Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. στην εκδήλωση πίτας του 2009
           
Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. Γιάννης Δεσύπρης, Γιώργος Φλαμπούρης, Πέτρος Ρουγγέρης και Γιώργος Νικολάου, έδωσαν στη δημοσιότητα ανακοίνωση – εξαγγελία, απευθυνόμενοι στα σωματεία της περιοχής, με την οποία κάνουν γνωστή την πρόθεσή τους να «τοποθετηθούν» για τις εξελίξεις στην Ένωση, σε δημόσια εκδήλωση. Δεν παραλείπουν να αναφέρονται σε «άξονες συσπείρωσης και συνεργασίας» και σε «θεμελιώδεις στόχους δράσης», επικεντρώνοντας σε 7 βασικές αρχές, τις οποίες «δεσμεύονται να ακολουθήσουν με συνέπεια», ζητώντας παράλληλα την ενεργό συμμετοχή και άλλων παραγόντων για την πραγματοποίησή τους. Αυτά γράφουν στην ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις στα «ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΠΣΑΝΑ» δύο εκ των τεσσάρων αναφερομένων στην ανακοίνωση συμβούλων, συγκεκριμένα των κ.κ. Δεσύπρη και Νικολάου, πρόθεσή τους ήταν να καταδείξουν την «κάθετη αντιπαράθεσή τους στην ηγετική ομάδα διοίκησης Μαγουλά». Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, είχαν συντάξει τον περασμένο Δεκέμβριο, άλλη σχετική ανακοίνωση (που δεν δημοσιεύθηκε ποτέ), στην οποία υποστήριζαν: «Μετά την πρώτη περίοδο των πρωταθλημάτων 2011-2012, εκφράζουμε δημόσια την ανησυχία μας, κι ενημερώνουμε τα σωματεία μας για ορισμένες περίεργες αποφάσεις της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. Επειδή αποτελούμε μειοψηφία, κι επειδή έχουμε τεκμηριωμένη άποψη επί των θεμάτων, η οποία δεν συνάδει με αυτή των «ημετέρων» της πλειοψηφίας, σας πληροφορούμε ότι οι όποιες θετικές ή αντίθετες προτάσεις μας, αγνοούνται επιδεικτικά! Αποτέλεσμα είναι να ζημιώνονται αποδεδειγμένα τα σωματεία της δύναμής μας. Ως ύστατη προσπάθεια, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τα σωματεία, ώστε αυτά να έχουν πλήρη άποψη για τα τεκταινόμενα στην Ένωσή μας». Και ακολουθούσαν οι λεπτομέρειες. Τότε, οι κ.κ. Φλαμπούρης και Ρουγγέρης είχαν εκφράσει αναστολές ως προς την δημοσίευση του κειμένου, το οποίο έμεινε αδημοσίευτο.

Από το τέλος του 2011 μέχρι σήμερα, φαίνεται ότι άλλαξαν πολλά… Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. πλησιάζουν. Νέα παραγοντικά σχήματα διαμορφώνονται. Κι από την περασμένη Δευτέρα, κυκλοφόρησε με φαξ στα σωματεία η παρακάτω πρόσκληση:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ

          Οι σύμβουλοι της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. κύριοι Γιάννης Δεσύπρης, Πέτρος Ρουγγέρης, Γιώργος Φλαμπούρης και Γιώργος Νικολάου, καθώς και μεγάλη ομάδα παραγόντων από όλες τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, προετοιμάζουμε δημόσια εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Ένωση.
          Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, με απόλυτο σεβασμό στις αγωνιστικές προτεραιότητες των συλλόγων μας. Οι άξονες συσπείρωσης και συνεργασίας, καθώς και οι θεμελιώδεις στόχοι της δράσης μας, είναι οι εξής:
          1) Στελέχωση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. με πρόσωπα ικανά, έντιμα, δραστήρια, χωρίς νομικά κωλύματα και συλλογικές προτιμήσεις.
          2) Εξάλειψη της βίας και των επεισοδίων στα γήπεδα, με δίκαια και αυστηρά μέτρα, επιμορφωτικές συγκεντρώσεις και με θέσπιση συγκεκριμένων εκφράσεων ευγενούς άμιλλας.
          3) Πρωταρχικός ρόλος θα δοθεί στις διοργανώσεις των υποδομών, με ριζοσπαστικούς θεσμούς και σημαντικά κίνητρα. Επίσης, βαθιές τομές θα πραγματοποιηθούν στη λειτουργία των μεικτών ενωσιακών ομάδων.
          4) Οικονομικό νοικοκύρεμα της Ένωσης, με εξεύρεση χορηγιών, περιορισμό δαπανών και μείωση των χρηματικών ποινών και παραβόλων των συλλόγων.
          5) Δημιουργία αξιόπιστων και διαφανών διοργανώσεων, με γνήσιες προκηρύξεις και κανόνες, επαρκείς και εξελίξιμους διαιτητές, συνεπείς παρατηρητές και γιατρούς αγώνων. Ειδικά στη βελτίωση της διαιτησίας, χρειάζεται σύμπνοια και συνεργασία μεταξύ του Συνδέσμου Διαιτητών και της Επιτροπής Διαιτησίας της Ένωσης.
          6) Λήψη ριζοσπαστικών μέτρων υγειονομικής υποστήριξης των αθλητών (ιατρείο Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α., ασφάλιση κλπ), σε συνεργασία με υπερκείμενες αρχές, χορηγούς και φορείς.
          7) Οργάνωση, εκσυγχρονισμός και λειτουργικότητα των γραφείων της Ένωσης και δημιουργία Ενωσιακού Αθλητικού Κέντρου.

          Δεσμευόμαστε να ακολουθήσουμε με συνέπεια τις παραπάνω βασικές αρχές και στόχους, και ζητούμε την ενεργό συμμετοχή σας για την πραγματοποίησή τους.

          Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
          Γιάννης Δεσύπρης
          Πέτρος Ρουγγέρης
          Γιώργος Φλαμπούρης
          Γιώργος Νικολάου

Επειδή οι παράγοντες των σωματείων δεν ξέρουν τι να πιστέψουν με όσα συμβαίνουν, το μόνο σίγουρο που μπορούμε να τους πληροφορήσουμε εγκύρως, είναι ότι οι κ.κ. Δεσύπρης και Νικολάου δεν θέλουν να έχουν καμία συνεργασία με τον κ. Μαγουλά και τους συνεργάτες του. Αν αυτό λέει κάτι…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money