας και στη νέα αγωνιστική περίοσο. Φυσικά, θα υπάρξει εμπλουτισμός, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε σημεία που χρειάζεται ενίσχυση. Η διοίκηση, ακολουθώντας την πάγια τακτική της τα τελευταία χρόνια, θα προωθήσει πολλά νέα παιδιά από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα.  

          Ήδη, οι νεαροί Κλεάνθης Μπέτσης, Αλέξανδρος Ιωαννίδης, Στέλιος Μιχαλάκης, Λεωνίδας Γρηγοράτος, Ηρακλής Τσίγκος, Κλεάντο Χαμζάϊ, όλοι ηλικίας 16-20 ετών, αγωνίσθηκαν ως βασικοί, όπως βεβαίως και οι λίγο μεγαλύτεροι Θοδωρής Μούρτης, Γιάννης Δελαγραμμάτικας (τερματοφύλακας), Χρήστος Μπέτσης, βασικοί κρίκοι της μηχανής της Νίκης Δροσιάς.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΡΟΥΝΙΑΤΗΣ


ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΜΠΕΤΣΗΣ




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money