Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ"

Ο κώδικας ηθικής της ΕΠΣΑΝΑ, που αποβλέπει στη βελτίωση της συμπεριφοράς εκείνων χάρη στους οποίους λειτουργεί το ποδόσφαιρο, μας δίνει την ευκαιρία να συμπράξουμε και να βοηθήσουμε στη διάδοση αυτών των ηθικών αρχών στον τόπο μας.

Η «Ενωτική Κίνηση» θεωρεί υποχρέωσή της να δημιουργήσει κώδικα ηθικής και να κοινοποιήσει αυτούς τους κανόνες στα μέλη της ποδοσφαιρικής κοινωνίας της περιοχής, ώστε να τα βοηθήσει να σχηματίσουν εικόνα για τους κανόνες αθλητικής συμπεριφοράς που πρέπει να ισχύουν στο ποδόσφαιρο.

Οι βασικές αρχές δικαίου στις οποίες θα καταλήξουμε και προέρχονται από πολυετή κεκτημένη ωριμότητα, παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στη λειτουργία του ποδοσφαίρου και πρέπει να τις τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια εφ’ όσον θέλουμε καλό ποδόσφαιρο, αξιοκρατικό, θεαματικό και γενικά ποδόσφαιρο που να προσφέρει το θέαμα, που όλοι –λέμε τουλάχιστον ότι- επιθυμούμε!

Είναι μια από τις προσπάθειες που πρέπει να κάνει η ΕΠΣΑΝΑ προς την τήρηση πλαισίου κανόνων και ηθικής. Αυτόν τον κώδικα ηθικής θα λάβουν γνώση όλοι οι ποδοσφαιριστές, διαιτητές, προπονητές και παράγοντες, με μέριμνα του φορέα τους, ώστε το ποδόσφαιρο να πάρει τη θέση που του αξίζει στην κοινωνία και το αθλητικό κίνημα.
                                                       Επιμέλεια: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΚΙΡΤΖΗΣ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money